Sector One start met perfect rapport, RSCA maakt indruk

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen maandag maakte de Belgian League zijn grote debuut. De Belgian League is de gloednieuwe nationale League of Legends-competitie georganiseerd door 4Entertainment en Riot Games.

Zoals ook de komende weken het geval zal zijn, waren er op de eerste speeldag vier wedstrijden. Van 19u tot 23u werden de fans getrakteerd op de allereerste officiële wedstrijd van RSCA op LoL en op de wraak van Sector One op Aethra Esports, na de verloren finale op het Proximus Championship 2019. Tussen de verrassingen en bevestigingen door was het spektakel op de afspraak.

De avond ging van start met een ontmoeting tussen Anderlecht, de oude Zeeman-line-up met uitzondering van de nieuwe jungler, en Brussels Guardians. Voor sommige Anderlecht-spelers was het een broederduel aangezien ze in het verleden de kleuren van de Brusselse organisatie vertegenwoordigden. Paars-wit behaalde een historische eerste overwinning, het won de openingswedstrijd in iets meer dan 25 minuten. De Guardians slaagden er niet in om onder de druk van RSCA uit te komen na de eerste kill op hun botlane.

Nadien volgde een wedstrijd tussen Sector One, ongelukkige finalist in het ESL Proximus Championship 2019, en TimeOut. De “Foxes”, het sterkste team van deze eerste dag, namen het op tegen een ervaren organisatie, maar met een grotendeels gewijzigde line-up. Na ongeveer dertig minuten spelen, terwijl beide teams zich concentreerden op een eindeloos teamgevecht, glipte Night, de midlaner van Sector One, weg om de Nexus in zijn eentje te vernietigen. Het was een verrassende en indrukwekkende beslissing met een prachtige overwinning als gevolg!

Terug naar de Brussels Guardians dan, die na hun vroege nederlaag in het begin van de avond onmiddellijk de kans kregen om zich te herpakken. Opnieuw tegen een profvoetbalclub, KV Mechelen, maar dit keer beefden de Brussels Guardians niet. Een verdiende overwinning die ervoor zorgde dat ze na de eerste dag niet meteen twee nederlagen achter hun naam hebben staan.

De avond eindigde met de clash tussen de twee finalisten van het laatste ESL Proximus Championship, een gouden kans voor Sector One om op zijn elan verder te gaan en om meteen indruk te maken. Aethra, daarentegen, rekende op winst om zijn status als kampioen te bevestigen. Het duurde echter slechts 26 minuten voor de teamgenoten van “Phoenix” om hun tweede overwinning van de avond te behalen. Hoewel de Aethra-spelers niet teleurstelden, waren ze onmachtig tegen een sterk team. De “Foxes” drukken zo hun stempel op dit begin van de competitie en staan momenteel alleen aan kop.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top