Preview JPL 23: drie duels tussen ploegen uit de linkerkolom

Jupiler Pro League |
Er zijn nog 24 punten te winnen tot het einde van de reguliere fase van het kampioenschap in de Jupiler Pro League. Met nog vijf of zes ploegen die strijden om het zesde ticket voor Play-offs 1 en een top 5 die zich al klaarmaakt om een positie voor een Europees ticket in te nemen, worden het nog 8 spannende speeldagen.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Op speeldag 23 is zondagmiddag een interessant duel geprogrammeerd tussen Cercle Brugge en Anderlecht, voor beide ploegen zowat de wedstrijd van de laatste kans. De Vereniging rest nog weinig kansen om de degradatie te ontlopen, paars-wit moet punten pakken als het aanspraak wil maken op PO1. 
 
Toch zijn drie duels tussen ploegen uit de top 8 het meest het volgen waard.

Charleroi-KV Mechelen: zetten de Zebra's hun ongeslagen reeks voort?
 
Zaterdag 25 januari ontvangt Charleroi Malinwa. Beide ploegen moeten zich herstellen: de Mechelaars van de nederlaag tegen Standard (2-3) en de Zebra's van het gelijkspel in Eupen (1-1). In de heenronde speelden de twee ploegen een spectaculaire partij (2-2), waarin vooral Charleroi-doelman Penneteau zich wist te onderscheiden. Al 12 speeldagen hebben de Carolo's niet meer verloren: in eigen huis zijn ze bijzonder sterk, dat bewijst hun 22 op 30 op Mambour. KV Mechelen is in de JPL wel de op één na beste ploeg buitenshuis: op verplaatsing pakten de Mechelaars al 19 punten. Alles is dus aanwezig om er een spannende wedstrijd te maken, met twee ploegen waarvan niet werd gedacht dat ze in deze fase van de competitie zo hoog in de rangschikking zouden staan.
 
AA Gent-Racing Genk: een duel tussen sterke Buffalo's en hoopvolle Limburgers
 
AA Gent tegen Racing Genk, dat is de nummer twee in de stand tegen de nummer zes, een wedstrijd tussen een titelkandidaat en de titelhouder. In de eigen Ghelamco Arena blijven de Buffalo's bijna foutloos (29 op 33) en zijn ze al 17 speeldagen ongeslagen. Racing Genk haalde buitenshuis maar 12 op 33, maar won vorig weekend wel met 0-3 in het Regenboogstadion in Waregem. De inzet van de partij is duidelijk. AA Gent moet winnen om niet nog meer terrein te verliezen op Club Brugge voor aanvang van PO1. Racing Genk moet punten pakken om in de top 6 te blijven.
 
Antwerp-Zulte Waregem: de Great Old staat voor een helse week
 
Laszlo Bölöni en Francky Dury broeden wellicht al op een tactisch plannetje om de drie punten te bemachtigen. De Great Old is nog altijd actief op twee fronten: het kampioenschap en de Belgische beker. In de JPL is Antwerp nog altijd kandidaat voor het podium: het telt 10 punten achterstand op Club Brugge waar het volgende week naartoe trekt. In de Croky Cup staat Antwerp voor twee duels in twee weken tijd tegen Kortrijk: donderdag staat de heenwedstrijd tegen de Kerels op de Bosuil geprogrammeerd. In de heenronde van de JPL won Essevee met 2-0 van Antwerp: na de nederlaag van afgelopen weekend tegen Racing Genk moet het punten pakken om aanspraak te blijven maken op PO1. Een nederlaag in Antwerpen veroordeelt Zulte Waregem wellicht al tot Play-offs 2.
 
Het programma van de 23e speeldag

vrijdag 24/01
20.30: Standard-KV Oostende 

zaterdag 25/01
18.00: Charleroi-KV Mechelen
20.00: Moeskroen-STVV
20.00: Waasland-Beveren-Eupen
20.30: AA Gent-Racing Genk

zondag 26/01
14.30: Cercle Brugge-Anderlecht
18.00: KV Kortrijk-Club Brugge
20.00: Antwerp-SV Zulte Waregem
 
Volg de Jupiler Pro League en de UEFA Champions League met de tv-bundel "All Sports".
Probeer de tv–bundel "All Sports" een maand gratis uit. Aan het einde van de proefperiode wordt het abonnement automatisch verlengd en wordt het betalend. Niet overtuigd? Geen probleem, je kunt op elk moment opzeggen via de MyProximus app. € 16,99 /maand na proefperiode.
Klik hier voor meer info
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top