Deadline deal: langverwachte spits tekent in Lommel; Vermijl uitgeleend

Sport | Lommel SK heeft in de laatste uren van de transfermarkt nog een inkomende en een uitgaande transfer gedaan. De Limburgers konden dan toch nog de langverwachte spits strikken én stuurden Laurens Vermijl richting hoogste amateurklasse.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lommel stak het een hele transferperiode niet onder stoelen of banken: een extra spits was hét hoofdoel van de transfermercato. Maar na het mislopen van Moffi (Kortrijk) leek de komst van een extra aanvaller plots toch op de helling te staan. Maar de technische staf bleef doorspeuren en haalde in de sloturen van de transfermarkt toch nog een extra aanvaller naar de Gestelsedijk.

Samson Iyede zal de komende weken en maanden mee voor goals moeten zorgen bij de slechtst scorende ploeg van de reeks. Iyede is een 22-jarige Nigeriaan die op huurbasis overkomt van het Deense Fremad Amager. Lommel bedong ook een aankoopoptie. Iyede scoorde 14x in 54 wedstrijden voor Fremad Amager en was in het verleden ook trefzeker voor Paide Linnameeskond uit Estland. Voor dat team scoorde hij 17x in 39 wedstrijden.

Vermijl naar Thes

Iyede kan in de Lommelse kleedkamer het plekje van Laurens Vermijl innemen. De kwieke winger was sinds de komst van Peter Maes helemaal van het voorplan verdwenen en mag het seizoen rondmaken bij Thes Sport. Het nummer twee uit de hoogste amateurliga huurt Vermijl tot het einde van het seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top