Cryptische films die je hersenen doen kraken

Wie zegt dat een film per se ontspannend moet zijn? Kies eens voor een film met een goed uitgedokterde plot(twist), raadselachtige mysteries of intriges en laat je uitdagen vanuit je woonkamer. Zo denk je mee met de personages en krijgt een luie filmavond plots een ander karakter. Deze tien cryptische films zullen de radartjes in je hoofd op volle toeren doen draaien.

Inception

Leonardi di Caprio speelt Dominick, een spion die infiltreert in de gedachten van mensen en zo het onbewuste kan verkennen. Dankzij vooruitstrevende technologie kunnen hij en zijn collega's dromen of herinneringen opwekken om informatie los te wrikken. Maar het addertje: wie te veel of te diep in herinneringen verzeild raakt, weet geleidelijk aan niet meer wat de realiteit is en wat de droomwereld. Daarom heeft elk hoofdpersonage een ‘veiligheidsitem’ dat hem of haar eraan helpt te herinneren dat ze in een droom zitten. Dominicks item is een tol die valt in de echte wereld en blijft draaien in de droomwereld. Aan jou om te beslissen hoe je het open einde van de film interpreteert.  

Limitless

Eddie Morra ontdekt een nieuwe wereld wanneer hij een experimentele pil neemt die hem ongeziene eigenschappen geeft. Naast het feit dat hij plots enorm succesvol wordt in alles wat hij doet, ervaart hij ook bijwerkingen, zoals uren geheugenverlies. Wanneer zijn voorraad stilaan opraakt, wil hij de leverancier van de pil vinden om uiteindelijk zelf een nieuwe, betere pil te produceren. Maar daarvoor moet hij manieren vinden om met een minimale dosis zo scherp mogelijk te blijven. Het nodige denkwerk is vereist.  

The Da Vinci Code

Na de moord op de curator van het Louvre gaan Robert Langdon en Sophie Neveu op zoek naar de moordenaar. Maar verwacht je niet aan het ondervragen van getuigen of aan het afnemen van DNA-tests. De zoektocht start bij de symbolen en boodschappen die het slachtoffer met zijn eigen bloed achterliet in het museum. Cryptische codes, geheime genootschappen, verloren gewaande sleutels en de stille strijd tegen het Vaticaan: de zoektocht is allesbehalve conventioneel voor een moordonderzoek. Tegelijk leer je enorm veel bij over de christelijke kerk, hoewel het verhaal een mix is tussen fictie en feiten.  

Ocean’s Eleven

Een casino overvallen leek nooit zo gemakkelijk als in 'Ocean’s Eleven'. Om de ontelbare veiligheidsbarrières aan te pakken, heb je een groot team nodig, maanden van voorbereiding en tal van ondenkbare afleidingsmanoeuvres. En dat is exact wat Danny Ocean en Rusty Ryan in petto hebben. Elke stap, elke zin, elk knopje en elk beeld werd perfect georkestreerd door de criminelen. De hele film lang leef je mee in spanning en hoop je (stiekem) dat het team de roof van de eeuw voor elkaar krijgt.  

Shutter Island

Edward Daniels, een Amerikaanse detective, onderzoekt een verdwijning op een afgelegen eiland waar psychiatrische patiënten worden vastgehouden. Het instituut is een waar doolhof en iedereen liegt constant over de plek en de bewoners. Edward moet zien uit te vinden wie van zijn getuigen hij kan geloven en wie knettergek is. Maar wat als de plek Edward zelf gek maakt? Hoort hij eigenlijk zelf thuis in de instelling?  

Now You See Me

Magie en goocheltrucs zullen nooit vervelen, maar zullen ook (bijna) nooit onthuld worden. Zeker niet wanneer ze in het groot en breed op je scherm passeren. In 'Now You See Me' halen vier goochelaars de truc van de eeuw uit: vanuit Los Angeles beroven ze een bank in Parijs, waarna ze het gestolen geld meteen laten neerdwarrelen tijdens de show om het publiek mee te verwennen. De FBI en Interpol onderzoeken meteen de bankroof, maar kunnen geen tastbare bewijzen vinden, aangezien alles magie en gezichtsbedrog is. Je mond valt tijdens deze film constant open van verbazing.  

Fight Club

De eerste regel van Fight Club is: praat nooit over Fight Club. Maar erover nadenken mag dan weer wel. En dat zal nodig zijn, want de film gaat over meer dan vechten alleen. In de film wordt het verhaal verteld van een anonieme man op het randje van een depressie. Wanneer hij Tyler ontmoet, krijgt zijn leven een nieuwe wending. Samen starten ze Fight Club, een groep waarin mannen en vrouwen vechten met anderen om zo hun leven weer zin te geven. Maar Tyler heeft andere, hogere plannen. Het hoofdpersonage wil hem ontmaskeren, maar dan moet hij eerst te weten komen wie Tyler precies is en hoe hij plots in zijn leven kwam.  

Lucky Number Slevin

Slevin Kelevra leeft in New York City in het appartement van zijn vriend Nick Fisher. Op een dag wordt Slevin gekidnapt en naar een man gebracht die ‘The Boss’ wordt genoemd. The Boss verwart Slevin met Nick omdat hij in diens woning verbleef en eist zijn geld terug van een uit de hand gelopen gokwedstrijd. Slevin probeert de man te overtuigen dat hij nergens van op de hoogte is en sluit een deal. Daarna wordt pechvogel Slevin opnieuw ontvoerd door een tweede crimineel die ook wraak wil nemen op Nick. Opnieuw praat Slevin zich uit de benarde situatie waar hij niets mee te maken heeft. Maar heeft hij echt niets te maken met de gangsters of is alles net iets te veel toeval?  

The Number 23

Walter Sparrow krijgt van zijn vrouw een boek met de titel ‘The Number 23’ (Het Getal 23). Hij herkent zichzelf in het hoofdpersonage van het boek en raakt geobsedeerd door het getal 23. Alles in zijn leven lijkt te draaien rond 23: op zijn 23ste ontmoette hij zijn vrouw, zijn geboortedatum opgeteld is gelijk aan 23 en zo zijn er nog tal van andere bizarre toevalligheden die om dit getal draaien. Om te weten wat het getal betekent, moet Walter de auteur van het boek zien te vinden. Maar wat blijkt… Walter is zelf de auteur.  

The Time Traveler’s Wife

We sluiten het lijstje af met een lichtere film, alhoewel die niet minder mysterieus is. Henry kan in de tijd reizen, maar heeft er helaas zelf geen controle over. Hij verschijnt en verdwijnt op de meest willekeurige momenten. Wanneer hij Clare voor het eerst ontmoet, weet zij wie hij is, omdat een andere Henry de jonge Clare in haar jeugd al vaak heeft opgezocht. Maar een relatie met een tijdreiziger is allesbehalve gemakkelijk. Soms komt de oudere versie van Henry op bezoek en soms is hij dagen of maanden weg. Gelukkig heeft de volwassen Clare een dagboek met alle datums waarop hij haar komt bezoeken, om de jonge Clare voor te bereiden. De film is uiterst complex - want welke versie van Henry ontmoeten we telkens? -  maar nog steeds erg romantisch.  

Music Maestro

Zet samen met K3, Bart Peeters, Will Tura & co jouw coronaheld(in) in de bloemetjes

De afgelopen maanden waren bijzonder intens en zwaar. Het coronavirus kostte het leven aan duizenden mensen en ook mentaal was en is het een zware periode. Ziekenhuispersoneel, zorgkundigen… heel wat

One hit wonder Ice Ice Baby veroverde 30 jaar geleden de hitlijsten

Het nummer Ice Ice Baby van Vanilla Ice viert deze zomer zijn 30-jarig bestaan. Redenen genoeg dus om deze one hit wonder nog eens van onder het stof te halen.

Deze Vlaamse artiesten maakten het Nederlands opnieuw hip

Op 11 juli vieren we de Vlaamse feestdag. Een uitstekende gelegenheid om een blik te werpen op enkele artiesten die het Nederlands en haar vele Vlaamse dialecten in recente jaren opnieuw razendpopulai

Beleef een alternatieve festivalzomer dankzij Proximus Pickx!

De coronapandemie heeft de traditionele Belgische festivalzomer danig in de war gestuurd. Enkele festivals zijn uitgesteld tot volgend jaar, terwijl andere een virtuele editie op poten zetten. We lijs

5 markante momenten uit het bewogen leven van Jessica Simpson

Op vrijdag 10 juli viert zangeres en showbizzicoon Jessica Simpson haar 40ste verjaardag. Behalve in de muziek, waagde de Amerikaanse zich ook aan uitstapjes als actrice, schrijfster en modedesigner.

Jason Derulo zet met Coño TikTok opnieuw in vuur en vlam

Jason Derulo is zich onwijs populair aan het maken bij de gebruikers van de applicatie TikTok. Voor de tweede maal herwerkt hij een populair nummer op de social media-app. Deze keer zal hij met Coño d

Festival Musiq3: voor ieder wat wils

Het coronavirus gijzelt de muziekwereld en er zijn geen grote festivals deze zomer. De tiende editie van Musiq'3 Festival werd uitgesteld naar 2021. Toch werd er een alternatief gevonden met optredens

Ringo Starr wordt 80: dit zijn de mooiste momenten uit zijn carrière

Ringo Starr - Sir Richard Starkey voor de vrienden - is vandaag 80 jaar geworden. De Beatle werd op 7 juli 1940 geboren in Liverpool, terwijl de Tweede Wereldoorlog in volle hevigheid woedde. Wij kijk

Het allerbeste van filmcomponist Ennio Morricone

De Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone is op 91-jarige leeftijd overleden. De muziek die hij schreef voor de spaghettiwesterns van Sergio Leone is tot het collectief geheugen gaan behoren.

Buitenlandse festivalzomers vallen in het water

Door de coronapandemie is het festivalseizoen ook in het buitenland op een sisser uitgedraaid. Honderden artiesten, tientallen bands en duizenden fans moeten het deze zomer voor één keer zonder festiv

Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op Placebo

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast

Het opmerkelijke verhaal achter de wereldhit 'Yéké Yéké'

In de rubriek ‘One hit wonders’ duikt Proximus Pickx in de muziekgeschiedenis en licht het hits uit die artiesten een gloriemoment hebben bezorgd. Deze keer vertellen we het verhaal van ‘Yéké Yéké’.

Sport in de kijker

One day, one goal: Robin van Persie scoort zijn 'mooiste goal ooit' voor Arsenal

Robin van Persie was een geniale voetballer die zijn beste periode bij Arsenal kende. In 2006 scoorde hij één van zijn mooiste doelpunten uit zijn carrière. Charlton was het slachtoffer. Een terugblik

Deze sporters zetten Vlaanderen op de sportkaart

Ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag licht Proximus Pickx er vijf iconische Vlaamse sporters uit, die elk op hun manier hun stempel drukten op de Vlaamse sportgeschiedenis. Een overzicht.

Waarom is teletekst nog steeds zo populair in Duitsland?

Lang voor het digitale tijdperk was teletekst het favoriete kanaal om snel informatie te vergaren. Ook al lijkt het systeem vandaag de dag ouderwets te zijn, in Duitsland maakt een kwart van de bevolk

Herstart NBA: voorbeschouwing

Op 30 juli is het zo ver. Dan staat de NBA voor haar heropstart.

Waarom Lev Jasjin nooit een opvolger zal kennen als Gouden Bal

Dag op dag 60 jaar geleden won de Sovjet-Unie het allereerste Europese kampioenschap voetbal met Lev Jasjin tussen de palen. Drie jaar later zou de Sovjet doelman de eerste en voorlopig ook laatste ke

On This Day: Frankrijk doorprikt WK-droom van Rode Duivels

Dag op dag twee jaar geleden dompelde Frankrijk ons land in een diepe rouw. De Gouden Generatie aan Rode Duivels ambieerde goud op het WK voetbal van 2018, maar een stug Frankrijk belette België van e

One day, one goal: Ibrahimovic tovert tot eigen verbazing tegen Bologna

Zlatan Ibrahimovic begint stilaan een vaste klant te worden in onze rubriek One day, one goal. De Zweed maakte doorheen zijn carrière al tal van pareltjes. Vandaag staan we stil bij het weergaloze doe

One day, one goal: listig lobje Lampard hult Camp Nou in stilte

In Camp Nou kan het op matchdagen altijd spoken. Vraag dat maar aan Frank Lampard, die op Halloween in 2006 met een magistrale lob Victor Valdes aan de grond genageld liet staan. Volgens de voormalige

Nice to meet you ... Delfine Persoon

Zal het er dan toch van komen? Volgens Eddie Hearn, de promotor van Katie Taylor, is een "akkoord heel dichtbij" voor een rematch tussen Taylor en Delfine Persoon. Reden genoeg voor een portret van de

In deze iconische tempels werd voetbalgeschiedenis geschreven

De afgelopen tien weken lijstte Proximus Pickx de meest iconische voetbaltempels wereldwijd op. Tien aantrekkingspolen voor groundhoppers, waar je de geschiedenis kunt opsnuiven en je voetbalhart net

Deze voetballers belandden na hun carrière in de armoede

In het moderne voetbal kan je tegenwoordig een ferme zak geld verdienen met je prestaties. Tijdens hun loopbaan vergaren heel wat voetballers tonnen aan geld wat niet altijd eenvoudig te managen valt.

One day, one goal: de fenomenale volley van Maxi Rodriguez tegen Mexico

Maxi Rodriguez maakte het mooie weer bij onder meer Newell's Old Boys, Atlético Madrid en Liverpool. Toch is het in het shirt van Argentinië dat hij zich wist te onderscheiden. Meer bepaald op het WK

Focus op films, series & tv

Zet samen met K3, Bart Peeters, Will Tura & co jouw coronaheld(in) in de bloemetjes

De afgelopen maanden waren bijzonder intens en zwaar. Het coronavirus kostte het leven aan duizenden mensen en ook mentaal was en is het een zware periode. Ziekenhuispersoneel, zorgkundigen… heel wat

Titanic: 5 weetjes die je nog niet wist over Jack en Rose

Komende zaterdag om 20u25 haalt VTM de filmklassieker Titanic vanonder het stof. Iedereen weet hoe het afliep met Jack, Rose en de ijsberg. Maar er vallen nog vijf interessante wist-je-datjes te verte

Hoe Ryan Gosling tegen wil en dank uitgroeide tot een sekssymbool

De 39-jarige Canadese acteur Ryan Gosling groeide na zijn glansprestatie in het romantische "The Notebook" in geen tijd uit tot het sekssymbool van zijn generatie. Maar waar heeft de immer bescheiden

Waarom is teletekst nog steeds zo populair in Duitsland?

Lang voor het digitale tijdperk was teletekst het favoriete kanaal om snel informatie te vergaren. Ook al lijkt het systeem vandaag de dag ouderwets te zijn, in Duitsland maakt een kwart van de bevolk

Uitgelicht: 7 liedjes die werden geschreven voor film

Film en muziek zijn voor elkaar gemaakt. Maar wist jij dat heel wat nummers speciaal voor films werden geschreven? Proximus Pickx geeft een overzicht van de zeven bekendste nummers die voor films werd

Zet het weekend goed in met deze filmtips!

Hoera, de werkweek zit erop. Dankzij het grijze weer krijg je komend weekend de kans om voor de buis te hangen en weg te dromen met deze geweldige films en series.

Best of Netflix: 5 sciencefictionseries van de bovenste plank

Elke maand selecteren we voor jou de beste Netflix-series per genre. Deze week nemen de beste sciencefictionseries onder de loep.

Kijk je mee naar deze grappige internetfilmpjes?

Elke week diept Proximus Pickx de grappigste internetfilmpjes voor jou op. Ook deze week beloven we dat je zal dubbel liggen van het lachen.

Al Pacino in "Cruising", een rol die hij liever wenst te vergeten

"Cruising" is zonder enige twijfel een van Al Pacino's meest emblematische films. In de film haalt de acteur zich een uitdagende rol op de hals, waarvoor hij zich dient te overstijgen om er later met

De vijf meest memorabele rollen van Tom Hanks

Tom Hanks is vandaag op deze 9de juli 64 jaar geworden. De ideale gelegenheid om zijn meest gedenkwaardige filmrollen even op te lijsten.

De opmerkelijkste rollen die Megan Fox al vertolkt heeft

Donderdagavond 9 juli serveert zender Q2 de film Transformers. Deze film, waarin buitenaardse robots een belangrijke rol vertolken, zou de filmdoorbraak betekenen van Megan Fox. Als sekssymbool scoord

Wat maakt een Tarantino-film zo uniek?

Wanneer de Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino een film maakt, wordt er vaak reikhalzend naar het resultaat uitgekeken. Elk van zijn films is anders, maar een aantal elementen zien we telkens weer

Nieuws van het esport-front

Voetbalclub River Plate richt zich op Counter Strike

De mythische Argentijnse voetbalclub River Plate investeerde enkele jaren geleden al in esports en heeft nu besloten om zijn horizon te verbreden door zich toe te leggen op Counter Strike: Global Offe

FIFA Play x Unite 2020: Stefano Pinna en Geoffrey Meghoe vertegenwoordigen ons land (+LIVESTREAM)

Na enkele maanden afwezigheid is het Belgische nationale team terug en klaar om de strijd aan te gaan met andere landen gedurende het FIFA Play x Unite 2020-toernooi. Proximus is partner van het evene

Regional Major Rankings bepaalt welke teams naar Major van Rio mogen

Als gevolg van de uitzonderlijke gezondheidsmaatregelen van de laatste maanden moesten er dit jaar wijzigingen worden doorgevoerd aan de kwalificaties voor de major van Counter-Strike: Global Offensiv

Underdogs League of Legends: Belg Moopz uitgeschakeld in kwartfinales, Vitality wint toernooi

De succesvolle web tv O’Gaming heeft zijn beroemde Underdogs-competitie afgesloten met een bijeenkomst van de beste Franse organisaties. De editie, waarbij heel wat Belgische spelers betrokken waren,

Anderlecht reageert, Brussels Guardians stort in

Nog steeds even spannend als altijd had de zomersplit van het Belgische League of Legends-kampioenschap nogmaals enkele leuke verrassingen voor ons in petto. Opnieuw strijden de teams nek aan nek voor

Belg is Frans kampioen van de e-LIGUE 1 op PS4

Stefano Pinna heeft voor een heel knappe prestatie gezorgd door vice-kampioen van de e-LIGUE 1 te worden in het shirt van LOSC. Hij won wel de nationale titel op de Playstation 4. Onze beste vertegenw

Valorant: Belg kwalificeert zich voor main event van Vitality European Open

David “davidp” Prins en zijn G2-team wonnen de kwalificaties van het Valorant-toernooi georganiseerd door Team Vitality. De gloednieuwe competitie integreert het “Ignition Series”-circuit. In volle ex

BIG is grote winnaar van de cs_summit 6

Berlin International Gaming versloeg Team Vitality in de finale van de cs_summit 6 met 3-2 en maakte zo een einde aan de reeks overwinningen van de Fransen sinds de start van het toernooi. Team Vitali

Thibaut Courtois wordt aandeelhouder van Spaanse esports-organisatie DUX Gaming

Onze nationale doelman heeft een nieuwe stap gezet! Thibaut Courtois, nummer een bij Real Madrid en de Rode Duivels, is een gepassioneerde esportsfan en is voortaan aandeelhouder van een grote Spaanse

ZES duikt in de wereld van de e-sports

Bij gebrek aan grote sportevenementen deze zomer zet ZES vanaf zondag 5 juli in op een ander soort sport, ééntje die zich perfect houdt aan de social distancing-regels: e-sports.

Esportskalender: juli

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! BELGIË League of Legends Belgian League| 1e juni t.em. 10 augustus © Be

Grote verrassing in Belgian League: Aethra vloert Sector One

Niemand zag het aankomen! De tweede helft van de groepsfase wordt reeds gekenmerkt door dé verrassing van het Belgisch kampioenschap op League of Legends. Het onverslaanbaar gewaande Sector One verloo

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.