Westerlo klimt naar leidersplaats in tweede periode: "Hier had iedereen voor het seizoen voor getekend"

Sport | KVC Westerlo heeft woensdag de punten thuis gehouden tegen rode lantaarn Sporting Lokeren. De Kempenaars stonden het gros van de match op voorsprong, maar moesten toch tot de laatste seconde knokken voor de drie punten. Door die driepunter komt Westerlo wel helemaal bovenaan te staan in de tweede periode.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Het doel was om te winnen", trapte coach Bob Peeters een open deur in. "Dat hebben we gedaan en nu staan we helemaal bovenaan in het periodeklassement. Dat is mooi, maar ik zou daar ook graag op het einde van de tweede periode staan. We hebben nu een korte recuperatie en zaterdag moeten we alweer aan de bak in Lommel. Dat zal alweer een moeilijke match worden."

Toch ontpopt Westerlo zich weer tot één van de voornaamste kanshebbers op de tweede periode. "We moeten onszelf geen druk opleggen", suste Peeters. "We hebben nu 43 punten, daar had iedereen voor het seizoen al voor getekend. Dat zijn er negen meer dan vorig seizoen en we hebben nog drie matchen tegoed. We maken elk jaar progressie en dat moeten we ook gewoon blijven doen."

Strijd

Stijn Vreven zag een strijdvaardig Lokeren dat wel enkele goals weggaf. "Westerlo heeft de overwinning niet gestolen, maar we hebben ze wel wat aan de overwinning geholpen. We gaven de goals te makkelijk weg, maar ik heb wel een ploeg gezien die niet heeft opgegeven en die is blijven gaan voor het resultaat. Maar de statistieken zijn slecht, want we hebben weer geen punten."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top