Tien van de pot gerukte YouTube-muziekvideo's

Leve het internet! Leve YouTube en leve de creatieve geesten die muziekvideo's uploaden of de artiesten die menen dat hun muziek beter wordt bij gratie van een clipje. Het wereldwijde web onthoudt alles. Dat veel artiesten daar niet bij stil staan, bewijzen de volgende video's. Bij sommige kan je denken: het is erom gedaan, bij andere vult plaatsvervangende gêne en schaamte je schoenen, alsof je net in een verse paardenvijg stapte met je mooiste lakschoenen.

IceJJFish - I got you

IceJJFish - I got you © IceJJFish

Deze ging helemaal viraal. IceJJFish heet de artiest en je zou denken: neen, dit kan niet. En toch! EN TOCH! Alles aan deze clip klopt: locatie, sérieux, thema (de liefde, wat anders), maar wat er helemaal niet spoort, is de zang! Het klinkt alsof er voortdurend een mug rond je oren zoemt, dichtbij en veraf. Je vraagt je af: hoe groot moet het geloof in jezelf zijn om hier zoveel tijd en energie aan te spenderen? Deze jongeman trok er zich werkelijk de ballen van aan en releasete de clip gewoon. En daarna nog een, en nog een. En wat dacht je? Ging helemaal viraal! Een YouTuber schreef: "Ik vertel mijn kinderen dat dit Chris Brown is." Serves him well! 
Wally World - Raising Some Kaine

Wally World - Raising Some Kaine © Wally

Ooit uitgeroepen tot de beste heavymetalmuziekvideo ooit gemaakt. Waarom? Het is heel amateuristisch, maar zodanig gemeend dat je het niet 'niet goed' kan vinden. Benieuwd hoe dit stukje meesterschap tot stand is gekomen. Met z'n allen rond de tafel: "Kom gasten, we rijden naar zee. Mijn lief heeft een camera. We nemen een clip op." Zou zo maar eens kunnen. Instrumenten mee, cassettespeler en mascara, en hup: inblikken die handel. Niet voor het een of het ander, maar de zanger lijkt een beetje op gesmolten kaas. De danseres in de achtergrond is zijn nichtje. Regret is a two syllable word. 
Kanye West - Can't Tell Me Nothing

Kanye West - Can't Tell Me Nothing © Wikimedia

Kanye is niet voor een kleintje vervaard. Hij had al een officiële clip, maar maakte er nog eentje bij. Hahaha! 'Can't Tell Me Nothing with Zach Galifianakis' bloklettert de clip. En wie de naam Galifianakis een beetje kent, weet dat er dan nogal wat ongein volgt. Galifianakis is een van de zotten in 'The Hangover'-franchise en een begenadigd stand-up comedian. Check zijn werk. Hier mag hij helemaal loos gaan op een tractor, op het land. Houdt geen steek en daarom net weer wel.

Samwell - What What

Samwell - What What

De eerste keer dat we deze clip zagen, durfden we het aan niemand te vertellen. We vonden hem goed, maar waarom precies? Een product van Brownmark Films (ja, what's in a name) en eventjes gereleaset op het label van Fatboy Slim. Het bracht Samwell instant internetsucces. De clip werd 70 miljoen keer bekeken en de song werd gebruikt in South Park. Niet voor een gat te vangen, deze jongen. Via zijn website kan je hem vragen om je te bellen voor speciale gelegenheden. Wat dat is, kies je uiteraard zelf. 

“Seriously, Samwell will call you just to say Hi … Just imagine your loved one, future employer, or yourself answering that call and receiving the greatest thing since miniature ponies, a message from Samwell … This may be the greatest service of all time.”

Bed Intruder - The Gregory Brothers

Bed Intruder - The Gregory Brothers © Wikimedia

De ene dag ben je gewoon een inwoner van Alabama, de volgende dag kom je op het nieuws na een poging tot aanranding en een week later ben je wereldberoemd. Zo gaat dat! Het overkwam Antoine Dodson. Zijn getuigenis over een poging tot aanranding op een lokaal tv-station groeide uit tot een internethit en bracht hem zelfs tot special act op de 2010 BET Hip Hop Awards, de Grammy's van de hiphopscène. Het aanstekelijke nummer haalde de Amerikaanse hitparade. Dodson kreeg een deel van de iTunes-inkomsten van het lied. Kassa! Meer dan 145 miljoen views! 
Rebecca Black - Friday

Rebecca Black - Friday

Je bent 13. Vol enthousiasme neem je een videoclip op. Je post die. Jaren later zit je in een radiostudio en vertelt hoezeer die ene beslissing je leven op zijn kop zette. Niet ten goede. Zou Rebecca Black hetzelfde doen, mocht ze opnieuw de kans krijgen? Wij twijfelen, want haar 'Friday' werd bestempeld als de slechtste song ooit gemaakt. Vandaag is ze 21 en ze vertelde dat het haar jaren gekost heeft om alle internet trolls van zich af te schudden. 

"We thought, 'it's not like this is going to go anywhere'. It's not like I thought the whole world was going to see it and pick it apart."

Pakte dat even anders uit. 

Trololo - Eduard Khil

Trololo - Eduard Khil

Chill bro, zo erg zal het niet zijn. Wikipedia zegt: "Edoeard Anatoljevitsj Chil was een Russisch baritonzanger. In 2010 werd hij wereldberoemd door een internetmeme op YouTube met zijn vocale nummer 'Ja otsjen rad, ved ja, nakonets, vozvrasjtsjajoes domoj' uit 1976, dat bekend kwam te staan als Trololo."

Wordt het nog vreemder? Ja. Je zou denken: die man wil geen gedoe aan zijn kop, maar Eduard hield wel van een geintje en liet zich overhalen om de song nog eens te berde te brengen, in een maffe show!

Dead or Alive - You spin me round

Dead or Alive - You spin me round © Wikimedia

De jaren 1980 waren heerlijk fout (toen was eigenlijk alles wat fout was gewoon goed), met deze classic als absoluut muzikaal camp-hoogtepunt. Zoek Pete Burns op en je krijgt foto's van een man die zich iets te veel heeft laten gaan bij een overijverig plastisch chirurg. Of het moet toch haast zoiets zijn. Neen, je mag niet met mensen lachen, maar soms roepen ze de scherts over zichzelf uit, zoals nu. De clip bij 'You Spin me Round'? Banaal clipje, machtige song. Burns stierf in 2016, hij was amper 57. Darn! 

Hommage, hier: 

B 4-4 - Get Down

B 4-4 - Get Down © Wikimedia

Bekend met de term 'Guido'? Dit zijn er drie. Komen uit Toronto, Canada en ambieerden een muziekcarrière. Allemaal goed, maar ze hadden beter gekozen voor een andere job. Ze vonden er ook niets beters op dan hun naam te veranderen naar Before Four (waarom weet niemand, het onderzoek loopt nog), en kregen succes in Canada en daarna in Duitsland (wellicht had hun kapsel daar iets mee te maken, Duitsers houden van vreemd haar). Toch bijna 3 miljoen views voor deze. 

Valentina Hasan - Ken Lee

Valentina Hasan - Ken Lee © Wikimedia

Goed. We zijn niet lui. Maar dit slaat alles. 'Without You' van Mariah Carey, door de mangel gehaald door een vriendelijk meisje. 'Ken Lee'. Hoewel haar zangtechniek onvoldoende was om door te kunnen gaan naar de volgende ronde, werd 'Ken Lee' een hit op YouTube, meer dan 8 miljoen hits. 'Tulibu dibu douchoo.'

Music Maestro

Drie hits ter ere van Mariah Careys 50ste verjaardag

Driewerf hoera! Popzangeres Mariah Carey blaast vandaag 50 kaarsjes uit. Reden genoeg om eens te grasduinen in het rijke muzikale oeuvre van de zangeres met de engelenstem.

Clip van de week: Is Everybody Going Crazy?

Het zijn bizarre tijden omwille van het coronavirus. In heel wat landen ligt het sociale leven helemaal plat. Ook wij Belgen worden gevraagd “in ons kot” te blijven. Onze ‘lockdown light’ loopt nu al

Muziek in tijden van corona: klassiek bij je thuis

Concerten bij je thuis! De komende weken kan je van de nood een deugd maken en je woonkamer omtoveren tot een heuze concertzaal. Maar liefst veertien Europese klassieke concertzalen gaan de komende ti

Deze 5 muziekpodcasts moet je zeker gehoord hebben

Podcasts zijn de laatste jaren opnieuw heel populair. Het format biedt luisteraars niets dan voordelen: je kan een programma beluisteren waar en wanneer je wilt, en de kwaliteit van veel uitzendingen

Deze vijf lentehits sleuren je door de lockdown

Vergeet corona en lockdowns: dit zijn de hits die u door deze ellendige periode zullen sleuren. Draaien aan die volumeknop, en meebrullen maar!

Clip van de week: Love Lockdown

Het zijn bizarre tijden omwille van het coronavirus. In heel wat landen ligt het sociale leven helemaal plat. Ook wij Belgen worden gevraagd “in ons kot” te blijven. Ook al spreekt de Belgische regeri

"Live 4 Quarantine": pik topconcerten mee vanuit jouw zetel

De coronapandemie treft naast gewone mensen ook talloze artiesten. Dat weerhoudt enkelen er echter niet van om met vernuftige oplossingen op de proppen te komen. Zo bieden een aantal artiesten livestr

4 concerten die je helpen de coronaquarantaine door te komen

Als gevolg van het coronavirus dienen velen onder ons gedwongen thuis te blijven. Weet je niet meteen wat gedaan met je vrijgekomen tijd, dan heeft Proximus Pickx 4 concerten die het herbekijken meer

5 nieuwe liedjes die u deze week zeker eens moet beluisteren

Er werd de voorbije week heel wat nieuwe muziek op ons afgevuurd. Wij beluisterden voor u dit nieuwe, muzikale geweld en selecteerden 5 singles die u deze week in uw Spotify-lijst mag opslaan.

Clip van de week: 'I Love Me' van Demi Lovato

Demi Lovato is terug. Na een overdosis in 2018 stelt de zangeres het beter en daar zingt ze ook over in haar nieuwe single.

Vergeet corona, ziehier de festivalzomer

Corona is alles wat de klok slaat dezer dagen, maar Pickx biedt u prettiger vooruitzichten. Met onze festivalkalender als leidraad kan je tussen vier muren alvast aftellen naar de talloze muziekfeeste

Vijf vrouwelijke artiesten om dit jaar naar uit te kijken

Vandaag is het Internationale Vrouwendag en dus zetten we bij Proximus Pickx vijf vrouwelijke artiesten in de schijnwerpers die we dit jaar van nabij zullen volgen.

Sport in de kijker

On this day: zwarte dag voor het Belgische wielrennen

28 maart 2016 staat te boek als een gitzwarte dag voor het Belgische wielrennen. Dag op dag vier jaar geleden verloor ons land in één klap twee jeugdige wielrenners: Antoine Demoitié en Daan Myngheer.

Uitgelicht: Rode Duivels in de Champions League

Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken

One day, one goal: Rooney zet Manchester City op zijn plaats

Een derby is nooit een match zoals een ander. In februari 2011 vormt de partij tussen Manchester United en Manchester City geen uitzondering, want de match werd gekleurd door een buitengewone ingeving

Wielerjargon: de bus en buschauffeur

Nu het wielerseizoen momenteel stil ligt vanwege het coronavirus, halen we enkele klassiekers uit het wielerjargon van stal om zo de voeling met de trappers alvast niet te verliezen. In deze afleverin

On this day: eerste internationale rugbymatch ooit

27 maart 1871 is een datum die bij menig rugbyliefhebber een belletje doet rinkelen. Op die dag vond namelijk de eerste internationale rugbywedstrijd plaats tussen Engeland en Schotland.

Slapende reuzen: Sunderland, "het team van alle talenten"

De kans bestaat dat je er geen flauw benul van had, maar Sunderland is één van de grote namen in de geschiedenis van het Engelse voetbal. De club speelt nu anoniem in de League One, het derde niveau i

One day, one goal: de gouden treffer van Trezeguet

David Trezeguet zal eeuwig in het collectief geheugen van voetbalsupporters blijven als de auteur van het beslissende doelpunt voor Frankrijk tegen Italië in de finale van het EK 2000, dat georganisee

On this day: LA Lakers vestigen zegerecord in NBA

Vandaag exact 48 jaar geleden liep het reguliere NBA-seizoen 1971-1972 ten einde. Een die de geschiedenisboeken zou ingaan, want de Los Angeles Lakers vestigden een zegerecord van 69 overwinningen, te

Uitgelicht: Belgische ploegen in de Youth League

Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken

One day, one goal: Sergi Roberto mept PSG tegen het canvas

Er zijn doelpunten die niet omwille van hun esthetische schoonheid, maar omwille van hun belang in het geheugen gegrift staan. Het doelpunt van Sergi Roberto tegen Paris Saint-Germain hoort daar onget

Weekly portrait: spotlight on ... Pieter Timmers

Nu de Olympische Spelen uitgesteld zijn tot een nader te bepalen datum ten laatste in de zomer van 2021, dreigt een afscheid in mineur voor Belgisch topzwemmer Pieter Timmers. De 32-jarige zilverenmed

On this day: Mike Tyson verlaat de gevangenis

Vandaag exact 25 jaar geleden verliet bokslegende Mike Tyson de gevangenis na zes jaar achter tralies voor verkrachting.

Focus op films, series & tv

Lichten uit voor Earth Hour: deze docu’s richten de spots op de klimaatzaak

Vandaag is Earth Hour: een internationaal evenement waarbij de lichten overal ter wereld één uur gedoofd worden, om ons bewust te maken van de klimaatproblematiek. De actie verzeilt misschien op de ac

Dit is uw vrijdagavondfilm: "The Broken Circle Breakdown"

Nu cafés, restaurants en andere etablissementen nog steeds no-go zones zijn, is een gezellige avond voor de buis een aantrekkelijk alternatief. Elke week selecteert Proximus Pickx de vrijdagavondfilm

“Ik wil een elftal kinderen”: de beste quotes uit ‘First Dates’

Het is zover: het internationale succesprogramma ‘First Dates’ heeft nu ook Vlaanderen in zijn greep. De zevende aflevering van de Vlaamse versie was deze week op de buis te zien. Mooie praatjes, merk

Gelukkige 57e verjaardag, Quentin Tarantino!

Quentin Tarantino begon zijn carrière in Hollywood als het enfant terrible van de filmwereld, maar zijn status groeide film na film. Vandaag wordt QT tot de allergrootsten van Tinseltown gerekend. Wij

Nieuw op Netflix vanaf eind maart en in april

De nieuwe serie ‘The Letter for the King’ is gebaseerd op het Nederlandse boek ‘De brief voor de Koning’ van Tonke Dragt.

Niets is wat het lijkt: deze films zetten je hersencellen aan het werk

Op zoek naar afleiding in deze coronatijden? Met deze films uit de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx krijgt verveling alvast geen kans! Wedden dat je hersenen zullen kraken bij deze topfilms?Na

Deze ziekenhuisseries genezen de eenzaamheid in dagen van lockdown

Verscheidene ziekenhuisreeksen zagen de afgelopen jaren het levenslicht. Allen trachten ze op een pragmatische manier het reilen en zeilen achter de ziekenhuismuren bloot te leggen, maar toch beschikk

Keira Kneightley blaast 35 kaarsjes uit: 5 films die je zeker gezien moet hebben

De Britse actrice Keira Knightley wordt vandaag 35 jaar. Een uitstekend moment om eens terug te blikken op de 25-jarige carrière van de Britse en er enkele van haar topprestaties uit te lichten.

“Ik hoop echt dat dit niet ons huis is”: de beste quotes uit ‘Blind Gekocht’

Na het succesvol debuut krijgt het woonprogramma Blind Gekocht een vervolg. In het kraaknieuwe seizoen trekt Dina Tersago opnieuw de baan op met aankoopmakelaar Béa Vandendael en interieurarchitect Ba

Wie wint de spannende finale van 1 Jaar Gratis?

Het is bijna zover: de ontknoping van de spannende zaterdagavondquiz 1 Jaar Gratis. In dit nieuwe seizoen van de legendarische quiz ontving gastheer Thomas Vanderveken bij de start zestien enthousiast

Drie films die jouw living omtoveren tot dansvloer

Lockdown betekent niet noodzakelijk uren bewegingsloos in je zetel of achter je computer slijten. Proximus stelde een lijst op van drie films die je dansbenen activeren. Alors on danse?

Visionair geblunder: anachronismen in 'Gladiator'

Onnauwkeurigheden zoals rondslingerende Starbucks-bekers op de set of crewleden in beeld, of regelrechte blunders zoals polshorloges in geschiedenisfilms: het zijn geen uitzonderingen, films staan er

Nieuws van het esports-front

Ronde van Zwitserland komt met primeur en laat profs virtuele koers rijden

De organisatoren van de Ronde van Zwitserland hebben vandaag een primeur aangekondigd. De WorldTour-wedstrijd zal tussen 22 en 26 april als eerste een volledig virtuele koers organiseren. "Daarin word

Belgian League: reguliere klassement wordt gerespecteerd in play-offs

Het uur van de waarheid is aangebroken. Na een spannend seizoen, een ommekeer op de laatste dag en de suprematie van Sector One hoopten we in deze eerste play-offs in de geschiedenis van de Belgian Le

Stefano Pinna en Gilles Bernard vertegenwoordigen België op FIFA 20 tegen Zwitserland

Stefano Pinna en Gilles Bernard zijn de beste Belgische vertegenwoordigers op FIFA 20. Daarom vormen zij het duo dat deelneemt aan de nationale esportswedstrijden van de Royal Belgian Football Associa

RIV4L College League: het gaat er hard aan toe in de arena’s van Rocket League

We beginnen aan de negende week van de competitie en alles lijkt in gereedheid voor de eindsprint. De tenoren hebben zich bekend gemaakt maar moeten de kwalificatie nog over de streep trekken, terwijl

De CSGO ESL One Rio Major is uitgesteld door het coronavirus

Het coronavirus dwingt veel organisatoren van esportsevenementen om hun toernooien vanwege de lockdown in veel landen uit te stellen of af te gelasten. Ook de ESL One Rio Major van CSGO, die in mei ve

De ploeg en persoonlijke tactiek van Zulte Waregem-profspeler “Nycom”

Nu de reguliere competitie langzaam ten einde loopt, is het tijd om de profs die deelnemen aan de Proximus ePro League beter te leren kennen. Om te beginnen gaan we naar Zulte Waregem om Nicolas “Nyco

Asensio schenkt Real Madrid de zege in FIFA20-toernooi

Op het veld scoort Marcos Asensio door blessureleed al een tijdje niet meer voor Real Madrid, maar in het populaire voetbalspel FIFA20 heeft hij zijn team zondag de overwinning bezorgd in een onlineto

De ploeg en persoonlijke tactiek van Charleroi-profspeler “Matthax”

Na een bezoekje aan Zulte Waregem en de voorstelling van hun profspeler trekken we vandaag naar Charleroi om hun jonge goudklomp te ontdekken. Matthias “Matthax” Rousselet vertegenwoordigt Sporting Ch

Proximus en de Pro League lanceren de Proximus Pro League e-cup op FIFA 20

De voetbalcompetities liggen tijdelijk stil door de maatregelen die genomen zijn om het Corona-virus in te dijken. De Pro League en haar partners zaten de voorbije week echter niet stil en hebben de k

Stefano Pinna: “Genk kan de Proximus ePro League winnen”

Gedurende wedstrijddagen bevinden zich heel wat mensen in de backstage van de Proximus ePro League. Tussen de begeleiders, coaches, organisatoren en gasten is het onmogelijk om geen interessante en ve

Creatief in tijden van corona: Formule 1 lanceert virtuele GP’s

De Formule 1-wereld ligt net als vele andere sportcompetities helemaal stil wegens het coronavirus. De organisatie achter de brommende bolides is nu met een creatief idee op de proppen gekomen. Alle G

RIV4L College League: ULB neemt koppositie over van EPHEC

We hadden het vorige week al aangekondigd. Hoewel EPHEC mooi aan de leiding stond, volgden in haar spoor PXL en de ULB. En het is inderdaad die laatste die slechts een paar dagen nodig heeft gehad om

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.