Esportskalender: februari

Door Proximus

Deel dit nieuws

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen!

BELGIË:

LouvardGame | van 14 t.e.m. 16 februari

© LouvardGame

Het nieuwe seizoen van de LouvardGame staat op het punt te beginnen. De eerste ronde van het seizoen vindt ook nu plaats in de business seats van het Stade du Pays in Charleroi en brengt de fans samen van Rocket League, Rainbow Six: Siege, FIFA 20 en natuurlijk Counter-Strike: Global Offensive.

Dit jaar zal ook het “NumberOne”-project van de LouvardGame worden ingehuldigd. Acht door de organisator geselecteerde teams zullen het toernooi als professionele teams kunnen ervaren. De beste organisaties mogen rekenen op een mediadag, een bevoorrechte en geprivatiseerde ruimte ter plaatse, een aanzienlijk bedrag aan prijzengeld, een degradatiesysteem, gratis toegang en een grote LAN-finale.

Dankzij dit nieuwe circuit krijgen we de kans om enkele beroemde spelers uit de CSGO-scene aan het werk te zien : Kevin “Ex6TenZ” Droolans (ex-G2 Esports), Faris “FARIS” Ait-lalla en zijn broer Younes “YOUYOU” Ait-lalla (ex-ARES), Timothée “Devil” Demolon (ex-Team LDLC), Matthéo “nonick” Canei (ex-aAa), …

Er is ook een samenwerking op poten gezet met het Vlaamse bedrijf Kayzr zodat evenementen van beide organisaties punten kunnen uitdelen die meetellen voor de eindrangschikking.

Afspraak van 14 t.e.m. 16 februari om een van de must-see evenementen binnen de Franstalige esports-wereld te volgen.

Frag-o-Matic | van 21 t.e.m. 23 februari

© Frag-o-Matic

Het grootste LAN-toernooi van het land vindt binnen een klein maandje plaats in de buurt van Dendermonde. De Frag-o-Matic 22.0 brengt honderden spelers samen voor een weekend, maar biedt ook vele activiteiten aan om de toeschouwers ter plaatse te plezieren.

Voor de eerste editie van het seizoen werd het thema verschrikking en horror gekozen en zullen de organisatoren opnieuw verschillende disciplines presenteren aan de fans: CSGO, League of Legends, Rocket League, Hearthstone, Fortnite, PUBG, Teamfight Tactics, Destiny 2, Brawlhalla, Call of Duty: Modern Warfare, … Voor elk wat wils dus.

Met de twee bovengenoemde evenementen kunnen we het Belgische LAN-seizoen officieel voor geopend verklaren! Zij zullen ons ook in staat stellen om een beeld te krijgen van de krachten die aan het begin van het jaar aanwezig zijn.

Proximus ePro League – reguliere competitie | elk weekend

Het Belgische FIFA 20-kampioenschap zal ons elk weekend van februari blijven vermaken.

Nu de helft van de reguliere competitie voorbij is, zullen de spelers tot de kern van de zaak komen en zal elk punt enorm belangrijk zijn!

Er is nog niets gelopen in de race voor de play-offs. Heel wat verrassingen zouden de top 6 volledig kunnen omdraaien!

Gaat Elias “ZayroR” Bray door op zijn elan? Kan Antwerp zijn eerste punten van het seizoen binnenhalen?

De antwoorden zal u kunnen ontdekken in ons magazine dat elke zaterdag en woensdag wordt uitgezonden op Proximus Sports (onder de optie All Sports), Twitch en Pickx Live (toegankelijk voor alle Proximus-klanten), op Proximuspickx.be/esports en via de Proximus-decoder (via het menu “Shop” > “Andere” > “Sports”) of via de menu-tab “Proximus VOD” > Sportsectie voor V7-decoders.

Belgian League | iedere maandag

© 4Entertainment / Riot Games

Eind januari is de officiële nationale competitie van 4Entertainment en Riot Games van start gegaan. Momenteel is deze volop aan de gang.

Elke maandag vinden we de zes teams terug die in de Summoner’s Rift zullen strijden om te bepalen wie de beste is.

Vergeet niet dat de play-offs de vier beste teams van het reguliere seizoen samenbrengen en, naast €7.500 aan prijzengeld, een ticket voor de European Masters aanbieden!

De strijd zal bitter worden naarmate de weken verstrijken. Zal Sector One ongeslagen eindigen? Zal RSC Anderlecht erin slagen de favorieten te laten beven? Zal KV Mechelen punten scoren in deze reguliere competitie?

We spreken elke maandag af vanaf 19u om het antwoord op deze vragen te weten te komen.

INTERNATIONAAL:

Hearthstone Masters Tour Arlington | van 31 januari t.e.m. 3 februari

De eerste etappe van de Masters Tour 2020 op Hearthstone gaat door in Arlington, USA. Met een geldprijs van $250.000, inclusief $50.000 voor de winnaar, zou deze etappe kunnen dienen als lanceerplatform voor een van de Belgen die zijn toegangsticket heeft gewonnen tijdens de vele qualifiers georganiseerd door Blizzard.

Vijf landgenoten staan aan de start van de competitie: Matthias “Sjoesie” Lootens (Sector One), Michaël “Maverick” Looze (Team Vitality), Cassie “BabyBear” Kalin en Thomas “SaucisseSwan” Buisseret (Ice Up) hebben zich op briljante wijze gekwalificeerd. De Belg van Lunary, Arnaud “Oliech” Stassart, zal ook aanwezig zijn nadat hij een rechtstreekse uitnodiging van de organisatoren in de bus kreeg.

Onze beste vertegenwoordigers op het spel, en dat zijn ze al een paar jaar, hebben een reële kans op succes. De spelers zijn gewend aan grote evenementen en zouden voor een verrassing kunnen zorgen. Wie weet staat zwart-geel-rood op de hoogste trede van het podium.

Afspraak van 31 januari t.e.m. 2 februari om onze landgenoten te steunen in hun avontuur aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Leve de American Dream!

FIFA eClub World Cup | van 7 t.e.m. 9 februari

© FIFA

Het virtuele Wereldkampioenschap voor clubs op FIFA speelt zich van 7 t.e.m 9 februari af in Milaan, Italië.

Na enkele kwalificatieweken strijden niet minder dan 24 teams uit de hele wereld er om de titel van beste team ter wereld.

Een geldprijs van $100.000 zal worden toegekend, evenals talrijke punten voor de Global Series ranking.

Helaas heeft geen enkele Belgische speler of team zich voor het evenement weten te kwalificeren. Club Brugge en RSC Anderlecht waren echter dichtbij een stunt!

Enkele professionele voetbalteams zullen deelnemen: AS Roma, FK Austria Wien, Manchester City, Olympique Lyon en FC Basel.

Wie zal King eSports opvolgen, dat destijds bestond uit tweevoudig wereldkampioen Nicolas “nicolas99fc” Villalba en Donovan “Tekkz” Hunt, meervoudig winnaar van de FUT Champions Cup?

Rainbow Six Invitational | van 14 t.e.m. 16 februari

De R6 Invitational is een van de grootste competities in de discipline. Het toernooi, georganiseerd door Ubisoft zelf, zal opnieuw worden gespeeld in Montreal, Canada.

Het toernooi heeft een ongelooflijke prijzenpot van $3.000.000 en brengt opnieuw de zestien beste teams op deze aardbol samen.

G2 Esports spreidde vorig jaar zijn dominantie tentoon, dit jaar zou dat anders moeten zijn. De concurrentie wordt zwaar en het spektakel belooft nu al aanwezig te zijn.

Voor het derde opeenvolgende jaar zullen er Belgen deelnemen aan de competitie. Valentin “risze” Liradelfo en Laurent “Crapelle” Patriarche, maken met hun nieuwe organisatie Rogue kans op de titel.

Met in de groep tegenstanders als Natus Vincere, Team SoloMid en Spacestation Gaming blijft alles mogelijk voor onze landgenoten. Temeer omdat ze een vliegende start maakten in de R6 Pro League door na zeven wedstrijden ongeslagen te blijven! Dat voorspelt veel goeds voor hun tocht over de Atlantische Oceaan…

DreamHack Open Anaheim | van 21 t.e.m. 23 februari

© DreamHack

Het DreamHack Open-circuit zet zijn reis rond de wereld verder. Na Leipzig in Duitsland vorige maand is het de beurt aan Anaheim (VS) om het podium te herbergen.

Met acht teams die nog steeds in de running zijn voor een geldprijs van 100.000 dollar belooft deze ronde bijzonder moeilijk voorspelbaar te zijn gezien de betrokken organisaties: ENCE, FURIA Esports, MIBR, North, forZe, Complexity Gaming, Gen.G Esports en Endpoint.

Aangezien er bijna geen Belgen meer op hoog niveau op Counter-Strike spelen, is het logisch dat er in deze competitie geen landgenoten te vinden zijn. We kunnen ons echter troosten met de aanwezigheid van een speler die we in België goed kennen, de voormalige speler van Defusekids en Epsilon Esports: Joey “CRUC1AL” Steusel.

De Nederlander maakt deel uit van de organisatie Endpoint en heeft zijn ticket verdiend door winst op ESL Premiership Winter 2019 (het Brits en Iers nationaal kampioenschap). Hij en zijn teamgenoten zijn “Klein Duimpje” in deze DreamHack en zullen de play-offs normaal gezien niet halen.

FUT Champions Cup #4 | van 21 t.e.m. 23 februari

Een nieuwe maand betekent een nieuwe FUT Champions Cup. Na drie geslaagde edities vindt de volgende manche plaats bij onze zuiderburen.

Met $80.000 verdeeld over de Xbox One-winnaar en de Playstation 4-winnaar zal het toernooi opnieuw enkele van de beste spelers ter wereld samenbrengen!

Hoewel we gewend waren om de Belgische speler Stefano Pinna daar te zien spelen, is het deze keer een andere landgenoot die zich kwalificeerde. Gilles Bernard, voormalig officieel vertegenwoordiger van LOSC, kon de slopende kwalificaties doorstaan en zijn plaats in deze vierde FUT Champions Cup opeisen.

Ondanks dat dit slechts zijn eerste kwalificatie van het seizoen is, is Gilles toch een vaste waarde in de competitie. Hij heeft al deelgenomen aan verschillende edities gedurende zijn carrière.

Laten we hopen dat hij uit de valkuil van het Zwitsers systeem weet te komen om, waarom niet, een verrassing te creëren in de play-offs!

IEM Katowice | van 28 februari t.e.m. 1 maart

® Intel

De maand februari eindigt met de mythische IEM Katowice. De stad ligt in het zuiden van Polen en is een van de hoofdsteden van esports in Europa.

Het is in ieder geval de plaats die de organisatoren hebben gekozen om hun grootste evenement in dit begin van het decennium te laten doorgaan. Alle ingrediënten zullen aanwezig zijn om de grootste show op CSGO van de afgelopen maanden op poten te zetten.

De zestien beste organisaties ter wereld zullen in een arena, die een heel weekend lang volledig gewijd is aan esports, strijden om een deel van de 500.000 dollar prijzengeld.

Dit toernooi wordt het hoogtepunt van het veertiende seizoen van de Intel Extreme Masters en vormt het eerste grote evenement van het seizoen voor de betrokken teams. Het is een goede gelegenheid om zich een mening te vormen over de verschillende transfers die tijdens de wapenstilstand zijn gebeurd!

Fut Champions Cup # 5 – kwalificaties| van 29 februari t.e.m. 1 maart

Om een FUT Champions Cup te kunnen organiseren, is het verraderlijke kwalificatieweekend een vereiste. Sinds de wijziging van ervan is het een beproeving geworden voor spelers die willen deelnemen.

Gedurende twee dagen zullen honderden spelers met de beste tactieken en tricks strijd leveren om de play-offs te halen en vervolgens de plaatsen te bereiken die worden beloond met een toegangsticket voor het grote toernooi.

Zoals gewoonlijk zullen verschillende Belgen daar met wisselend succes hun geluk beproeven. Dat gezegd zijnde, hebben we het geluk gehad om telkens een van onze landgenoten in de laatste drie edities van de competitie te zien spelen. We kunnen dus hopen, ook deze keer weer, op een zwart-geel-rode aanwezigheid…

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top