Preview JPL 24: verliezen is uit den boze

Sport |
Op de 24e speeldag van de Jupiler Pro League staan drie belangrijke duels gepland tussen kandidaten voor play-offs 1. Er blijven nog altijd 21 punten te verdienen en er zijn nog 10 ploegen in de running voor een plaats bij de top 6.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Vrijdagavond gaat Standard in het Guldensporenstadion op zoek naar de drie punten tegen Kortrijk dat in het kampioenschap niets meer te winnen of te verliezen heeft, maar volgende week wel de terugwedstrijd in de halve finale van de Croky Cup tegen Antwerp speelt. De eerste grote affiche van de 24e speeldag is die tussen Racing Genk en Charleroi.
 
Grote druk op de landskampioen
 
Zaterdag ontvangt Racing Genk in de vooravond Charleroi. De Carolo's zijn dit seizoen heel regelmatig en kunnen zonder druk naar Limburg afreizen, ook al zullen ze de inhaalwedstrijd tegen Club Brugge nog in de benen hebben. Vorige week verloor de uittredende landskampioen van AA Gent en dus is een nieuwe misstap niet geoorloofd als Genk de top 6 wil halen op het eind van de reguliere fase van het voetbalseizoen. In eigen huis pakte Racing tot nu toe 22 op 33. Met 18 op 33 op verplaatsing bewijst Charleroi dat het buitenshuis punten kan pakken.
 
Malinwa versus de Buffalo's voor spektakel en punten
 
Sinds de winterstop heeft KV Mechelen nog maar één volledige wedstrijd in de benen (2-3 verlies in eigen huis tegen Standard). Op Charleroi werd hun wedstrijd stilgezet. Om opnieuw volop te kunnen meestrijden voor een ticket voor PO1, is een overwinning welkom. In het eigen AFAS Stadion presteert Malinwa minder dan op verplaatsing (15 op 33 thuis tegenover 19 op 33 buitenshuis). AA Gent toont dan weer tegengestelde statistieken: de ploeg van Jess Thorup is in de eigen Ghelamco Arena ijzersterk (32 op 36), maar pakte buitenshuis maar 13 op 33. Toch presteren de Gentenaars sinds november beter in de uitwedstrijden, zoals de zege op Sclessin in december bewijst.
 
De superclash van het weekend
 
Club Brugge - Antwerp: momenteel zijn er weinig affiches die nog aanlokkelijker zijn in het vaderlandse voetbal. Blauw-zwart lijkt al vanaf het begin van het seizoen af te stevenen op de titel en Antwerp bulkt van de ambities. Club staat aan de leiding met de beste verdediging en de beste aanval van het kampioenschap. Dit seizoen is de ploeg van Philippe Clement nog ongeslagen in het Jan Breydelstadion (met 27 op 33): Club incasseerde er maar 3 tegendoelpunten. De Great Old doet het dit seizoen veel beter buitenshuis dan vorig seizoen. Met 16 op 36 doen de Antwerpenaars het niet goed, maar ook niet slecht en bovendien heeft de ploeg van Laszlo Bölöni haar vorige vier uitwedstrijden niet verloren. Op de Bosuil won Antwerp van Club met 2-1: de eerste en meteen ook de enige nederlaag van de leiders dit seizoen.
 
Het programma van de 24e speeldag
 
vrijdag 31/01
20.30: Kortrijk-Standard
 
zaterdag 01/02
18.00: Genk-Charleroi
20.00: Eupen-Cercle Brugge
20.00: KV Oostende-STVV
20.30: KV Mechelen-AA Gent
 
zondag 02/02
14.30: Club Brugge-Antwerp
18.00: Anderlecht-Moeskroen
20.00: SV Zulte Waregem-Waasland Beveren

Volg de Jupiler Pro League en de UEFA Champions League met de tv-bundel "All Sports".
Probeer de tv–bundel "All Sports" een maand gratis uit. Aan het einde van de proefperiode wordt het abonnement automatisch verlengd en wordt het betalend. Niet overtuigd? Geen probleem, je kunt op elk moment opzeggen via de MyProximus app. € 16,99 /maand na proefperiode.
Klik hier voor meer info
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top