Ons elftal van de week: speeldag 24

Sport | Nog minder dan vier weken en we weten wie het tegen OH Leuven opneemt in de finale van de Proximus League. Of komt er geen finale? De eersteperiodekampioen heeft maar twee punten achter op het leidersduo Beerschot en Virton. Ook na 10 speeldagen in de tweede periode blijft alles dus op een zakdoek liggen.

Na de zure nederlaag op bezoek bij Virton wilde Beerschot de volle buit pakken in eigen huis tegen Westerlo. Al was het even schrikken toen Christian Brüls na een kwartier bijna voor de 0-1 zorgde. De reactie van Beerschot kwam er via Dom. Bourdin legde goed terug, maar Dom besloot over. In de tweede helft kregen we nog meer aanvallend geweld van Bourdin te zien. De Franse linksback zorgde dan ook bijna voor de voorsprong. Toch was het wachten tot minuut 71 voor het wel raak was. Invaller Brogno dribbelde doorheen het zestienmetergebied en legde de 1-0 binnen. Beerschot had aan dat ene doelpunt genoeg om de punten thuis te houden en opnieuw leider te worden.

Union kent een wisselvallig seizoen. Vooral het hoge aantal gelijkspelen kost de Brusselaars punten. Op het veld van rode lantaarn Lokeren lukte het wel om de volle buit mee naar huis te nemen. Tabekou bewees nog maar eens zijn uitstekende vorm en was de gevaarlijkste man op het veld. De Kameroener zorgde ook voor de 0-1 op slag van rust. Na de pauze was het bijna opnieuw raak voor Tabekou, maar Defourny voorkwam de 0-2. Na 65 minuten trilden de netten dan toch opnieuw. Bah rondde het teamwerk van Union netjes af. Van Damme vergat nog de aansluitingstreffer te maken van op de stip en zo nam Union de drie punten mee naar Brussel. Met slechts twee punten minder dan de leider mag Union nog steeds dromen van de finale.

Aan Den Dreef werd de wedstrijd beslist in 7 dolle minuten. Na 26 minuten kwam Roeselare op voorsprong. De Leuvense defensie ging aan het flateren en dat liet Nouri niet onbestraft. Al leek hij wel buitenspel te staan bij zijn doelpunt. De reactie van OH Leuven volgde meteen. Zes minuten later schilderde Mercier de bal op het hoofd van Hyfte, die de gelijkmaker binnenkopte. Een minuut later was de scheve situatie helemaal rechtgezet. Schuermans stuurde Kamal de diepte in, de Ghanees zette goed voor en Henry werkte de snelle aanval af. Tulio en Casagolda kwamen nog in de buurt van de 2-2, maar OHL hield de punten thuis.

De laatste keer dat Lommel nog eens een doelpunt slikte in eigen huis dateert al van 6 december tegen OH Leuven. Ook tegen Virton hielden de Limburgers hun netten schoon. De bezoekers toonden nochtans veel drang naar voor. Linksback Sylla kwam met twee goede kansen dicht bij een doelpunt maar Svedkauskas stond aandachtig te spelen. Even later pakte de Litouwse doelman uit met een heel goede redding op de inzet van Lapoussin. Gevaarlijker werd het echter niet meer en zo eindigde de wedstrijd zoals ze begon. De Luxemburgers blijven eerste, maar delen die plaats nu met Beerschot.