Sector One is autoritair leider na drie speeldagen

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na drie weken competitie op League of Legends beginnen de verhoudingen duidelijk te worden. Hoewel er nog niets beslist is, lijkt één team zijn wil op te leggen over het verloop van de wedstrijden.

Dit ongeslagen team is niemand minder dan Sector One. Aangekondigd als één van de favorieten aan het begin van de Belgian League, hebben de Foxes hun status meer dan bevestigd. Het team won voor de vierde maal op rij, dit keer tegen KVM Esports. De Mechelaars, laatste in het klassement met evenveel nederlagen in evenveel wedstrijden, waren een vogel voor de kat. De voorspelling werd bevestigd na 24 minuten spelen. Hoewel KV de schade kon beperken, was het niveauverschil te groot om te hopen op twijfel bij de tegenstander.

Ondanks de nederlaag mochten Dreamzyy en zijn gezelschap iets later op de avond hopen op een beter resultaat tegen Anderlecht. De RSCA-spelers waren attente toeschouwers tijdens de openingswedstrijd. Na hun dubbele nederlaag van vorige week was het belangrijk om te reageren om niet in een negatieve spiraal verzeild te raken. Na een zeer lange wedstrijd gingen beide organisaties uit elkaar. De eerste bijeenkomst op LoL tussen twee Belgische voetbalclubs duurde maar liefst 43 minuten. Ondanks een goede start voor de “Kakkers”, wist paars-wit zich te verzetten en vervolgens de situatie om te keren, alvorens de moeizame strijd te beëindigen. Missie voltooid voor Taz en zijn teamgenoten. Ze komen op 2-2 te staan en vestigen zich zo in het midden van het klassement.

De Brussels Guardians, een ander team in moeilijkheden met een negatieve ratio van 1-2, moest als tweede Brusselse team in het kampioenschap absoluut winnen. Maar tegen Aethra was die opdracht niet zo gemakkelijk. Voor de laatste winnaars van het Proximus Championship zag de situatie er echter niet beter uit na een nederlaag tegen Sector One en een overwinning tegen Anderlecht. Aethra, solide van begin tot eind, won de confrontatie. Over het algemeen stonden de Guardians machteloos tegenover de acties van Seem en zijn bende, ze vonden geen middelen om terug te vechten.

Ondanks dit bevrijdende succes was de avond niet voorbij voor Aethra, dat nog een laatste opdracht te vervullen had. Een plicht die op papier de affiche van de avond leek. Na hun nederlaag op de eerste speeldag tegen de huidige leider, vocht TimeOut geweldig terug met twee overwinningen de week nadien. Voor Aethra en TimeOut, beide met een positieve ratio (2-1), was een overwinning welgekomen. Winst zou de afstand ten opzichte van Sector One verkleinen. De twee organisaties boden ons een prachtige wedstrijd aan, briljant afgemaakt door Slyv3r die wegglipte uit de algemene strijd om in zijn eentje de Nexus van de tegenstander te vernietigen! Een episch einde, met een overwinning voor TimeOut dat zich daardoor alleen op de tweede plaats vestigt (3-1).

© Belgian League
© Belgian League

© Sector One

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top