BEAT VTM: de grootste strijd tussen bekend en onbekend Vlaanderen barst los

100 dagen geleden beten acht bekende Vlamingen en hun onbekende uitdagers zich vast in een discipline die ze geen van beiden kenden. Vanaf maandag 27 januari 2020 barst de grootste strijd tussen team Vlaanderen en team VTM helemaal los. Koen Wauters, Natalia, Kürt Rogiers, Guga Baúl, Julie Van den Steen, Mathias Coppens, Freek Braeckman en Olga Leyers staan oog in oog met hun uitdager en zijn klaar voor het ultieme duel.

Het startschot van BEAT VTM werd in september vorig jaar gegeven met een kick-off aflevering waarin de kaarten werden verdeeld. De prijs voor de meest fysieke uitdaging ging toen naar Guga Baúl, die zich noodgedwongen moest vastbijten in het olieworstelen. Guga trapt BEAT VTM maandag af en komt in de eerste aflevering lijnrecht tegenover zijn uitdager Sander (28) uit Bilzen te staan. Dat het er stevig aan toe zal gaan, is nu al te zien op de eerste beelden die zijn vrijgegeven.Ook de andere VTM-gezichten beten zich de voorbije 100 dagen vast in dat ene duel tegen hun onbekende tegenstander. En daarvoor moest alles wijken. Sommigen overwonnen hun angsten 30 m onder de zeespiegel, anderen in een wiebelende torenkraan van 97 m hoog. Wie welk duel naar zich toe weet te trekken, wordt de komende weken duidelijk in BEAT VTM.

Ontdek hier alvast alle duels!

Bekijk BEAT VTM elke maandag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Guga Baúl vs Sander (28, Bilzen): olieworstelen

De prijs voor meest fysieke uitdaging gaat naar Guga Baúl, en daar was hij zelf niet bijster enthousiast over. Guga werd uitgekozen om te gaan olijfolieworstelen tegen Sander (28) uit Bilzen. De twee zullen dus, zoals de Turkse nationale sport het voorschrijft, volledig ingesmeerd in olijfolie tegen mekaar moeten worstelen. Een glibberige bedoening.

"Dit is dik tegen mijn goesting", reageerde Guga in de kick-offaflevering. "Het is duidelijk: deze opdracht is voor mij. Maar mijn buikgevoel zegt: dit is kak. Alle ogen waren plots op mij gericht en ik kon mij niet helemaal met deze uitdaging associëren. Is dat angst? Waarschijnlijk wel. De ratio moet nog even terugkeren."

Kürt Rogiers vs Kim (47, Tielrode): dameskapper worden

Kan Kürt Rogiers binnenkort zelf de haren van zijn vrouw, dochters en collega’s bij Familie knippen? Dankzij zijn uitdager Kim (47, Tielrode) misschien wel. Kürt moest zich de laatste 100 dagen toeleggen op het kappen van damesharen, een vaardigheid die je niet in 1, 2, 3 aanleert. Een dameskapper moet immers over de nodige techniek, inzicht en feeling beschikken en liefst niet te veel in zijn eigen vingers knippen.

"Ik word met de dag zenuwachtiger", vertelde Kürt na de kick-offaflevering. "Omdat ik besef dat ik een echte ambacht onder de knie moet krijgen. Ik ga voor mezelf de lat heel hoog leggen. Stel je voor dat ik over een paar maanden het haar van mijn dochters ga kunnen knippen! Dat ik mijn moeder haar haar ga kunnen opsteken. Mijn vrouw haar haar ga kunnen föhnen? Hoe vet is da?!"

Julie Van den Steen vs Sara (26, Deinze): apneuduiken

Julie Van den Steen wordt uitgedaagd door de 26-jarige Sara uit Deinze. Ze nemen het tegen elkaar op in het apneuduiken, dat is diepzeeduiken zonder zuurstoffles. En daarvoor zullen Julie en Sara tot zo’n 30 m onder de zeespiegel moeten duiken. Een uitdaging die niet zonder risico’s is.

Julie Van den Steen vervangt Nathalie Meskens, die door haar zwangerschap niet mocht deelnemen van de artsen.

Mathias Coppens vs Geert (29, Maasmechelen): torenkraan besturen

Telkens wanneer Geert (29) door het centrum van Maasmechelen stapt, moet hij zich inhouden om geen kijkje te gaan nemen in de metershoge torenkraan die op zijn pad ligt. Onlangs mocht hij de hoogte in, want Geert daagde Mathias Coppens uit om de hoogste torenkraan van België, van maar liefst 97 m hoog, te besturen.

"Deze uitdaging is mijn grote droom", glunderde Mathias, die eigenlijk hoogtevrees heeft. "Ik ben verslaafd aan graafmachines huren en grachten graven in mijn tuin. Ik zou er echt álles aan doen om dit goed te doen en te winnen. Al ben ik wel ongerust nu ik weet dat zo’n torenkraan constant wiebelt door de wind. Zelfs in het kleinste sloepje word ik zeeziek. Ik zal mijn plastiek zakje mee naar boven nemen."

Olga Leyers vs Margaux (26, Menen): cheerleaden

Durf, moed en vertrouwen. Met daar bovenop een goede conditie, kracht en lenigheid. Dat is er nodig voor de uitdaging die Margaux (26, Menen) voor Olga Leyers in petto heeft. Cheerleaden is namelijk zo veel meer dan met pomponnen dansen. Olga mag zich alvast voorbereiden om de hoogte in gegooid te worden en spectaculaire tuimelingen te maken.

Freek Braeckman vs Sam (42, Brecht): dernyfietsen

Het duel tussen Sam (42, Brecht) en Freek Braeckman is er één tussen sportieve kemphanen. De twee zullen tegen mekaar gaan dernyrijden: een onderdeel van de wielersport waarbij de renner een hogere snelheid bereikt door zo kort mogelijk achter een motorfiets te rijden. Snelheden van 65 km/u zijn geen uitzondering.

"Ik zag dat mijn tegenstander ooit vierde werd op een wereldkampioenschap en dacht meteen: ik heb ook nog WK’s gedaan in het schermen. Dat was fijn, ik voelde wat competitiviteit", aldus Freek. "Het wordt pittig, want dernyrijden is niet simpel en al evenmin zonder gevaar. Hopelijk geraak ik niet gewond. Of hooguit een klein beetje misschien."

Natalia vs Piet (61, Kruisem): trickshots

Natalia zat de laatste 100 dagen vastgekluisterd aan een snookertafel. Zij nam de uitdaging van Piet (61, Kruisem) aan om trickshots aan te leren: aartsmoeilijke trucs op een snookertafel waarbij verschillende ballen tegelijkertijd worden weggespeeld. Oog voor detail, heel veel techniek, Olympische kalmte en de kunst om het publiek te entertainen zijn daarbij de codewoorden.

"Deze uitdaging was niet mijn eerste keuze, maar ik zag het wel helemaal zitten", reageerde Natalia. "Ik heb een enorme focus en kan héél hard oefenen op iets specifieks. Tot het lukt. Mijn tegenstander is 61 zeg… Ik móet die afdrogen he!"

Koen Wauters vs Thomas (29, Kessel-Lo): mission impossible

De uitdaging die Koen Wauters op zijn bord kreeg, is even spannend als mysterieus. De hypersportieve Thomas (29) uit Kessel-Lo daagt hem uit voor een mission impossible. En dat kan echt van alles zijn. In de kick-offaflevering mocht Thomas ondervinden hoe moeilijk het is om zichzelf binnen de minuut uit handboeien te bevrijden. Een voorproefje voor de uitdaging die hem en Koen te wachten staat?

"Wat gaan we nu eigenlijk doen", reageerde Koen verbijsterd. Gevolgd door een lange stilte. "Ik weet echt niet wat ik mij moet voorstellen bij een mission impossible. Een mission impossible, ah ja. Ik zal het wel zien. Ik denk dat het belangrijk zal zijn – en daar hoop ik ook op – om koel te blijven en stressbestendig te zijn. Dan is het wel iets voor mij. My name is Bond. Koen Bond."

Bekijk BEAT VTM elke maandag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?