Bekijk ‘Dolor y gloria’ in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Films | Van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar kwam vorig jaar het semi-autobiografische portret 'Dolor y Gloria' uit, een integere en intense film over een leven dat zweeft tussen leegte en voldoening, tussen pijn en glorie. De film ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes, waar  Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur mee naar huis mocht nemen en componist Alberto Iglesias de Cannes Soundtrack Award won.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Salvador Mallo is een regisseur die over zijn hoogtepunt heen is. Via ontmoetingen en herinneringen blikt hij terug op zijn leven, op de hoogte- en laagtepunten. Zo denkt hij terug aan zijn jeugd in de jaren 1960, zijn relatie met zijn moeder, zijn eerste en tweede liefde, maar ook hoe schrijven een manier werd om zijn pijn te verzachten, zijn eerste kennismaking met film en de onmeetbare leegte wanneer hij niet in staat is om een film te maken.
 
"Antonio Banderas speelt de rol van zijn leven als een ouder wordende regisseur die, in een golf van magnifieke dialogen en in een kleurenpracht zoals alleen Pedro die in zijn films weet te leggen, de balans van zijn leven opmaakt. Van de maker van 'All About My Mother' zal het je overigens niet verbazen dat ook 'Dolor y gloria' in essentie een zielsontroerende hommage vormt aan de belangrijkste persoon in zijn leven: zijn mama.", aldus Erik Stockman in Humo. Banderas werd op 7 december verkozen tot beste acteur op de European Film Awards in Berlijn voor zijn rol in 'Dolor y gloria'. Die film van Pedro Almodovar was ook in de running voor de prijs van Beste Film, maar in die categorie ging 'The Favourite' met de hoofdprijs aan de haal.
 
Drama van Pedro Almodóvar, met Antonio Banderas, Penélope Cruz, Raul Arévalo, Leonardo Sbaraglia en Julieta Serrano
 
Dolor y gloria is beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Naar de Op aanvraag catalogus van Proximus Pickx? Druk op het 'On Demand'-knop van je afstandsbediening!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top