Vandaag over een Jaar: vindt donorkind An haar biologische vader?

Films | Op donderdag 13 februari ontvangt Cath Luyten in een nieuwe aflevering van Vandaag over een Jaar enkele gewone Vlamingen die op één jaar tijd iets bijzonders willen realiseren. Kelly (37 jaar) en Wesley (39) uit Lichtervelde hopen een kindje te krijgen via kunstmatige weg. De 14-jarige Nina uit Sint Pieters-Leeuw wil doorbreken als zangeres en in de Vlaamse Ultratop 10 staan. Karen (29 jaar, uit Antwerpen) wil na een kankerbehandeling 20 kilogram afvallen. Jenti (24 jaar, uit Buggenhout) zit in een rolstoel, is net 40 kilogram vermagerd en wil de 20 kilometer van Brussel afleggen met een handbike. En dan duikt er nog een bekend gezicht op...

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Vandaag over een Jaar-verhaal van de 31-jarige An uit Wuustwezel start in 2017. Toen kwam An bij Cath vertellen over haar zoektocht naar haar bloedverwanten. An was namelijk op haar 25ste te weten gekomen dat ze verwekt werd met anoniem donorzaad. Vijf jaar later was ze nog steeds niet bekomen van de schok, maar was ze vastberaden om de ontbrekende stukjes van haar levenspuzzel te vinden. Dankzij internationale DNA-databanken ging ze op zoek naar bloedverwanten in de hoop haar halfbroers of halfzussen te vinden. Of wie weet wel haar biologische vader? Helaas kwam ze in 2018 vertellen dat ze niemand had gevonden. Maar aan opgeven dacht ze niet en nu komt ze bij Cath iets bijzonders vertellen.



Kelly en Wesley zijn al tien jaar een koppel en zouden dat dolgraag bezegelen met een kindje. Helaas blijkt Wesleys zaad van slechte kwaliteit en is een natuurlijke zwangerschap quasi onmogelijk. Het koppel is dan maar een traject begonnen om op kunstmatige weg zwanger te worden, maar voorlopig zonder succes. Ze hopen heel hard dat het dit jaar zal gebeuren en dat ze over twaalf maanden met een baby op de arm kunnen binnenstappen in de studio.



Nina houdt van zingen en droomt van een carrière in de showbizz. Christophe Severs - zoon van - zag haar talent en nam haar onder zijn vleugels. Ze brachten al twee singles uit die positief werden onthaald, maar geen potten braken in de Ultratop. Nina is van plan om daar verandering in te brengen. En ze legt de lat hoog: ze wil de top tien halen en het liefst van al een duet met haar idool Stan Van Samang zingen.



Karen heeft er een heftig gevecht tegen borstkanker opzitten. Maar dat gevecht heeft plaats gemaakt voor een nieuwe strijd. Ze wil zich terug goed in haar vel voelen. En dat is niet simpel. Want een cortisonebehandeling en een kniekwetsuur zorgden ervoor dat de kilo's er aan vlogen. Daarbovenop kreeg Karen een suikerverslaving. Dat alles resulteerde in twintig extra kilo's die Karen vandaag over een jaar kwijt wil.



Drie jaar geleden was Jenti zwaarlijvig. Toen de dokters aan de alarmbel trokken, besefte Jenti dat het zo niet verder kon. Door zijn eetgewoonten helemaal om te gooien, verloor hij veertig kilogram. Nu is het tijd voor fase twee: de fysieke conditie op peil brengen, want die is onder nul. Er is maar één manier om dat te bewerkstelligen: zichzelf een ambitieus doel komen stellen bij Cath: Jenti moet en zal de twintig kilometer van Brussel afleggen met de handbike.

Bekijk Vandaag over een Jaar elke donderdag om 20u40 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top