De Blizzard-competities worden exclusief uitgezonden op YouTube

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dankzij een meerjarig akkoord tussen Activision-Blizzard en Google zal Youtube exclusief de Call of Duty League, de Overwatch League en de Hearthstone-competities uitzenden.

Google heeft een grote stap gezet op de streamingmarkt. De internetgigant profiteerde van de contractafloop tussen Blizzard en Twitch afgelopen december om de exclusiviteit op verschillende grote esports-competities te verkrijgen! Via deze nieuwe samenwerking wordt YouTube de enige echte zender van competities op Activision-Blizzard games.

De aankondiging komt er aan het begin van de nieuwe Call of Duty League onder het franchisemodel. Ook de Overwatch League gaat binnenkort van start. Op 8 februari begint het reguliere seizoen dat 28 wedstrijden telt. Google heeft met andere woorden een lucratief contract in handen, met de eeuwigdurende franchisecompetities. En dit zonder Hearthstone en zijn verschillende competities te vergeten. Ter herinnering, Twitch had twee jaar lang de exclusieve rechten op de Overwatch League voor een totaal bedrag van 90 miljoen dollar.

Dat heeft ook Ryan Wyatt, het hoofd van de sectie gaming op YouTube, vastgesteld: “Met meer dan 200 miljoen gamers die jaarlijks meer dan 50 miljard uur aan content bekijken, biedt YouTube gamers het populairste videogameplatform ter wereld aan. De Overwatch League en de Call of Duty League zijn wereldklasse op het gebied van esports content.” De voormalige commentator op de CoD-scene geeft toe enorm enthousiast te zijn over het akkoord tussen de beide partijen.

En daar houdt de deal niet op! De overeenkomst heeft ook betrekking op de Google Cloud-technologie, een artificiële intelligentietool die wordt gebruikt om de spelervaring voor spelers te verbeteren. De tool zal gebruikt worden op toekomstige evenementen van Activision-Blizzard.

Door zich te binden aan een van de reuzen van esports positioneren Google en zijn streamingzender zich nog meer tussen de hoofdrolspelers in de esports-wereld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top