Nikola Storm blikt terug op zijn avonturen in de Proximus League: "1B was de juiste stap in mijn carrière"

Challenger Pro League | Dit weekend wordt er op zondag niet gevoetbald op onze velden. Zowel in de Jupiler Pro League als in de Proximus League werden alle wedstrijden verplaatst vanwege de doortocht van storm Ciara die zondag over ons land trekt. De voorbije twee seizoenen en half zagen we nochtans regelmatig storm in de Proximus League, met name Nikola Storm. De winger van KV Mechelen maakt momenteel het mooie weer op het hoogste niveau, maar kijkt allesbehalve neer op zijn verbleef in het zogeheten vagevuur van de Proximus League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een doelpuntloze uitleenbeurt aan Zulte Waregem, nam Club Brugge Nikola Storm in de zomer van 2016 weer in huis. Amper een handvol competitiewedstrijd mocht hij er meespelen, maar potten breken lukte niet. In januari 2017 kwam OH Leuven aan het Brugse venster kloppen om hem een half jaartje te laten rijpen in de studentenstad. Geen verkeerde beslissing, zo bleek al snel, want datzelfde seizoen toonde Storm zijn waarde en wist hij ook twee doelpunten te scoren. Voor OHL reden te meer om de flankspeler een jaar langer te houden en dat resulteerde zelfs in 7 doelpunten uit 23 wedstrijden.

Ook KV Mechelen was het opmerkelijke parcours van Storm niet ontgaan en kon hem charmeren met een definitieve overname. Zeven doelpunten werden er zelfs acht, de poort naar 1A werd opnieuw open gebeukt en op de Heizel legden Storm en de zijnen AA Gent over de knie tijdens de finale van de Croky Cup. Van een echt boerenjaar gesproken. Intussen heeft Storm zijn plaats in de hoogste afdeling opnieuw weten te bemachtigen, maar heeft hij zeker geen slechte woorden over voor zijn verblijf in 1B.

LEREN UIT FOUTEN

“Zeker niet!” klinkt het vastbesloten als we hem vragen of hij de Proximus League als een soort smet op zijn imago beschouwt. “Die competitie is ideaal om zoals in mijn geval als speler opnieuw het vertrouwen te krijgen. In de Jupiler Pro League weet je dat als je een slechte wedstrijd speelt, er minstens twee anderen zijn die in hun handen wrijven om de week erop jouw plaats in de selectie in te pikken. Dat was in 1B allesbehalve het geval. Ik ben ook naar OH Leuven gegaan om er te groeien. Wetende dat als ik een mindere wedstrijd speelde, ik er ook niet meteen voor zou worden afgestraft. Doordat je niet elke week in de grote schijnwerpers staat, kan je je meer concentreren op het voetbal en krijg je ook de kans om de week erop uit je fouten te leren.”

STERKE TEAMGEEST

Als geen ander, besefte Storm die periode ook dat een positieve invloed van het team ook je persoonlijke prestatie naar een hoger niveau tilt. “Toen OH Leuven me na de eerste uitleenbeurt opnieuw voor een jaar wou vastleggen, voelde je aan alles dat ik in een team terecht was gekomen dat de ambitie had om op te gaan en ze boordevol vertrouwen zaten. Dat vertrouwen helpt je op dat moment ook om als speler te groeien en het beste van jezelf te geven. Als je het seizoen daarop met KV Mechelen dominant voetbal kunt spelen, de competitie en de beker wint, dan besef je maar al te goed dat je de juiste keuzes hebt gemaakt door een stapje terug te zetten en aan je tekortkomingen te willen werken. Ik heb er trouwens ook geleerd om iets meer vechtlust in mijn spel te brengen, want dat is vaak ook echt nodig in een compacte competitie als de Proximus League. In dat opzicht is 1B echt wel de juiste stap in mijn carrière geweest”, besluit Storm.

(TB)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top