Laatste manche van de Wereldbeker: spanning gegarandeerd in Hoogerheide

Sport |
Zondag hebben de liefhebbers van het veldrijden afspraak in het Nederlandse Hoogerheide, voor de laatste manche van de Wereldbeker. Alleen een groot onheil kan Toon Aerts nog van de eindzege houden (die hij ook vorig jaar al pakte). Bij de dames is er meer spanning: daar wordt een spannend eindspel tussen Ceylin del Carmen Alvarado en  Annemarie Worst verwacht.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Zondag wordt in Hoogerheide, net over van de grens met België, de laatste wedstrijd in de Wereldbeker gereden: de GP Adrie van der Poel, vader van Mathieu, die terugkeert van een stage in Spanje en er zijn voorlaatste cross van het seizoen rijdt.
 
Alle sterren van het veldrijden geven present, ook Wout Van Aert. Ondanks de aanwezigheid van de grote twee, wordt het toch uitkijken naar Toon Aerts voor wie de eindzege in de Wereldbeker voor het grijpen ligt.
 
Vorig seizoen had Aerts maar een kleine voorsprong van twee luttele punten op Wout van Aert, na winst in twee manches. Dit jaar zal hij wellicht de eindzege pakken zonder ook maar één manche te hebben gewonnen.
 
Eli Iserbyt (die 4 manches won, net als Mathieu Van der Poel) telt 41 punten achterstand en die heeft hij te wijten aan zijn opgave in Namen. Om de Wereldbeker nog te winnen moet Iserbyt de wedstrijd winnen en mag Aerts niet bij de eerste elf eindigen. Door de regelmaat in zijn prestaties is het een onwaarschijnlijk scenario. 
 
Het tussenklassement van de Wereldbeker bij de heren na 8 manches:
 
1. Toon Aerts 507 punten
2. Eli Iserbyt 466
3. Michael Vanthourenhout 432
4. Laurens Sweeck 429
5. Lars van der Haar (Ned) 417
6. Quinten Hermans 406
7. Corné van Kessel (Ned) 375
8. Gianni Vermeersch 358
9. Mathieu van der Poel (Ned) 320
10. Thijs Aerts 307
 
Bij de dames is nog niets beslecht: twee Nederlandse wielrensters zullen er alles aan doen om dit prestigieuze regelmatigheidscriterium te winnen. Annemarie Worst (winst in 3 manches) en Ceylin del Carmen Alvarado (winst in 1 manche) staan maar op 5 punten van elkaar, met een klein voordeel voor Alvarado.
 
Afgelopen zondag won Worst in Nommay in de spurt van haar rivale en nam ze dus 10 punten terug. Als Worst voor Alvarado eindigt binnen de eerste zes plaatsen in Hoogerheide, wint ze in extremis de Wereldbeker (met gelijke punten haalt Worst het dankzij meer gewonnen Wereldbekerwedstrijden).
 
Het tussenklassement van de Wereldbeker bij de heren na 8 manches:
 
1. Ceylin Alvarado (Ned) 430 pts
2. Annemarie Worst (Ned) 425
3. Katerina Nash (Tsj) 398
4. Inge van der Heijden (Ned) 344
5. Katherine Compton (USA) 341
6. Maghalie Rochette (Can) 329
7. Anna Kay (GBr) 313
8. Manon Bakker (Ned) 306
9. Caroline Mani (Fra) 298
10. Lucinda Brand (Ned) 290
 
Volg op zondag 26 januari de 9e manche van de Wereldbeker in Hoogerheide live op Proximus Pickx Live of Proximus Sports: dames vanaf 13.30 uur, de heren vanaf 15 uur.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top