Vandaag over een Jaar: sportieve uitdagingen en de zoektocht naar een partner

Films | Op donderdag 23 januari ontvangt Cath Luyten in een nieuwe aflevering van Vandaag over een jaar enkele gewone Vlamingen die op één jaar tijd iets bijzonders willen realiseren. De 30-jarige Jessica uit Beringen heeft alopecia en wil eindelijk een vaste relatie. Rolstoelgebruikers Pascal (38) en Stefan (41) uit Deinze willen hun eigen toneelstuk schrijven en opvoeren. De 23-jarige Mille uit Neerpelt wil haar depressie en angststoornissen aanpakken en gelukkig kunnen leven. En Bart (50 jaar, uit Tessenderlo) wil finishen in de grootste, oudste en zwaarste langlaufwedstrijd ter wereld, ondanks zijn kanker.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de scheiding van haar ouders begon Jessica van de ene dag op de andere haar haren te verliezen. Binnen de kortste keren was ze helemaal kaal. Het verdict: de haarziekte alopecia. Het was het begin van een moeilijke puberteit waarin Jessica vaak werd gepest. Pas op haar 25ste heeft ze haar ziekte kunnen omarmen en sinds twee jaar komt ze geregeld het huis uit zonder een haarwerk. Maar op één plaats ervaart ze nog veel moeilijkheden: op het vlak van relaties. Het is voor haar erg moeilijk om een man te vinden die zich niet laat afschrikken door haar kaalheid. Maar Jessica is vast van plan om zich een jaar lang op de datingmarkt te storten in de hoop een partner te vinden die zich kan verzoenen met haar blinkend kopje.



Pascal en Stefan leerden elkaar kennen in hun woonvoorziening en werden al snel beste vrienden. Ze zijn twee handen op één buik die een grote passie delen: theater. Ze hebben allebei al kunnen proeven van het podium, maar dromen luidop van meer: het kunnen schrijven en opvoeren van een eigen voorstelling. Ze hebben alvast een zaal geboekt, maar voor het overige staan ze nog nergens: nog geen verhaal, nog geen regisseur, nog niets.



Mille worstelt met het leven. De vechtscheiding van haar ouders toen ze tien was zadelde haar op met een trauma. Dat trauma manifesteert zich in een angststoornis die gepaard gaat met paniekaanvallen. Elke dag voelt zwaar aan voor Mille. Ze liet zich vrijwillig opnemen in de psychiatrie. Een moedige stap, omwille van het taboe dat er nog steeds op rust. Ze hoopt over een jaar terug controle te hebben over haar leven en het woord 'geluk' over haar lippen te krijgen.



Bart vecht al vier jaar tegen een agressieve darmkanker. Hij vreesde meermaals voor zijn leven, maar keer op keer worstelt hij zich door een nieuwe behandeling. Het is zijn sportieve achtergrond die naar eigen zeggen zijn leven heeft gered. En om te tonen dat kanker niet het einde hoeft te zijn, gaat hij een zware uitdaging aan: de 'Vasaloppet'. Een historische langlaufwedstrijd van 90 km in Zweden waaraan jaarlijks 16.000 sportievelingen deelnemen in de meest barre omstandigheden. Bart moet en zal finishen - failure is not an option.

Bekijk Vandaag over een Jaar elke donderdag om 20u40 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top