T2 Trainspotting: een shot nostalgie in Movies & Series

Films | Ruim twintig jaar na Trainspotting kwam regisseur Danny Boyle met een vervolg op de cultklassieker uit 1996. Dezelfde bende, een paar decennia later. Wie toe is aan een stevige shot nostalgie, vindt die vanaf 1 februari in de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het verslaafde viertal uit de eerste Trainspotting is terug, en wel met dezelfde acteurs. Ewan McGregor kruipt opnieuw in de huid van Mark Renton, en ook Ewen Bremner, Jonny Lee Miller en Robert Carlyle hernemen hun rol.

Er zijn twintig jaar verstreken. De junkies van toen zijn veertigers geworden. Er is veel veranderd, maar ook veel hetzelfde gebleven. Na twintig jaar in Amsterdam keert ex-verslaafde Mark Renton terug naar Edinburgh, waar zijn oude vrienden hem opwachten. Hun levens zijn niet erg benijdenswaardig: Begbie zit in de gevangenis, Spud heeft naast een verslaving nu ook een kind en Sick Boy is nog niet vergeten wie er indertijd met zijn geld vandoor is gegaan.

Ook andere oude vrienden' verdriet, verlies, vreugde, wraak, haat, vriendschap, liefde, verlangen, angst, spijt, diacetylmorfine, zelfvernietiging en gevaar, blijken hem op te wachten. Het duurt dan ook niet lang voordat hij in oude gewoontes dreigt te vervallen.



Regisseur Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire, Steve Jobs) trekt met zijn sequel voluit de kaart van de nostalgie, en dat is goed nieuws voor fans van de eerste Trainspotting. Verwacht je aan de vertrouwde close-ups, slowmotions en versnellingen, flashbacks en flashforwards, en harde muziek.

Benieuwd?

T2 Trainspotting is vanaf 1 februari te bekijken met de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx.
Nog geen abonnement? Klik hier voor meer info!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top