Niet te missen: sport op Proximus Pickx in februari

Sport | De eerste maand van het nieuwe jaar ligt alweer achter ons. En die bracht al een flinke dosis spanning mee in sportland. Dat belooft enkel maar goeds voor februari. Zo begint de UEFA Champions League opnieuw en staan we in de Jupiler Pro League en de Proximus League voor de laatste rechte lijn richting play-offs en promotiefinale. Het klassieke wielervoorjaar komt er ook weer aan en de veldrijders willen zich nog een laatste keer laten gelden. In Amerika zijn er deze maand ook nog de Super Bowl en het NBA All-Star Game.

Door MF

Deel dit nieuws

Jupiler Pro League

De vaderlandse voetbalcompetitie is weer goed en wel aan het draaien. Februari wordt gezien als de maand van de laatste rechte lijn naar de play-offs. De motor van Club Brugge blijft op volle toeren draaien. Maar deze maand krijgen ze maar liefst vier toppers voorgeschoteld: Antwerp, Standard, Sporting Charleroi en KRC Genk. Ook Standard heeft een lastige maand. Zij treffen Club, Antwerp en Genk. Voor Anderlecht en KRC Genk worden het belangrijke weken in de strijd om Play-off 1. Alle wedstrijden van 1A  zijn live te volgen op Proximus Sports.

Proximus League

Ook in de Proximus League is het spanning alom. Zo goed als alle ploegen zijn nog in de running voor het tweede finaleticket. De vraag is dan ook wie OHL vervoegt in de strijd om een plek in de Jupiler Pro League, met als apotheose de laatste speeldag op 28 februari. Alle wedstrijden van 1B zijn live te volgen op Proximus Sports.

UEFA Champions League

Ook in Europa is koning voetbal weer volop aan het regeren.

In de Italiaanse Serie A heeft Juventus nog quasi geen steek laten vallen en lijkt het erop dat de achtvoudige kampioen ook dit seizoen op weg is naar een nieuwe titel. Al zullen Romelu Lukaku en Inter Milaan gebrand zijn om die titel naar San Siro te halen. Te beginnen tijdens de Milanese derby op 9/2. Ook Lazio doet nog mee en heeft met Ciro Immobile de topschutter van de Serie A in de rangen lopen. Hij scoort voorlopig aan de lopende band. Op 16/2 staat voor hen de topper tegen Inter op het programma.

In La Liga zal het zoals wel vaker een tweestrijd worden tussen Barcelona en Real Madrid. De twee rivalen geven elkaar geen duimbreedte toe. Op 1 februari is er de strijd om Madrid. Thibaut Courtois en Eden Hazard (vooralsnog geblesseerd) ontvangen dan in eigen huis Courtois' ex-club Atletico Madrid.

Ook in de Bundesliga is de strijd om het kampioenschap volledig losgebarsten. Axel Witsel en Thorgan Hazard zijn met Dortmund meer dan hongerig om na acht jaar opnieuw een titel te winnen. Maar dat is ook Leipzig, de leider in Duitsland. Al voelt het de hete adem van Bayern in de nek. Zij spelen op 9 februari hun integraal duel in München.

Al de beste Europese wedstrijden zijn live te volgen op Eleven Sports.

Maar waar iedereen naar uitkijkt zijn natuurlijk de achtste finales in de UEFA Champions League. Met op 18/19 & 25/26 februari de heenwedstrijden. Dortmund ontvangt in eigen huis PSG en titelverdediger Liverpool staat voor de lastige trip naar Atletico Madrid. Dries Mertens ontvangt met Napoli Barcelona, maar de wedstrijd waar iedereen naar uitkijkt is de clash tussen Real Madrid en Manchester City. Je hoeft gelukkig niets te missen, want alle wedstrijden zijn live te volgen via Proximus Sports.

Wielrennen

Nu bekend is wie de regenboogtrui draagt in het veldrijden komen de laatste weken in de klassementskoersen er aan. Tot vorig jaar werd de Vlaamse Aardbeiencross gereden in Hoogstraten, maar sinds dit jaar is die wedstrijd overgeheveld naar Merksplas. De renners trekken op 9 februari ten strijde. Een week later trekken de renners naar Middelkerke voor de befaamde Noordzeecross. Beide Superprestige-crossen zijn live te volgen op Proximus Sports en Proximus Pickx Live.

En op de laatste dag van de maand begint ook het Belgische wielervoorjaar met de klassieker Omloop Het Nieuwsblad. Deze koers wordt net als alle andere wedstrijden van de Flanders Classics uitgezonden op de kanalen van VRT. De teampresentatie en de wedstrijd van de dames zijn live te volgen op proximuspickx.be/sports.

Basketbal

Spanning ten top in de EuroMillions Basketball League. Daar heeft Filou Oostende de leiderspositie op zich genomen, maar blijft het op de hielen gevolgd door Antwerp Giants en Bergen. Proximus Sports biedt u de wekelijkse afspraak met Belgisch topbasketbal met op 7/2 Bergen-Limburg United en op Valentijnsdag Kangoeroes Mechelen-Bergen. Een week later hoeft u ook niets te missen van de carnavalswedstrijd in Aalst. Okapi treft dan Luik. Op 28/2 ontvangt Luik in eigen huis Spirou Charleroi.

En net als de Belgische competitie is ook de Amerikaanse basketbalcompetitie op volle toeren aan het draaien. Maar het hoogtepunt deze maand is het NBA All Star Weekend dat je live kan volgen op Eleven Sports. Het absolute hoogtepunt is natuurlijk het All Star Game tussen Team LeBron en Team Giannis. Dit wordt in de nacht van 16 op 17 februari afgewerkt en is te volgen op Eleven Sports.

American Football

Het American Football-seizoen bereikt in februari haar absolute hoogtepunt. Op 2/2 strijden San Francisco 49ers en Kansas City Chiefs om het allerhoogste in de NFL: de Vince Lombardi-Trophy. De Super Bowl staat erom bekend een waar sportevenement te zijn en dat zal dit jaar niet anders zijn. De Chiefs zijn licht favoriet om de 54e Super Bowl te winnen. Het zal erom spannen in Miami, maar je hoeft niets te missen want de wedstrijd is live te volgen op Eleven Sports.

Hockey

De Belgische hockeycompetitie ligt vooralsnog even in een winterslaap. Maar niet getreurd, want vanaf 23/2 is er opnieuw je wekelijkse afspraak met Proximus Sports voor het beste van de Audi Hockey League. We beginnen alvast met de live verslaggeving van de wedstrijd Gantoise-Beerschot.

Autosport

Stoffel Vandoorne is aan een knap seizoen bezig in de Formule E, de elektronische variant van de Formule 1. Onze landgenoot veroverde al twee keer een knappe derde plek en eenmaal een zesde. Daarmee leidt hij in het algemeen klassement. In Mexico (15/2) en Marrakesh (29/2) is hij dan ook gebrand om die leiderspositie te verstevigen. Beide races zijn live te volgen op Eurosport.

Atletiek

Ook de atletieksport staat niet stil. Eurosport brengt je het allerbeste van de World Athletics Indoor Tour. Deze maand zijn er maar liefst vijf manches, te beginnen in Düsseldorf (4/2). Vier dagen later trekken de atleten naar Torun in Polen. 15 februari is Glasgow de gaststad. Het Franse Lievin ontvangt de atleten op 19 februari en twee dagen later (21/2) sluit de Indoor Tour de deuren in Madrid.

Proximus ePro League

In het spoor van het veldvoetbal is ook de Proximus ePro League op volle toeren aan het draaien. Na zeven speeldagen staat Sint-Truiden afgetekend aan de leiding met negentien punten. Racing Genk, Standard, Charleroi en KV Mechelen volgen met veertien punten, AA Gent vervolledigt de top-6 met dertien punten. Club Brugge staat op een gedeelde zevende plek met Anderlecht. Antwerp heeft nog geen enkel punt kunnen verzamelen. Je kan alle speeldagen volgen op Proximus Sports, Twitch, via de Proximus Pickx app en proximuspickx.be/esports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top