De ploeg en persoonlijke tactiek van KVO-speler “Dns”

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vorige week leerden we Zayror, de speler van STVV in de Proximus ePro League, kennen. Vandaag maken we tijd voor Kevin “Dns” Lenglet, de vertegenwoordiger van KV Oostende.

Normaal gezien vertegenwoordigt Kevin tijdens het seizoen Team Apero, maar voor deze competitie had hij de eer om door KVO te worden geselecteerd. Hij is de enige speler is die voor het tweede opeenvolgende jaar deelneemt aan de reguliere competitie van de Proximus ePro League.

FIFA Ultimate Team

Dns begint, zoals de meeste FIFA 20-spelers, met een 4-4-2 voor de samenhorigheid van het team. Eenmaal de aftrap gegeven is, verandert hij de opstelling van zijn team.

Wat de keuze van de spelers betreft, staan sommige van hen alleen op het veld om de collectieve rating van het team te verhogen, ondanks hun intrinsieke kwaliteiten. Enkele voorbeelden zijn Alex Sandro, Ben Yedder en Laurent Blanc.

Op de linksachter kiest Kevin om een eenvoudige reden voor Alex Sandro in plaats van Dalbert, die Zayror vorige week de voorkeur gaf: de twee zijn gelijkwaardig, maar de Oostendse vertegenwoordiger is nooit teleurgesteld geweest door de Braziliaan, dus hij wilde niet veranderen.

Zijn centrale verdedigers zijn Ferdinand, die, zoals we weten, een gevestigde waarde blijft op deze positie en De Ligt, die moeilijk te passeren is gezien het niveau van zijn Team Of The Year (TOTY)-versie.

Alexander-Arnold is momenteel de beste rechtsachter in het spel.

Op de foto hierboven is te zien dat Blanc naast De Jong TOTY centraal op het middenveld speelt. De Fransman is niet alleen gekozen omdat Dns hem nodig heeft voor het collectief, maar vooral omdat hij een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Hij is inderdaad erg groot, hij verdedigt goed en hij is in staat om doelpunten te maken, m.a.w. de perfecte kwaliteiten voor een verdedigende middenvelder.

Naast hem fungeert De Jong als Box-To-Box, maar men mag niet vergeten dat hij ook de link met Messi onderhoudt en dat hij vier sterren heeft wat betreft technische vaardigheden.

Het trio aanvallende middenvelders bestaat uit Neymar, Messi en Mbappé. De Argentijn staat centraal omdat hij de minst snelle speler van de drie is en hij is de enige die geen vijf sterren heeft wat betreft technische vaardigheden. Als Kevin door het midden wil prikken, zijn de vijf sterren van Neymar en Mbappé voor hun technische vaardigheden essentieel.

Ben Yedder is een uitstekende speler, maar zijn aanwezigheid in het FIFA Ultimate Team van de Oostendse vertegenwoordiger is vooral te danken aan het feit dat Dns een Ligue 1-speler met de Franse nationaliteit nodig had. Op dit niveau zijn er weinig keuzes als je competitief wil zijn.

In zijn persoonlijke tactiek kiest Dns voor een vijf wat betreft defensieve breedte en drie wat betreft diepgang.

Het gemiddelde voor de defensieve breedte is vrij eenvoudig te verklaren: het zorgt voor een blok dat vrij breed is zonder dat het té breed is.

Kevin houdt van balbezit, dit verklaart de drie in diepgang. Met één in diepgang vindt hij dat zijn blok te laag staat. Met een cijfer hoger dan drie vreest hij de counters van zijn tegenstander.

De aanvallende stijl staat op “balbezit”. Kevin voelt zich zelfzekerder met deze stijl: zijn spelers bieden zich meer aan en zo heeft hij aanvallend meer opties.

De breedte zet hij op vier, want hij laat zijn backs graag de flanken afdweilen. Zo kunnen Mbappé en Neymar naar het centrum komen en de flanken vrijlaten voor de backs.

De lage noteringen voor “in het centrum”, “hoekschoppen” en “vrije trappen” worden verklaard door het feit dat deze keuze de spelers in staat stelt om niet te veel in de box te komen te midden van de vijandige verdedigers en om iets verder weg te blijven om een pass te krijgen.

Een belangrijk punt volgens Dns is dat je je goed moet voelen met je team, want anders riskeer je je vaak te concentreren op een of andere speler en dan pakt de mayonaise niet. Aanvallend blijft een ander belangrijk punt de mindere voet van je spelers.

Kevin wijst er ook op dat je middenvelders de sleutel in handen hebben bij het gebruik van een typische 4-2-3-1 of 4-4-2. Je twee spelers moeten vrij complementair zijn, d.w.z. een box-to-box met een meer verdedigende speler.

Modus 85

Hierboven staat het team waarmee de vertegenwoordiger van KV Oostende de Proximus ePro League afwerkt.

Tussen de palen staat Schelfhout. Hoewel je zou denken dat Dutoit de onbetwiste nummer een is, geeft Dns de voorkeur aan Schelfhout vanwege zijn lengte.

Op de rechtsachterpositie staat Vandendriessche, die eigenlijk een verdedigende middenvelder is. In modus 85 zijn de verdedigende middenvelders echter sneller dan de flankverdedigers. Bovendien bleek Vandendriessche de beste speler op die positie na verschillende tests van Dns.

Naast Vandendriessche staat Milovic, die gekozen werd voor zijn lengte. Dat is niet het geval voor Faes. Hoewel hij niet heel groot is, gaf vooral het gevoel tijdens de verschillende wedstrijden de doorslag.

Skulason is de enige KVO-speler die goed uit de verf komt op de linksachter. Hij heeft interessante aanvallende en verdedigende kwaliteiten.

Neto en Jonckheere zijn de twee verdedigende middenvelders. Ze zijn niet per se de grootste spelers, respectievelijk 1m85 en 1m77, maar hun lengte valt ook niet te verwaarlozen, zeker op die positie. Bovendien is hun rendement zowel aanvallend als verdedigend goed.

Ook Akpala en Sylla staan in de basiself wegens hun lengte, die, we herhalen het nogmaals, heel belangrijk is in deze 85-modus. Akpala, rechtsvoetig, staat op de linkerflank. Sylla, linksvoetig, staat op de rechterflank. Zo kunnen beide spelers naar binnen komen om hun schoten te krullen.

Blijven over: Rajsel en Boonen. De vier sterren voor hun mindere voet, essentieel voor een aanvallende middenvelder en spits, hebben ze met elkaar gemeen. Boonen wordt ook een beetje aanbeden door Dns. Tijdens de vorige editie van de Proximus ePro League presteerde Boonen heel goed.

De persoonlijke stijl van Dns is gebalanceerd, zowel aanvallend als verdedigend. De andere noteringen komen overeen met zijn tactiek op FIFA Ultimate Team.

In de 85-modus zijn de belangrijke punten voor de Oostendse vertegenwoordiger de grootte van de spelers en de sterren voor de mindere voet van de spelers. Zoals reeds vermeld, hebben de spelers per positie allemaal dezelfde stats. Je moet echter niet aarzelen om sommige spelers op posities te plaatsen die ze nooit bezetten in de realiteit, zoals Vandendriessche in dit KVO-team.

Nu ken je alle tactische geheimen van Kevin “Dns” Lenglet, de vertegenwoordiger van KV Oostende in de Proximus ePro League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top