Opvallend: 1B-teams die Spaanse zon opzochten begonnen beduidend slechter dan andere teams

Sport | Begin dit jaar trokken vier Proximus League-teams voor enkele dagen richting Spanje om de tweede helft van het seizoen voor te bereiden. De vier andere teams kozen voor een ministage in de Benelux of bleven zelfs gewoon thuis om zich te prepareren voor de herstart. Die 'thuisblijvers' pakten beduidend meer punten in de eerste twee duels.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beerschot VA, Union Sint-Gillis, OH Leuven en KSV Roeselare stapten na de nieuwjaarswensen het vliegtuig op richting Spanje om daar in ideale omstandigheden de wedstrijden van 2020 voor te bereiden. Maar na hun terugkeer lijkt de realiteit ietwat anders uit te draaien. Na twee speeldagen pakten de vier 'Spaanse' teams samen amper 7 op 24 terwijl de vier thuisblijvers samen aan 15 op 24 zitten.

Enkel OHL kon dit jaar al een match winnen sinds de stage in Spanje (tegen Union) terwijl Beerschot, Union en Roeselare nog wachten op een eerste driepunter in 2020. Lommel SK, Sporting Lokeren, KVC Westerlo en Excelsior Virton wonnen dit kalenderjaar wél allemaal al minstens één wedstrijd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top