Tv-tips van de week (3 t.e.m. 9 februari)

Films | Niets op tv? Dat dacht je maar. Dit zijn onze aanraders voor de komende dagen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Joker

Arthur Fleck is een mislukte stand-up comedian die een  appartementje deelt met zijn zieke moeder. In een gure buurt van Gotham City probeert hij zijn kost te verdienen als reclameclown. Fleck voelt zich een loser en na de zoveelste vernedering maakt hij kennis met het weldadige gevoel dat zich van hem meester maakt wanneer hij geweld gebruikt.

Drama van Todd Philips met Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Frances Conroy en Zazie Beetz
Vanaf 05/02 in de Op aanvraag-catalogus van Proximus PickxDocumentaire en entertainment

Wereldrecord

In deze nieuwe documentairereeks onderzoekt Maarten Vangramberen zeven straffe wereldrecords in de sport. Al sinds zijn jeugd is hij in de ban van topsporters en hun prestaties. Eerst als fan, later als licentiaat lichamelijke opvoeding en nu ook als sportjournalist. Achter ieder wereldrecord schuilt een uitzonderlijk sportief talent en een minutieuze begeleiding door een topteam van coaches en wetenschappers. Met de hulp van die experts, atleten en het allerlaatste wetenschappelijke onderzoek neemt Maarten de proef op de som en analyseert hij seconde per seconde, meter per meter wat er precies gebeurt tijdens zo’n buitengewone prestatie.  De wereldrecords die Maarten onder de loep neemt, komen uit diverse sporten en disciplines, groot en klein, bekend en minder bekend. 
In de eerste aflevering: 100 meter sprint (Usain Bolt).

Maandag, 21u20, Canvas

De MIA’s

Live-verslag van de purperen loper, de Sector Awards en de uitreiking van de MIA’s (Music Industry Awards). Tussendoor zijn er een aantal exclusieve reportages over de kanshebbers.

Donderdag, 17u30, Pickx Live

God, Jesus, Trump!

Tijs van den Brink gaat op roadtrip in de Amerikaanse Biblebelt waarin hij als christelijke presentator zich afvraagt waarom zoveel christelijke Amerikanen op een Donald Trump stemmen. 

Donderdag, 22u20, NPO 2

Films

Trainwreck

Amy rijgt de feestjes en one night stands aan elkaar. Verder heeft ze een fraai appartement in New York en is ze werkzaam bij een mannenblad. Wanneer ze arts Aaron ontmoet, ontdekt ze dat haar levensstijl ook nadelen heeft.

Romantische komedie van Judd Apatow met Amy Schumer, Bill Hader, Tilda Swinton en Brie Larson
Dinsdag, 22u25, Q2


Ex Machina

De eenzame, maar getalenteerde computerprogrammeur Caleb werkt voor Bluebook, de meest gebruikte internetzoekmachine ter wereld. Hij wordt geselecteerd voor een bezoek aan de afgelegen villa van zijn grote baas Nathan, die hem vraagt om deel te nemen aan een experiment: hij moet nagaan of de robot Ava, die voor zichzelf kan denken en leren, een geslaagde creatie van de man is.

Sciencefictionfilm van Alex Garland met Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Elina Alminas en Oscar Isaac
Woensdag, 20u40, CAZTriple 9

Een groep misdadigers wil een agent het hoekje om helpen (een code 999 in politietaal)   om de aandacht af te leiden van een misdaad die ze aan de andere kant van de stad gaan plegen.

Misdaadfilm van John Hillcoat met Kate Winslet, Woody Harrelson, Chiwetel Ejiofor en Aaron Paul
Woensdag, 20u35, ZES


The Big Short

Verenigde Staten, 2005. De eigenzinnige bankier Michael Burry ontdekt dat de Amerikaanse huizenmarkt op instorten staat. Zijn prognoses vinden op Wall Street geen gehoor. Terwijl hij het roekeloze en hebzuchtige gedrag van de grote banken aan de kaak stelt, beraamt hij samen met enkele bevriende speculanten een plan om de financiële wereld een hak te zetten. Wij leggen je haarfijn uit waarom je deze beklijvende film zeker moet bekijken!
 
Drama van Adam McKay met Steve Carell, Christian Bale, Ryan Gosling en Brad Pitt 
Vrijdag, 21u20, Canvas

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

De dochter van Mildred Hayes werd maanden geleden in de buurt van haar huis verkracht en vermoord, maar elk spoor naar de dader ontbreekt. Mildred denkt dat de plaatselijke politie haar werk niet naar behoren doet en komt in actie. Ze plaatst drie reclamepanelen aan de rand van haar stadje met provocerende boodschappen aan het adres van politiechef William Willoughby. Wanneer de onvolwassen hulpsheriff Dixon extreem vijandig op deze actie reageert, escaleert de situatie in het stadje al snel.

Drama van Martin McDonagh, met Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Peter Dinklage, John Hawkes en Caleb Landry Jones
Vrijdag, 23u35, Q2


Red Sparrow

Tegen haar wil wordt Dominika Egorova opgeleid tot een 'sparrow', een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst. Dominika leert haar lichaam als een wapen te gebruiken, maar heeft moeite haar eigenwaarde te behouden tijdens de onmenselijke training. In een oneerlijk systeem vindt ze haar kracht en ze groeit uit tot één van de beste aanwinsten van het programma. Haar eerste doelwit is Nate Nash, een CIA-agent die verantwoordelijk is voor de meest gevoelige infiltratie in de Russische inlichtingendienst. De twee jonge agenten komen in een neerwaartse spiraal van aantrekkingskracht en bedrog terecht, wat een bedreiging vormt voor hun carrière, hun loyaliteit en de veiligheid van beide landen. Red Sparrow is gebaseerd op het boek van de voormalige CIA-agent Jason Matthews.

Thriller van Francis Lawrence met Jennifer Lawrence, Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling en Thekla Reuten
Zaterdag, 20u30, VTM


Millennium 3: Luftslottet som sprängdes (Gerechtigheid)

Nadat Lisbeth Salander een levensbedreigende aanslag heeft overleefd, wordt ze in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere, pijnlijke verleden : Alexander Zalachenko. Salander wordt gezocht voor moord en door de media is ze neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist. Alleen Michael Blomkvist is overtuigd van haar onschuld.

Thriller van Daniel Alfredson met Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Annika Hallin en Michalis Koutsogiannakis
Zaterdag, 22u35, NPO 3


Escape Plan

Ray Breslin ontwerpt gevangenissen waaruit ontsnappen onmogelijk is. Maar dan belandt hij in de gevangenis die hij ooit zelf ontwierp. Ray doet er alles aan om te ontsnappen en gaat op zoek naar de persoon die er voor zorgde dat hij achter de tralies verdween.

Thriller van Mikael Häfstrom met Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, 50 Cent en Sam Neill
Zondag, 20u35, VTM
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top