League of Legends: Belg Moopz heeft het moeilijk in LFL

Door Proximus

Deel dit nieuws

Onze enige vertegenwoordiger in de Franse competitie van League of Legends heeft moeite om met zijn team MCES te stijgen in het klassement. De kwalificatie voor de play-offs is in gevaar.

We kondigden een paar dagen geleden aan dat het uiterst moeilijk zou zijn om een van de zes kwalificatieplaatsen te bemachtigen voor de play-offs van de LFL. Het niveau van de Franse eerste divisie van League of Legends ligt namelijk heel hoog. MCES leek echter goed bewapend aan het begin van de competitie met een ervaren line-up waar de Belg Amaury “Moopz” Minguerche deel van uitmaakt. Maar de realiteit is heel anders.

MCES werkte zich meteen in de nesten met drie vroege verliespartijen tegen GameWard, Vitality en Solary. Met een 0-3 in evenveel wedstrijden was het tijd om actie te ondernemen om de hoop op kwalificatie levendig te houden. Die hoop werd weer aangewakkerd op matchday 4, met de allereerste overwinning tegen de andere rode lantaarn, IziDream. Was de winnende machine gelanceerd? Om het antwoord op deze vraag te weten te komen, was het nodig om op dinsdagavond 4 februari te kijken naar Moopz’ duel tegen een van de grote kanonnen van het kampioenschap, LDLC OL. Maar het wonder geschiedde niet. LDLC staat met vier overwinningen (4-1) op de tweede plaats, MCES leed een vierde nederlaag (1-4) en is nog iets verder verwijderd van de eerste kwalificatieplaats.

Het resultaat tegen GamersOrigin op woensdagavond (matchday 6) was cruciaal voor onze Belg die speelt als support. Tegenover een directe concurrent voor de 6e plaats moest er koste wat het kost gewonnen worden! Maar er volgde een nieuwe ontgoocheling voor MCES, dat zijn 5e nederlaag leed en verder weg zakt in het klassement.

Met nog acht competitiedagen te gaan, is alles mathematisch nog mogelijk. De situatie blijft echter vrij complex… althans voor deze spring split.

© LFL

© LFL

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top