Preview speeldag 25 Proximus League: negatieve streaks, laatste kansen en 'momentums'

Sport | Met nog maar vier speeldagen te gaan komt de strijd om de periodetitel én de strijd om het behoud stilaan in een beslissende fase. De voorbije weken waren de winnaars van de ene speeldag vaak de verliezers van de volgende, maar met het einde in zicht wordt de ruimte voor foutjes steeds kleiner.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag 07/02 - 20u30: KSV Roeselare - Beerschot VA

Na een sterke tussenspurt in de herfst lijkt het vet de laatste weken toch weer wat van de Roeselaarse soep. De West-Vlamingen konden al zes wedstrijden niet meer winnen en moeten zo snel mogelijk die negatieve reeks breken om een kans te behouden op de zesde plek. Met Beerschot zakt evenwel de leider van de tweede periode af naar Schiervelde. De Mannekes moeten sowieso winnen om die eerste plek te behouden, maar opvallend genoeg slaagden de troepen van Losada er dit seizoen nog geen enkele keer in om meer dan één wedstrijd op een rij te winnen. Daarnaast kon Beerschot uit ook nog maar negen keer scoren; dat is (samen met Lommel) het minste van de hele reeks. Roeselare is (samen met Union en Virton) dan weer de productiefste thuisploeg van 1B (19 goals).

Zaterdag 08/02 - 17u00: OH Leuven - Lommel SK

OHL had het de voorbije weken niet makkelijk met staartploegen Lokeren en Roeselare, maar bleef dankzij een vier op zes toch in de running voor de tweede periode. Dit weekend staan de Leuvenaars oog in oog met de derde staartploeg; Lommel SK. En in tegenstelling tot de twee vorige opponenten doen de Limburgers ook nog eens mee in de strijd om de periodetitel. Het zou dus wel weer eens een lastige namiddag kunnen worden aan Den Dreef, al staan met OHL en Lommel wel de beste thuisploeg en de op een na slechtste uitploeg tegenover elkaar.

Zaterdag 08/02 - 20u30: RE Virton - Union SG

Virton hield in de laatste vijf duels vier keer de nul en bouwde daarmee een solide basis uit in de tweede periode. In de laatste negen duels werd er enkel verloren van rode lantaarn Lokeren en voor het overige presenteerden de Luxemburgers zich steevast als een ijzersterk geheel. Dat collectief zal ook nodig zijn om Union af te houden. De Brusselaars hebben het moeilijk om een constante in hun prestaties te leggen, maar beseffen als geen ander dat ze niet mogen verliezen op Virton om de kansen op de tweede periodetitel gaaf te houden.

Zondag 09/02 - 16u00: KVC Westerlo - Sporting Lokeren

Westerlo kreeg vorig weekend dé kans om zich op te werpen als de grote favoriet voor de tweede periode, maar de Kempenaars konden het momentum alweer niet grijpen. Abrahams en co verloren met 1-0 op Beerschot en zakten zo van titelfavoriet plots weer weg tot 'één van de kanshebbers'. Die kansen moeten ze nu wél verzilveren in de thuismatch tegen rode lantaarn Lokeren. De Waaslanders vergooiden vorige week hun voornaamste kansen op de zesde plaats en lijken zich stilaan neer te leggen bij de Play Downs. Maar een stuntje in het Kuipje zou de mindset wel eens snel weer kunnen veranderen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top