Deze nieuwe docu's op Netflix moet je gezien hebben

Films | Netflix voegt regelmatig nieuwe films en series toe aan haar aanbod en daar zitten vaak schitterende documentaires bij. Elke documentaireliefhebber vindt er zijn gading: docu’s over de prachtige natuur, docu’s die in het brein van criminelen kruipen en docu’s die achter de schermen kruipen bij bekende personen. We schotelen je een lijst voor met 10 nieuwe topdocumentaires.

Door MF

Deel dit nieuws

Deze nieuw toegevoegde docu's op Netflix moet je gezien hebben

Night on Earth

Wanneer de zon ondergaat, luidt dit niet enkel het einde van de dag in, maar ook het begin van de wonderlijke nachtelijke wereld. Netflix gebruikt innovatieve technieken om het nachtleven in beeld te brengen. Van de meest actieve nachtdieren tot landschappen en natuur die je overdag nooit op dezelfde manier zou kunnen appreciëren. Van de producenten van 'Planet Earth II' en met de stem van Samira Wiley; een rustgevende én leerrijke natuurdocumentaire waar je je ogen niet van af zult kunnen houden. Sinds 29/01/2020 nieuw op Netflix!  

The 15:17 to Paris

Deze docufilm vertelt het waargebeurde verhaal over de verijdelde aanslag op de Thalys in 2015. Twee Amerikaanse militairen gingen voor een plezierreisje richting Parijs aan boord van de hogesnelheidstrein die om 15u17 vertrok in Amsterdam. Tijdens de rit sprong een terrorist uit het toilet met een automatisch geweer. De twee Amerikanen riskeerden hun eigen leven om de terrorist te overmeesteren en het leven van de passagiers te redden. Deze heldendaad verdient niets minder dan een documentaire op Netflix. Sinds 24/01/2020 nieuw op Netflix!  

Rise of Empires: Ottoman

In de docuserie over Sultan Mehmed II leer je in verschillende afleveringen meer over de geschiedenis van het Ottomaanse rijk. De sultan werd ook wel ‘Mehmed de Veroveraar’ genoemd, omdat hij in de 15de eeuw de Griekse stad Constantinopel (het huidige Istanboel) wist te veroveren. Mehmed gaf zichzelf de titel van ‘keizer’ en dit luidde het einde in van het Byzantijnse rijk. Sinds 24/01/2020 nieuw op Netflix!  

Pandemic: How to Prevent an Outbreak

De griep klinkt nu misschien niet meer zo angstaanjagend als enkele decennia geleden. Toen stierven miljoenen mensen aan de banale ziekte. Nu bestaan daar gelukkig vaccins tegen, maar niet iedereen is daar voorstander van. Maar als je weet wat een gigantische uitbraak van zo’n ziekte, een epidemie, of nog erger een pandemie, teweeg kan brengen, dan denk je wel twee keer na. In de Netflix-documentaire volgen we de helden die zich inzetten om de volgende wereldwijde uitbraak tegen te houden. Sinds 22/01/2020 nieuw op Netflix!  

Hip-Hop Evolution

In de seizoenen van 'Hip-Hop Evolution' ontdek je het genre door de ogen van de Canadese gastheer en rapper Shad. Via persoonlijke interviews met invloedrijke figuren uit de hiphopwereld wordt de populariteit van de muziek in beeld gebracht. Dankzij de opkomst van enkele wereldsterren in het genre, van de Beastie boys, Ice-T en LL Cool J tot Big Daddy Kane, zie je de muziek evolueren van underground tot mainstream. Sinds 17/01/2020 is seizoen vier nieuw op Netflix!  

Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez

Aaron Hernandez was een professioneel American footballspeler binnen de Amerikaanse National Football League. Hij was succesvol, een van de sterkste spelers van zijn team (The New England Patriots), en hij verdiende bakken geld. Maar in 2013 werd hij gearresteerd voor moord, in 2015 werd hij levenslang veroordeeld en in 2017 pleegde hij zelfmoord na een tweede aanklacht. In de documentaire wordt uitgespit hoe het zo ver kon komen dat Hernandez van een sterspeler veranderde in een moordenaar. Sinds 15/01/2020 nieuw op Netflix!    

Cheer

Cheerleading is in Amerika een enorm populaire sport waar veel geld mee gemoeid is. Het is dan ook een business waarin je keihard moet werken en waarvoor je een olifantenvel moet hebben. In de docuserie van Netflix volg je van dichtbij elke stap die het cheer-team van het Navarro College neemt om nationaal kampioen te worden. Van urenlang trainen tot perfectionisme, competitiedrang en rivaliteit. Sinds 08/01/2020 nieuw op Netflix!  

Sex, Explained: Limited Stories

Geen bloemetjes en bijtjes om delicate thema’s uit te leggen aan je kinderen, maar de waarheid. In de documentaire legt Netflix op een grappige en gedetailleerde manier uit hoe kinderen nu eigenlijk worden gemaakt: liefde, anticonceptie, seks... alles komt aan bod. Beter en informatiever dan de biologielessen op school, dat kunnen we verzekeren. Sinds 02/01/2020 nieuw op Netflix!
 

Kevin Hart: Don’t F**k This Up

Komiek en acteur Kevin Hart vertelt openhartig over zijn leven in en naast de schijnwerpers. Hij deelt details over zijn turbulente carrière en zijn niet al te geslaagde huwelijken. Maar daarnaast wil hij vooral de échte Kevin tonen aan de wereld en niet de Kevin die de media heeft geboetseerd. Kevin Hart is een harde werker, een krak in zijn vak en – net als elke mens – niet altijd perfect. Sinds 27/12/2019 nieuw op Netflix!  

Dolly Parton: Here I Am

De naam Dolly Parton klinkt iedereen bekend in de oren. Maar niet iedereen kent haar verhaal en weet hoe haar muzikale pad verliep. In de documentaire leren we Dolly beter kennen via 8 warme of ontroerende verhalen, die meteen duidelijk maken hoe 8 van haar meest succesvolle hits ontstonden. Een open en swingende documentaire die het succes van Partons 'Heartstrings'-album ondersteunt. Sinds 26/12/2019 nieuw op Netflix!    



Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx! Heb je al een Tuttimus, Familus of Minimus pack? Kies voor Netflix als tv-bonus!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top