Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (24 januari)

Films | Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een flinke portie drama, actie, avontuur, suspense, humor, prijsbeest 'Parasite' (goed voor 6 Oscarnominaties), het wondermooie, autobiografisch getinte meesterwerk van Pedro Almodóvar 'Dolor y gloria' én een Tarantino special. Voor elk wat wils dus weer deze week in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Het is koud, guur en nat buiten, en bovendien valt er niet veel te beleven na de drukke eindejaarsdagen. Installeer je dus onder een knus dekentje voor je tv en geniet van de film.

Naar de Op aanvraag catalogus van Proximus Pickx? Druk op het 'On Demand'-knop van je afstandsbediening en hop... instant keuze uit een brede catalogus van films, programma's en concerten.

Ad Astra

Regisseur James Gray waagt zich samen met een een episch team bestaande uit o.a. componist Max Richter en cinematograaf Hoyte van Hoytema ('Dunkirk', 'Interstellar') aan een ruimte-epos dat nu al de '2001: A Space Odyssey' van deze generatie wordt genoemd. In 'Ad Astra' zet Brad Pitt zijn eerste stapjes in de ruimte als Roy McBride, een autistische ingenieur die de uiterste grenzen van ons zonnestelsel aftast op zoek naar zijn vader (Tommy Lee Jones). Die vertrok twintig jaar geleden op een one-way-journey naar Neptunus op zoek naar intelligent leven, maar liet nooit meer iets van zich horen. McBride onthult een mysterie dat de overleving van onze planeet bedreigt. Zijn reis zal geheimen blootleggen die de aard van het menselijk bestaan en onze plaats in de kosmos uitdagen.

Science-Fictionthriller van James Gray, met Brad Pitt, Liv Tyler en Ruth Negga

Ad Astra is vanaf 20 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 4.99 euro.

Bekijk ook:
De beste films die zich afspelen in de ruimte
Waarom Brad Pitt zo'n goede acteur is

Tolkien

Met zijn bestsellers 'The Hobbit' en 'The Lord of the Rings' ('In de Ban van de Ring') zorgde J.R.R. Tolkien eigenhandig voor een heropleving van het fantasy-genre. Hij verkocht meer dan 250 miljoen boeken in 56 verschillende talen. In deze mooie biopic met een prachtige vertolking door Nicholas Hoult komen we te weten hoe de beroemde schrijver werd gevormd en waar hij inspiratie vond.

Begin 20ste eeuw. Reeds op jonge leeftijd verliest Tolkien zijn beide ouders en komt hij in een pleeggezin terecht, maar niet voordat zijn moeder een grote liefde voor talen en legendes in hem heeft aangewakkerd. Op kostschool vindt hij vriendschap, moed en inspiratie bij een groepje gelijkgestemde artistieke studenten, met wie hij een geheim genootschap opricht. Hun broederschap wordt sterker naarmate ze samen opgroeien en zowel met liefde als verlies worden geconfronteerd. Tolkien wordt verliefd en maakt zijn beminde Edith Bratt op stormachtige wijze het hof. Maar dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en worden ze uit elkaar gerukt.

Al deze ervaringen uit zijn jeugd inspireerden Tolkien bij het creëren van zijn beroemde wereld van Midden Aarde. Hoewel hij zelf steeds alle paralellen met zijn eigen leven ten stelligste afwees, zijn ze in deze film nooit ver te zoeken. Noch de mooie landschappen waarin je je zo in Midden Aarde waant.

Biografisch drama van Dome Karukoski, met Nicholas Hoult, Lily Collins en Colm Meaney

Tolkien
is vanaf 20 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Parasite

Ki-taek en zijn werkloze familie verkeren in geldnood. Ze leven in een krappe en duistere woning zonder toegang tot Wi-Fi. Zijn kinderen besluiten op een dag om een diploma te vervalsen zodat zoon Ki-woo de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park, kan vervangen. Wanneer Ki-woo in de wereld van de rijke familie belandt, maakt hij van zijn nieuwe positie misbruik om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen. Terwijl ze doen alsof ze elkaar niet persoonlijk kennen, werken de gezinsleden zich in een mum van tijd in de luxueuze woning van de familie Park binnen. Hun nieuwe bestaan loopt echter niet zoals gepland.

De maatschappijkritische Zuid-Koreaanse film Parasite won vorig jaar de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes en eerder dit jaar een Golden Globe voor Beste niet-Engelstalige film. Parasite is ook 6 maal genomineerd voor de Oscars in de categorieën Beste film, Beste regisseur, Beste Product Design, Beste niet-Engelstalige film, Best original screenplay en Beste editing.  

Tragikomedie van Bong Joon Ho, met Kang-ho Song, Sun-dyun Lee, Yeo-jeong Jo en Woo-sik Choi

Parasite
is vanaf 20 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Rise of the Footsoldier: The Spanish Heist

Pat Tate wordt vrijgelaten uit de gevangenis en keert meteen terug naar zijn nachtclub in Essex. Hij wil wraak nemen op Frank Harris, de man die ervoor zorgde dat hij in de gevangenis terecht kwam. Tate reist af naar Marbella om er op zoek te gaan naar Harris. Hij ontdekt echter dat Harris is overleden en wordt door crimineel Terry Fisher gevraagd mee te werken aan een grote drugsdeal.

Actie/misdaadsrama van Andrew Loveday, met Craig Fairbrass, Terry Stone en Roland Manookian

Rise of the Footsoldier: The Spanish Heist
is vanaf 21 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Good Boys

Ondanks alle waarschuwingen het speelgoed niet aan te raken maken Max en zijn twee beste vrienden na een feestje per ongeluk een drone stuk. Daarop besluiten ze een vervanging te regelen. Ze laten hun schoollessen voor wat het is en gaan naar de San Fernando Valley waar ze, alweer, foute beslissingen maken. Al snel worden gestolen drugs en politie deel van hun reis.

Avonturenkomedie van Lee Eisenberg en Gene Stupnitsky, met Jacob Tremblay, Keith L. Williams en Brady Noon

Good Boys
is vanaf 22 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Domino

Christian is een politieagent uit Kopenhagen die gerechtigheid zoekt voor de moord op zijn voormalige partner, gepleegd door een mysterieuze man genaamd Imran. Met behulp van agente Alex probeert hij de dader op te sporen. Zonder het te weten belanden ze in een kat-en-muisspel met een onbetrouwbare CIA-agent die er een eigen agenda op nahoudt.

Misdaadthriller van Brian De Palma, met Nikolaj Coster-Waldau, Carice van Houten en Guy Pearce

Domino
is vanaf 23 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Rambo: Last Blood

Bijna 40 jaar nadat hij zich het collectieve filmgeheugen in knalde, kruipt Sylvester Stallone opnieuw in de huid van één van de grootste actiehelden van het witte doek, John Rambo, voor het laatste hoofdstuk van deze legendarische serie, 'Rambo: Last Blood'. Rambo gaat op zoek naar wraak en gaat de confrontatie aan met zijn verleden én met een Mexicaans drugskartel. Hij haalt voor zijn finale missie nog één keer zijn meedogenloze vaardigheden uit de kast.

Actiethriller van Adrian Grunberg, met Sylvester Stallone, Paz Vega en Sheila Shah

Rambo: Last Blood
is vanaf 23 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

I Hate Kids

Nick Pearson, schrijver van de bestseller 'I Hate Kids' en al zijn hele leven een verstokte vrijgezel, gaat eindelijk trouwen. Vlak voor zijn huwelijk is hij verrast te ontdekken dat hij een 13-jarige zoon heeft die hem heeft weten op te sporen met behulp van een paragnost. Het probleem is dat Nick niet bepaald een kindervriend is en hij de jongen het liefst terug naar zijn biologische moeder zou sturen. Alleen weet niemand wie dat precies is, want Mason, zoals de jongen heet, werd afgestaan voor adoptie. Aangezien er geen andere opties zijn, vertrekt Nick op roadtrip met de jongen en de neurotische en onbeholpen paragnost om al zijn liefjes een 14-tal jaar eerder op te sporen en hen de vervelende vraag te stellen - met zeer gemengde resultaten.

Komedie van John Asher, met Tom Everett Scott, Tituss Burgess en Julian Feder

I Hate Kids
is vanaf 24 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Dolor y gloria

Van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar kwam vorig jaar het semi-autobiografische portret 'Dolor y Gloria' uit, een integere en intense film over een leven dat zweeft tussen leegte en voldoening, tussen pijn en glorie. De film ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes, waar  Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur mee naar huis mocht nemen en componist Alberto Iglesias de Cannes Soundtrack Award won.

Salvador Mallo is een regisseur die over zijn hoogtepunt heen is. Via ontmoetingen en herinneringen blikt hij terug op zijn leven, op de hoogte- en laagtepunten. Zo denkt hij terug aan zijn jeugd in de jaren 1960, zijn relatie met zijn moeder, zijn eerste en tweede liefde, maar ook hoe schrijven een manier werd om zijn pijn te verzachten, zijn eerste kennismaking met film en de onmeetbare leegte wanneer hij niet in staat is om een film te maken.

"Antonio Banderas speelt de rol van zijn leven als een ouder wordende regisseur die, in een golf van magnifieke dialogen en in een kleurenpracht zoals alleen Pedro die in zijn films weet te leggen, de balans van zijn leven opmaakt. Van de maker van 'All About My Mother' zal het je overigens niet verbazen dat ook 'Dolor y gloria' in essentie een zielsontroerende hommage vormt aan de belangrijkste persoon in zijn leven: zijn mama.", aldus Erik Stockman in Humo. Banderas werd op 7 december verkozen tot beste acteur op de European Film Awards in Berlijn voor zijn rol in 'Dolor y gloria'. Die film van Pedro Almodovar was ook in de running voor de prijs van Beste Film, maar in die categorie ging 'The Favourite' met de hoofdprijs aan de haal.

Drama van Pedro Almodóvar, met Antonio Banderas, Penélope Cruz, Raul Arévalo, Leonardo Sbaraglia en Julieta Serrano

Dolor y gloria
is vanaf 24 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Special: Quentin Tarantino

Quentin Tarantino is een fenomeen. Hij regisseerde de kaskrakers Reservoir Dogs, Pulp Fiction en Jackie Brown, en pakte onlangs uit met Once Upon A Time in Hollywood, een film die met maar liefst 10 nominaties wel eens heel hoge ogen zou kunnen gooien tijdens de Oscaruitreiking op 7 februari.         

Proximus Pickx pakt vanaf maandag 20 januari uit met een Tarantino-special, waarin je de films ontdekt die een inspiratiebron vormden voor zijn meest recente hersenspinsel. In het aanbod zit ook de niet te versmaden western Django Unchained en de twee eerste Hostel-films, waarvan hij uitvoerend producent is.

De special is in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx terug te vinden onder de naam Once Upon A Time ... Quentin Tarantino!

Once Upon A Time in Hollywood is sinds 20 december beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 4.99 euro.

Bekijk ook:
Once Upon a Time in Hollywood: Tarantino op z'n best
Ook in januari zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top