De rode loper van de Magritte du Cinéma

Zaterdag vond de tiende ceremonie van de Magritte du Cinéma plaats in de Square in Brussel. Grote winnaar was de Belgisch-Franse psychologische thriller Duelles met maar liefst negen awards. Een van die awards ging naar de Vlaamse Veerle Baetens als beste actrice.

Ontdek hier ook de andere winnaars en enkele opmerkelijke gasten!

Bekijk de genomineerde films van dit jaar voor een Magritte du Cinéma op Proximus Pickx

Duelles

Duelles van Olivier Masset-Depasse haalde het onder andere ook in de categorie beste film, beste regie, beste scenario, beste montage, beste originele muziek en beste mannelijke bijrol voor Arieh Worthalter.

Le jeune Ahmed

Duelles versloeg in de categorie beste film onder andere Le jeune Ahmed van de broers Dardenne. De film won wel twee acteursprijzen. Myriem Akheddiou werd bekroond als beste actrice in een bijrol, de jonge Idir Ben Addi werd uitgeroepen als beste mannelijk talent.

Nuestras Madres

Nuestras Madres van César Diaz won de prijs voor beste debuutfilm. Nuestras Madres werd dit jaar gekozen als Belgische inzending voor de Oscars.

De Patrick

Beste Vlaamse film werd De Patrick van Tim Mielants. Kevin Janssens greep naast de prijs voor beste acteur voor zijn vertolking. Die ging naar Bouli Lanners voor zijn hoofdrol in C’est ça l’amour, die niet aanwezig was op het gala.

Monica Bellucci

Ook de Italiaanse ster Monica Bellucci was aanwezig in Brussel, zij werd bekroond met een ere-Magritte door de Academie André Delvaux.

Mya Bollaers

De award voor beste vrouwelijk talent ging naar Mya Bollaers voor haar rol in Lola vers la mer.

Adil El Arbi

Een opgemerkte gast was Adil El Arbi, die samen met zijn kompaan Bilall Fallah momenteel een dikke hit scoort met Bad Boys III. De Antwerpenaar had zijn Duitse vriendin meegebracht.

Yolande Moreau en Wim Willaert

Yolande Moreau was genomineerd als beste actrice in een bijrol voor haar rol in Cleo, de Vlaamse film van Eva Cools. Ze verscheen op de rode loper met de Vlaamse acteur Wim Willaert.

Cécile de France

Cécile de France had een nominatie op zak als beste actrice voor haar rol in Un monde plus grand.

Khadja Nin

Een van de bekende genodigden was zangeres Khadja Nin, in 2018 nog lid van de jury op het filmfestival van Cannes.

Amanda Lear

Ook de Franse zangeres Amanda Lear maakte haar opwachting op de rode loper.

Alice on the Roof

De Belgische artieste Alice on the Rood was een van de meest opvallende gasten in haar kimono.

Prins Laurent

Ook van de partij: prins Laurent, die vergezeld werd door zijn dochter prinses Louise.

Ter gelegenheid van de uitreiking van de Franstalige filmprijzen pakt Proximus Pickx uit met een selectie Magritte-films voor fijnproevers. Ontdek het aanbod hier!

Films

Bekijk alles
Top