Vier veldspelers misten nog steeds geen minuut van de Proximus League

Sport | Op drie speeldagen van het einde van de reguliere competitie zijn er nog maar vier veldspelers die het hele seizoen al vanop het veld meemaakten. Maar met de (overbodige?) inhaalmatch tussen OHL en Union zou dat totaal vanavond wel eens gehalveerd kunnen worden.

Glenn Neven en Jonathan Hendrickx (beiden Lommel) zijn de enige veldspelers die dit seizoen al in alle 25 competitiewedstrijden 90 minuten tussen de lijnen stonden. Het duo kan vanavond bijgebeend worden door Kenneth Schuermans (OHL) en Teddy Teuma (Union), maar dan moeten zij straks wel tussen de lijnen staan én blijven tijdens de inhaalwedstrijd tussen OHL en Union.

In tegenstelling tot bij een normale wedstrijd is dat nu geen zekerheid, want zowel Vincent Euvrard als Thomas Christiansen staan niet te popelen om hun sterkste elf het veld op te sturen voor een weinig bepalende inhaalwedstrijd terwijl beide teams komend weekend moeten winnen om de kansen op de tweede periodetitel gaaf te houden.

Doelmannen

Er zijn ook nog drie doelmannen die nog geen minuut misten. Thomas Svedkauskas en Mike Vanhamel zitten aan 25 op 25 en Wouter Biebauw zit aan 24 op 24. Hij keepte één wedstrijd minder door de 0-5 forfaitzege van Virton op Roeselare, maar speelde dus ook alle mogelijke minuten.