League of Legends: Belg Moopz start LFL met twee nederlagen

Door Proximus

Deel dit nieuws

Deze week ging ook de Franse League of Legends-competitie (LFL) van start. In de competitie nemen de beste Franse organisaties het tegen elkaar op. Er doet één Belg mee.

Grote namen uit de esports nemen deel aan de LFL. Tussen de spelers van Vitality, LDLC, Misfits en GamersOrigin vinden we ook een Belg terug, Amaury “Moopz” Minguerche! Moopz heeft veel ervaring in zijn rugzak dankzij passages bij SK Gaming, Millenium en Gambit Esports. Vandaag verdedigt hij de kleuren van MCES in de rol van support.

Na de start van de Belgische en de Nederlandse competitie, die jullie de laatste dagen waarschijnlijk nauwlettend hebben gevolgd, was het dit keer de beurt aan de Franse eerste divisie. MCES, in zwart-geel-rood, streed afgelopen dinsdag op de eerste speeldag tegen GameWard. Amaury en zijn teamgenoten werden vooraf bestempeld als de favorieten, maar helaas verloren ze.

Er was echter geen tijd om stil te blijven staan bij de nederlaag. Hoewel de competitie nog lang duurt, gingen de confrontaties de volgende avond door met een wedstrijd tussen MCES en Vitality, het team dat in zijn eerste wedstrijd een mooie overwinning behaalde tegen LDLC. Helaas voor onze landgenoot kon hij ook nu niet vieren, Amaury en zijn teamgenoten verloren een tweede keer.

Gelukkig bestaat de groepsfase uit heen- en terugwedstrijden, waardoor het nog niet te laat om de situatie recht te trekken en om een van de vijf play-offplaatsen veilig te stellen. Ter herinnering, de LFL is georganiseerd in twee splits, spring en summer. De acht teams verdienen punten op basis van hun rangschikking in deze twee splits. De top 3 wordt uitgenodigd op de volgende Paris Games Week (23-27 oktober) waar ze zullen strijden voor de titel van Frans kampioen. Aan het eind van het seizoen zal de Franse competitie ook uitbreiden tot tien deelnemers door de promotie van de twee beste teams in de tweede divisie.

Nog een kleine toevoeging en niet de minste: de top twee van elke split kwalificeert zich voor de European Masters! Daarnaast zullen de vijf finalisten van elke split een mooie som van €30.000, waarvan de helft naar de kampioen gaat, onder elkaar verdelen.

De volgende speeldagen van de LFL vinden plaats op dinsdag 28 en woensdag 29 januari. Onze landgenoot neemt het met zijn team op tegen Solary en IziDream.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top