Birds of Prey: de knotsgekke avonturen van Harley Quinn

Films | In de Suicide Squad spin-off Birds of Prey zien we hoe het Harley Quinn vergaat na de breuk met Joker, wanneer ze zelf haar plekje in de onderwereld van Gotham moet afdwingen. En dat gaat niet zonder slag of stoot!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Birds of Prey is een bizar verhaal verteld door Harley (Margot Robbie) zelf, zoals alleen Harley dat kan. Wanneer ze het einde van haar relatie met Joker op een spectaculaire wijze aankondigt, krijgt ze de helft van Gotham over zich. Onder hen politie-inspecteur Renee Montoya (Rosie Perez) die haar zo snel mogelijk wil arresteren. Het grootste gevaar komt echter van gangsterbaas Roman Sionis alias Black Mask (Ewan McGregor) en zijn toegewijde rechterhand Zsasz (Chris Messina). Zij willen een diamant bemachtigen die in de handen gevallen is van tienermeisje en kruimeldievegge Cass (Ella Jay Basco). Dit leidt ertoe dat de paden van Harley, maffia-prinses Huntress (Mary Elizabeth Winstead), zangvogel Black Canary (Jurnee Smollett-Bell) en Renee Montoya elkaar kruisen, waarna dit bijzondere viertal met elkaar zal moeten samenwerken om Sionis te verslaan.

Het verhaal van Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) is een beetje een rommeltje, al past dat natuurlijk wel bij het personage van de psychopatische ex-psychiater Harley Quinn. De vlotte, kleurrijke stijl waarin het verhaal verteld wordt, maakt dat voor een groot stuk goed. Verwacht je aan pure fun zoals gevechtscènes en achtervolgingen op rolschaatsen, schietpartijen met kleurpatronen en een flinke dosis maffe humor.

Regisseur Cathy Yan en scenarist Christina Hodson (Bumblebee) geven het superheldengenre met Birds of Prey een stevige portie girl power. In deze actiekomedie spat het spelplezier van hoofdrolspeelster Margot Robbie en haar collega's van het scherm. Een typisch voorbeeld van popcornentertainment met een punkattitude die het niveau van Suicide Squad overstijgt.

Birds of Prey loopt vanaf deze week in de zalen. De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.Joker is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top