Preview speeldag 23 Proximus League: wie schuift uit in de bocht voor de laatste rechte lijn?

Sport | Met nog zes speeldagen voor de boeg komen we stilaan in de laatste rechte lijn van de reguliere competitie. Net voor de laatste bocht strijden er nog zeven teams voor de tweede periodetitel en knokken er ook nog drie teams om de twee laatste plaatsen (en de daarbij horende Play Downs) te vermijden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

24/01/2019 - 20u30: Sporting Lokeren - OH Leuven

De ploeg die momenteel het dichtst bij de Play Downs staat is Sporting Lokeren. De Waaslanders verloren vorig weekend een mogelijk cruciaal duel in en tegen Lommel en staan zo weer zes punten achter op de veilige zesde plaats van datzelfde Lommel. Met OH Leuven krijgen Vreven en co een ietwat zwalpende eerste periodekampioen over de vloer die de laatste weken naar haar topvorm zoekt en die sinds speeldag 14 geen enkele keer de nul kon houden. Toch weer kansen dus voor Lokeren, dat op Daknam nog wel maar acht keer wist te scoren.

25/01/2019 - 17u00: RE Virton - Beerschot VA

Virton wist zich vorig weekend als eerste team te redden én knokte zich opnieuw in het kielzog van de leiders in de tweede periode door met 0-2 te gaan winnen bij Roeselare. Toch zorgde dat niet voor een prettig sfeertje in Luxemburg. Meer zelfs... woensdag weigerden de spelers zelfs te trainen omdat de club achterstallige betalingen zou hebben. Geen ideale voorbereiding op de match tegen één van de leiders uit de tweede periode. Maar die co-leider heeft de voorbije weken wel veel van haar pluimen verloren. Beerschot gaf door een twee op negen een mooie bonus uit handen en snakt naar de eerste zege van 2020. Een prettige terugreis uit de Gaumestreek zou de gemoedsrust én het slinkende vertrouwen alvast terug doen keren.

25/01/2019 - 20u30: KVC Westerlo - KSV Roeselare

Met Westerlo en Roeselare staan de huidige 'ploeg in vorm' en de vorige 'ploeg in vorm' tegenover elkaar. Westerlo pakte recent een duidelijke negen op negen en knokte zich zo vanuit een quasi kansloze positie toch weer naar de kop van de tweede periode. Roeselare verloor zes wedstrijden niet, maar ging vorig weekend thuis onderuit tegen Virton waardoor Gamel en zijn troepen het jaar begonnen met een magere één op zes. Als de West-Vlamingen nu ook verliezen in het Kuipje, dan kunnen ze de tweede periodetitel wellicht vergeten. Als de Kempenaars opnieuw winnen, dan werpen zij zich helemaal op als de topfavoriet voor de tweede periode.

26/01/2019 - 16u00: Union SG - Lommel SK

Met drie op twaalf lijkt ook Union in een dipje te zitten. De Brusselaars leken een van de favorieten voor de tweede periode, maar konden die verwachtingen vooralsnog niet inlossen. Met de komst van co-leider Lommel is het zondag 'erop of eronder' voor de traditieclub. Verlies betekent een kruis over periode twee, winst zou hen kunnen herlanceren. Maar Lommel presenteert zich al maanden als een stevig blok en dat resulteerde de laatste weken in heel wat clean sheets en heel wat punten. Met die punten wordt er toch nog vooral naar het algemene klassement gezien en niet zozeer naar de periodetitel. Dat zal ook na de trip naar het Dudenpark wellicht niet veranderen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top