De rode loper van de Grammy Awards

Muziek | Op de uitreiking van de 62ste Grammy Awards werden Billie Eilish en Lizzo de grote winnaars. De twee straalden op de rode loper, net als Ariana Grande, Dua Lipa en vele anderen. Bekijk hier een selectie van de mooiste en opvallendste looks van de avond.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Billie Eilish

De piepjonge Amerikaanse zangeres Billie Eilish (18) viel maar liefst vijf keer in de prijzen, waaronder de belangrijke prijzen nummer van het jaar met Bad Guy, nieuwe artiest van het jaar en album van het jaar met When we all fall asleep, where do we go?. Eilish droeg een oversized outfit van Gucci in zwart en fluogroen én had erg opvallende nagels. Ze had haar broer Finneas meegebracht, producer van haar album.

Lizzo

De andere slokop werd de Amerikaanse R&B-zangeres Lizzo met drie Grammy Awards. Ze snoepte onder meer de Grammy voor beste solo-artieste af van Billie Eilish. Lizzo droeg een witte jurk van Versace voor het gala, nadien zag ze er al even "Good as Hell" uit in een glitterjurk.

Rosalía

De Spaanse Rosalía kon haar nominatie als beste nieuwe artiest niet verzilveren, maar won wel in de categorie beste latin rock. Rosalía koos voor een rode jurk van Alexander Wang in leder.

Lil Nas X

Lil Nas X was verschillende keren genomineerd voor zijn album en de monsterhit Old Town Road. Hij won de Grammy voor beste pop duo en viel op in een fuchsia outfit van Versace.

Elvis Costello

Elvis Costello & The Imposters wonnen de Grammy voor beste traditioneel popalbum voor Look Now. Hij versloeg onder andere John Legend en Michael Bublé.

DJ Khaled

DJ Khaled viel in de prijzen voor zijn samenwerking met John Legend op Higher.

Cage the Elephant

Cage the Elephant won de Grammy voor beste rockalbum voor Social Cues en versloeg onder andere Rival Sons en Bring me the Horizon.

Ariana Grande

Ariana Grande kon haar nominatie voor nummer van het jaar voor 7 Rings niet verzilveren. Ze schitterde wel op de rode loper in een glamourjurk van Giambattista Valli.

Dua Lipa

Dua Lipa straalde in een witte jurk van Alexander Wang aan de zijde van haar vriendje Anwar Hadid. Zij mocht een van de felbegeerde awards uitreiken.

Camila Cabello

Camila Cabello had een nominatie op zak voor haar duet met vriendje Shawn Mendes Senorita. De Cubaans-Amerikaanse had haar papa Alejandro meegebracht naar het gala en koos voor een jurk van Versace.

Shawn Mendes

Ook zonder Camila Cabello aan zijn arm viel Shawn Mendes op in een roze pak van Louis Vuitton.

Lana Del Rey

Lana Del Rey kon haar nominatie voor album van het jaar voor Norman F***ing Rockwell niet verzilveren. Ze schitterde op de rode loper met haar vriend Sean Larkin in een glitterjurk die ze kocht in een winkelcentrum!

H.E.R.

Gabriella Wilson, beter bekend onder haar artiestennaam H.E.R. had verschillende nominaties op zak, onder andere voor nummer van het jaar voor Hard Place, maar ging met lege handen naar huis. In haar kleurrijke jurk van Dsquared2 bleef ze wel niet onopgemerkt op de rode loper.

Gwen Stefani en Blake Shelton

Gwen Stefani kwam mee met haar man Blake Shelton, die genomineerd was in een countrycategorie. De zangeres stal de show in een korte jurk van Dolce & Gabbana met witte laarzen.

John Legend en Chrissy Teigen

Genomineerde John Legend had zijn echtgenote, topmodel Chrissy Teigen meegebracht. Zij straalde in een oranje jurk van Yanina Couture met veel volume.

Nick Jonas en Priyanka Chopra

Ook de Jonas Brothers waren genomineerd voor hun comebackhit Sucker. Nick Jonas viel op in een goudkleurig pak, al ging zijn echtgenote, actrice Priyanka Chopra met nog iets meer aandacht lopen in haar gewaagde jurk van Ralph & Russo.

Alicia Keys

Alicia Keys mocht de Grammy Awards dit jaar presenteren en bracht een muzikaal eerbetoon aan de zondag overleden basketballegende Kobe Bryant. Ze straalde in verschillende outfits, waaronder een zilverkleurige jurk van Atelier Versace.

Bebe Rexha

Zangeres Bebe Rexha mocht een van de prijzen uitreiken en verscheen op de rode loper in een gewaagd ontwerp van Christian Cowan.

Shania Twain

Ook Shania Twain mocht een Grammy uitdelen. De 54-jarige Canadese countryzangeres droeg een zwarte jurk met transparantie.

Heidi Klum

Geen feestje zonder Heidi Klum. Het voormalige topmodel koos voor een jurk van Peter Dundas aan de zijde van haar echtgenoot Tom Kaulitz en diens tweelingbroer Bill, in een ver verleden megapopulair met Tokio Hotel.

Tove Lo

De Zweedse singer-songwriter Tove Lo had een bizar pak van Vivienne Westwood aangetrokken, waardoor alle aandacht naar haar roze beha van Agent Provocateur ging.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top