Helpt Patrick Mahomes Andy Reid eindelijk aan succes in de Super Bowl?

Sport | Vorig jaar verloren de Chiefs na verlengingen in de Conference finale, maar dit jaar hebben ze hun kans gegrepen om in de Super Bowl te staan, voor de eerste keer in 50 jaar. Met een quarterback als Patrick Mahomes krijgt Andy Reid een unieke kans om zijn eerste titel te winnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Al enkele jaren is Kansas City een zekere waarde in de AFC, maar de keuze voor Patrick Mahomes in de draft van 2017 heeft de ploeg naar een hoger niveau getild. De krachtige, precieze en spectaculaire quarterback van de Chiefs is de nieuwe grote ster van de NFL. Als ze de Super Bowl winnen, staan we misschien aan het begin van een nieuwe dynastie in het American football.
 
Het fenomeen Patrick Mahomes
 
Uitgezonderd Joe Flacco in 2012 is het de eerste keer sinds 2003 dat de quarterback uit de AFC in de Super Bowl niet de naam Tom Brady, Peyton Manning of Ben Roethlisberger draagt. Op zijn 24e kan de talentrijke Patrick Mahomes ook in het komende decennium nog vaak in deze positie komen te staan. In 2018 kende hij een fenomenaal seizoen, met 50 gegooide touchdowns. Dit jaar was hij minder beslissend door blessures. De QB van de Chiefs is echter op het juiste moment opnieuw in uitstekende vorm. Zijn twee laatste wedstrijden waren indrukwekkend. Met Tyreek Hill en Travis Kelce beschikt hij over geweldige receivers en ook het running game van de Chiefs geeft present. Coach Andy Reid haalt dankzij zijn offensieve genialiteit het beste uit Mahomes.
 
Eindelijk succes voor Andy Reid?
 
De 61-jarige Andy Reid wordt beschouwd als een van de beste trainers in de NFL. Hij bracht zijn ploegen vaak in de play-offs, maar kon nog nooit de Lombardi Trophy winnen. Vijf keer werd hij al uitgeschakeld in de Conference finale (vier keer met Philadelphia en vorig jaar met Kansas City). Hij stond al één keer in de Super Bowl, met de Eagles in 2004  tegen de Patriots, maar die verloor hij. Als hij eindelijk de trofee kan pakken, zal hij tot de allergrootsten behoren.
 
Het zwakke punt
 
Sinds vorig jaar is de defensie van Kansas City verbeterd, met name door de komst van safety Tyrann Mathieu, maar toch blijft die het zwakke punt van de Chiefs. Vooral het running game van San Francisco zal de verdediging van Kansas op de proef stellen. Meestal kan de offensieve kracht van de ploeg de defensieve onmacht compenseren. Als de ploeg te laat in gang schiet, zoals in de twee vorige rondes van de play-offs, wordt het toch een dubbeltje op zijn kant: de 49ers hebben al bewezen dat ze een voorsprong kunnen verdedigen.

De Super Bowl is live te volgen in de nacht van zondag 2 op maandag 3 februari op Eleven Sports. Eleven Sports maakt deel uit van het All Sports aanbod van Proximus Pickx. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus Pickx.

Geniet nu één maand gratis van de tv-optie All Sports. Op het einde van de proefperiode wordt het abonnement betalend (€ 16,99/maand) of kan je de optie kosteloos opzeggen via de MyProximus app. Klik hier voor meer info.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top