Shadow Lines, een Finse thrillerserie in Movies & Series

Series | Een spannende spionagethriller van Finse bodem, vanaf 21 januari in de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie houdt van spionagethrillers en historische series, zit helemaal goed met ‘Shadow Lines’ (originele titel: ‘Nyrkki’). De serie speelt zich af in het Finland van de jaren 50, een tijd waarin de Koude Oorlog volop woedt.

In Helsinki wemelt het van de Finse, Russische en Amerikaanse spionnen. De Finse hoofdstad is dan ook strategisch gelegen, precies op de grens tussen het Oostblok en het Westen. Politiek en diplomatie handelen met fluwelen handschoenen, maar zijn niet bang om ook stoten onder de gordel uit te delen. In deze genadeloze wereld probeert Helena, een jonge vrouw met een duister verleden, antwoorden te vinden op de vraag wie ze eigenlijk is. Ze is tot alles bereid om dat te achterhalen.



De teugels op de set zijn in handen van regisseur AJ Annila, die in 2009 met Sauna de Silver Raven won op het BIFFF. In de cast zie je uitstekende acteurs, zoals Olavi Uusivirta (in Finland een beroemde popster), Emmi Parviainen, HP Björkman en Sampo Sarkola.
???????
'Shadow Lines' is vanaf 21 januari te bekijken met de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx.
Nog geen abonnement? Klik hier voor meer info!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top