Beerschot kan kansen alweer niet afmaken: "Kunnen echt niet meer doen"

Challenger Pro League | Beerschot is vrijdag niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel op het veld van KSV Roeselare. De Antwerpenaren kregen nochtans kansen genoeg om meer dan 1x te scoren, maar een uitstekende Biebauw, een portie pech én een gebrek aan vertrouwen zorgden er voor dat de paarswitte spitsen ook droog bleven staan op Schiervelde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het enige Beerschotse doelpunt kwam van Joren Dom, die met twee competitiegoals meteen mee de op één na beste schutter van Beerschot is dit seizoen. Enkel middenvelder Holzhauser scoorde meer (7x).

Het offensieve compartiment van Beerschot slaagt er maar niet in om ballen tegen de netten te jagen. Noubissi (één goal) is een schim van de prijsschutter die hij vorig jaar was en ook Ibarra (0 goals), Saint-Louis (2 goals), Placca (2 goals) en Tissoudali (2 goals) komen in de verste verte niet aan de productiviteit van de spitsen van vorig seizoen. Vanzeir scoorde toen 13x, Noubissi strandde op 12 goals.

Coach Hernan Losada moest met lede ogen toezien hoe zijn team ook tegen Roeselare kans na kans bijeen voetbalde, maar toch alweer met de nodige frustraties het veld af moest. "Meer kunnen we echt niet doen om onze spitsen te triggeren", vertelde de Argentijn na de match. "We moeten ze gewoon vertrouwen blijven geven en blijven oefenen op de afwerking. Ik denk dat we de voorbije dagen 1255 afwerkoefeningen hebben gedaan... Maar in de wedstrijden blijft dat een kwestie van timing en van het kiezen van de juiste momenten. Daarnaast zat de portie geluk ook nu weer niet aan onze kant."

Gevaar langs alle kanten

Toch is er ook een pluszijde aan het gebrek aan efficiëntie van de Kielse spitsen: het collectief! Geen enkele andere ploeg heeft dit seizoen zoveer verschillende doelpuntenmakers als Beerschot. Veertien verschillende Beerschotspelers konden zich dit seizoen al op het scorebord zetten. Dat zijn er minstens twee meer dan bij de andere teams én dat zijn er nu ook al drie meer dan bij de periodekampioenenploeg van vorig seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top