Wat met de inhaalmatch tussen OHL en Union? "Als we met jeugdteam mochten spelen, dan hadden we dat gedaan"

Sport | Dinsdag kruisen OH Leuven en Union Sint-Gillis alweer de degens. De twee ploegen moeten nog een inhaalmatch spelen uit de eerste periode nadat de oorspronkelijke match bij een 0-0 stand vroegtijdig stop werd gezet omdat de Leuvense lichtinstallatie het deels begeven had.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aanvankelijk kreeg Union een 0-5 forfaitzege, maar daar ging OHL niet mee akkoord. De club ging met succes in beroep tegen die uitspraak waardoor de twee teams nu dinsdag dus een inhaalmatch moeten spelen die voor het klassement weinig waarde heeft. OHL won de eerste periode en kan enkel die positie nog verstevingen; Union eindigde vierde in de eerste periode en zal ongeacht het resultaat vierde blijven. In het algemene klassement én in de individuele klassementen (goals, assists, ...) kan de wedstrijd natuurlijk wél een interessante waarde hebben.

B-teams?

Maar het is natuurlijk wel de vraag welke spelers Vincent Euvrard en Thomas Christiansen de wei in gaan sturen. Beide teams strijden nog mee voor de tweede periode en mikken dus vooral op een goed resultaat in het komende voetbalweekend. "We gaan dinsdag sowieso proberen om te winnen", verzekerde Euvrard. "Maar we gaan wel het veld op met in ons achterhoofd de gedachte dat Beerschot niet speelt en wij wel. De wedstrijd van komend weekend tegen Beerschot is het allerbelangrijkste, dat is wel duidelijk ja."

Christiansen was strenger in zijn oordeel over de midweekmatch. "Door de manier waarop er beslist werd om deze match toch nog te herspelen, verdient ze eigenlijk gewoon onze aandacht niet. Die match zou nooit gespeeld moeten worden... Als we een jeugdteam op konden spelen, dan had ik het zeker gedaan. Helaas is dat niet mogelijk. En dus gaan we naar ginds met een ploeg waarmee we toch gaan proberen om een goed resultaat neer te zetten."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top