De ploeg en persoonlijke tactiek van Standard-speler “Sheva”

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na Sint-Truiden en Oostende komt vandaag de tactiek van Standard aan de beurt. Timour “Sheva” Warrimont vertegenwoordigt de Luikse club in de Proximus ePro League.

FIFA Ultimate Team

Omdat een tekening vaak beter is dan een lange speech, kun je hierboven zien dat Timour in een 4-5-1 begint voor de samenhorigheid van zijn team, met in het bijzonder Houssem Aouar als spits terwijl hij een centrale middenvelder is.

Als je kijkt naar de samenstelling van dit team vind je vaste waardes terug, maar ook veel verrassingen zoals o.a. Nkoulou en Zola.

Op links in de verdediging staat Dalbert, die ook in de basisopstelling staat van STVV-speler Zayror (zie vorige artikelen), net als Semedo aan de rechterkant. Anderzijds zijn er in het centrum van de verdediging twee verrassingen: Nkoulou, de speler van Torino, en de Japanner Tomiyasu. Sheva legt uit dat deze keuzes misschien verrassend zijn, maar dat dit duo ook voor hem een grote verrassing was. Hij had de kans om de twee spelers te testen en sindsdien zijn ze niet meer uit zijn team verdwenen omdat ze verdedigend zo solide zijn.

Eenmaal de bal aan het rollen is, vergeet Sheva zijn 4-5-1 en schakelt hij over op een 4-4-2.

De verdedigingslinie verandert niet. Centraal op het middenveld zien we Blanc en Aouar, twee spelers die elkaar goed aanvullen. Laurent Blanc recupereert veel ballen dankzij zijn grootte en zijn reactievermogen. Bovendien kan hij, ondanks dat hij een echte verdedigende middenvelder is, vrij gemakkelijk scoren, wat redelijk zeldzaam is voor zo’n speler. Naast hem staat Aouar, die iets meer aanvallend is ingesteld en die er vooral is om het hele team als blok te doen opschuiven.

Op de linkerflank kiest de vertegenwoordiger van Standard voor Neymar, een virtuele must-have op de FIFA-editie van dit jaar. Het maximaal aantal sterren voor technische vaardigheden en voor zijn mindere voet maken van hem een zeer geduchte speler voor doel. Aan de overkant bezet Zola de flank. Hoewel hij niet de beste afwerker is, maken zijn snelheid en dribbelvaardigheden vaak het verschil aan deze kant van het veld.

Ben Yedder en Messi vormen het duo in de spits. Niemand twijfelt aan het talent van de Argentijn: zijn dribbels, afwerking en gouden linker maken het verschil op FIFA 20.

Ben Yedder is al enkele jaren een van Timours favoriete spelers op FIFA. Bovendien kreeg hij dit jaar vijf sterren voor zijn mindere voet. Zodra hij een bal krijgt in de kleine rechthoek en hij schiet, is het bijna elke keer raak.

Wat betreft de persoonlijke tactiek zien we dat de twee stijlen, aanvallend en verdedigend, gebalanceerd zijn. Sheva voelt zich comfortabel met deze formatie en vindt dat de impact van de persoonlijke tactieken dit seizoen niet al te groot is op FIFA.

De breedte zet hij op vijf om de juiste balans te hebben. Timour wil zijn flanken niet te veel blootleggen.

De drie voor diepgang komt rechtstreeks uit de kwalificaties voor de Proximus ePro League. Timour legt uit dat hij deze parameter heeft geprobeerd tijdens de kwalificaties om Standard Luik te vertegenwoordigen en dat die keuze sindsdien vrij succesvol is gebleken.

Op aanvallend vlak zien we dat de breedte en “in het centrum” een notering van vijf krijgen. Dit maakt het mogelijk om gemakkelijker via de flanken te spelen door deze af te dweilen om vervolgens achteruit of richting het centrum te passen. De twee noteringen zijn in dit geval met elkaar verbonden.

Sheva voorziet de corners en vrije trappen ook van een twee, waardoor de kans op een succesvolle counter van de tegenstander wordt verkleind.

Timour geeft aan zijn verdedigende backs altijd de instructie om achterin te blijven tijdens een aanval. 90% van de spelers op competitief niveau geeft deze opdracht om de verdedigingslinie veilig te stellen.

De centrale middenvelders krijgen quasi dezelfde richtlijnen. Beide spelers blijven in het centrum. Het enige verschil is dat Laurent Blanc niet meegaat tijdens een aanval, Aouar doet dat wel.

Neymar en Zola, de twee aanvallende flanken, moeten de bal in de rug van de verdediging vragen. In de Proximus ePro League valt Sheva heel vaak aan via de flanken.

Ben Yedder moet de bal in de rug van de verdediging vragen. Messi krijgt volledige vrijheid, zijn instructies zijn gebalanceerd.

Modus 85

Hierboven vind je het basiselftal waar de vertegenwoordiger van Standard Luik beroep op doet in de Proximus ePro League

Net zoals op FUT speelt hij in een 4-4-2 met o.a. Boljevic en Cop in de aanval.

Oorspronkelijk vormden Boljevic en Limbombe het aanvalsduo. Sinds het vertrek van Limbombe tijdens de wintermercato is Cop de tweede spits. Hij is namelijk de beste keuze na Boljevic.

De andere spitsen krijgen slechts twee sterren voor hun mindere voet. Boljevic en Cop hebben respectievelijk vijf en drie sterren.

Op links opteert Sheva voor Maxime Lestienne. Hij is linksvoetig en heeft vier sterren voor zijn mindere voet, waardoor hij gemakkelijk een voorzet kan trappen of de bal achteruit kan leggen na zijn sprint in de diepte.

Op rechts staat Obbi Oularé die met zijn fysiek vermogen en lengte letterlijk onhoudbaar is op de flank.

Er komt wat meer tactiek kijken bij de keuzes centraal op het middenveld. Bastien en Amallah winnen het pleit op basis van hun aanvallend en verdedigend rendement. Dat van Bastien is hoog/gemiddeld, Amallah scoort gemiddeld op beide. Bastien zal dus meer deelnemen aan het aanvallende spel, Amallah blijf centraal om de controle te behouden.

Gavory en Vovjoda spelen elk op de flank van hun beste voet. Deze keuze is te wijten aan Timours manier van spelen, met heel wat voorzetten.

Centraal in de verdediging staan Laifis en Vanheusden omdat zij ook titularis zijn in de Jupiler Pro League. Het is een vrij eenvoudige en oprechte keuze van Sheva.

Milinkovic-Savic staat in doel. Hij is met zijn 2m02 de grootste keeper in de selectie. Gezien het belang van de grootte in deze 85-modus, zou het belachelijk zijn om niet voor hem te kiezen.

De tactiek van Sheva op modus 85 komt overeen met die op FIFA Ultimate Team.

De speler legt ons uit wat volgens hem de belangrijkste zaken zijn van modus 85 op FIFA 20: de grootte van de spelers (je moet proberen om op elke positie de grootste speler te zetten) en de sterren voor de mindere voet (belangrijk voor de middenvelders en aanvallers). We hebben tijdens de Proximus ePro League kunnen vaststellen dat de vijf sterren van Boljevic’ mindere voet heel nuttig zijn.

Het spel van Timour “Sheva” Warrimont zou voortaan geen geheimen meer mogen hebben voor jou. Je kan de ePro League dankzij Proximus volgen op Proximuspickx.be/esports en via de Proximus-decoder (via het menu “Shop” > “Andere” > “Sports”) of via de menu-tab “Proximus VOD” > Sportsectie voor V7-decoders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top