Stats of the week 1B: op naar een 'double' voor OHL? Moris (Virton) neemt afstand bij de doelmannen

Challenger Pro League | Op de 25e speeldag heeft Anthony Moris een optie gepakt op de titel van 'clean sheetkoning'. De doelman van Virton hield voor de negende keer de nul en bouwde zo een kloofje uit ten opzichte van zijn naaste achtervolgers. Bij de assists greep Xavier Mercier dan weer de macht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met nog wedstrijden op dinsdag (OHL - Union) en woensdag (Westerlo - Lokeren) is de lijst vooralsnog wat onvolledig, maar de stats van die wedstrijden worden mee verrekend in het komende voetbalweekend. Topschutter Thomas Henry krijgt dus nog een kans om zijn voorsprong nog wat te vergroten, maar ook eerste achtervolger Kurt Abrahams kan nog een zaakje doen. 

13. Henry (OHL)
9. Abrahams (Westerlo)
7. Holzhauser (Beerschot), Maertens (OHL), Bruls (Westerlo), Tabekou (Union)
6. Hendrickx (Lommel), Couturier (Virton), Nouri (Roeselare)

Bij de assists heeft Xavier Mercier de leiding op zich genomen. De assistenkoning van 2017 - 2018 maakt dus opnieuw een mooie kans op individuele eer, al is de strijd verre van gestreden.

8. Mercier (OHL)
7. Nielsen (Union), Holzhauser (Beerschot)
6. Brüls (Westerlo), Teuma (Union)
5. Aguemon (OHL)

Anthony Moris lijkt dan weer de primus van de clean sheets te gaan worden. De doelman van Virton is de laatste weken quasi onklopbaar en heeft nu een kloofje uitgebouwd met zijn naaste achtervolgers.

9. Moris (Virton)
7. Henkinet (OHL), Vanhamel (Beerschot), Svedkauskas (Lommel)
5. Özer (Westerlo), Saussez (Union)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top