Preview speeldag 26 Proximus League: twee absolute toppers, een laatste troef én borrelende revanchegevoelens

Sport | Met nog drie speeldagen voor de boeg kan elke misstap fataal zijn. Wie houdt het hoofd koel en blijft in de running voor de tweede periodetitel en waar mag er stilaan een kruis gemaakt worden over de titelambities? En hoe ontwikkeld de degradatiestrijd zich verder? Vragen waar we komend weekend een antwoord op krijgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag 14/02 - 09u30 // Beerschot VA - OH Leuven

Dé topper van het weekend staat al meteen op vrijdagavond geprogrammeerd. De twee misschien wel voornaamste favorieten voor de tweede periode staan oog in oog met elkaar in een rechtstreeks duel om de leidersplaats én het mentale voordeel. Wie wint mag gaan dromen, wie verliest lijkt uitgeteld. Beerschot verloor dit seizoen (samen met OHL) het minste punten in eigen huis en is dus licht favoriet. Temeer omdat OHL ook dinsdag nog aan de bak moest in de inhaalmatch tegen Union. Maar de Leuvenaars tankten wél extra vertrouwen door voor de tweede match op een rij de nul te houden.

Zaterdag 15/02 - 17u00 // Union SG - KSV Roeselare

Union speelt zaterdag haar allerlaatste troef uit in de race richting tweede periode. De Brusselaars moéten winnen om in de running te blijven, maar ze vierden de laatste driepunter in eigen huis wel al zo'n drie maanden geleden. Nadien bleven de fans wat op hun honger zitten. Roeselare moet dan weer een poging ondernemen om weer wat dichterbij te sluipen naar de zesde plek van Lommel. Vorig weekend kropen de West-Vlamingen één puntje dichterbij waardoor alles weer speelbaar is. Drie punten scheiden Roeselare voorlopig van de redding, maar om alles in eigen handen te houden moeten er wel punten geoogst worden in het Dudenpark.

Zaterdag 15/02 - 20u30 // Lommel SK - KVC Westerlo

Ook in de Kempense derby zijn de belangen groot. Lommel strijdt nog steeds mee op twee fronten (tegen de degradatie én voor de promotie) en Westerlo staat momenteel op de eerste plek in die tweede periode dankzij een goed aantal gewonnen matchen én een goed doelsaldo. De laatste thuisnederlaag van Lommel dateert al van eind oktober (0-2 tegen OHL) en de Limburgers kregen in de laatste drie thuisduels ook geen enkel doelpunt binnen. Westerlo staat dus voor een zware opgave, maar met vlotte zeges in Leuven en Lokeren in het achterhoofd zal ook de trip naar de Kempense buren met het nodige vertrouwen aangevat worden.

Zondag 16/02 - 16u00 // Sporting Lokeren - RE Virton

Sporting Lokeren verloor woensdag van Westerlo en lijkt zo stilaan zeker van de Play Downs. Als de Waaslanders die met het nodige vertrouwen willen aanvatten, dan moeten er nog wel punten geoogst worden in de laatste drie competitiewedstrijden. De bezoekers uit Virton komen echter voor niets minder dan de drie punten naar Daknam, want zij strijden nog volop mee voor de tweede periodetitel. Houdt de ijzersterke defensie ook stand in Lokeren of volgt er opnieuw een 'accident de parcours' tegen Lokeren? Bij de vorige confrontatie kwamen Vreven en co met 1-2 winnen in Luxemburg en dat zijn ze daar ongetwijfeld nog niet vergeten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top