Ongekende feiten waardoor je nooit meer op dezelfde manier naar deze films kijkt

De magie van film heeft ook te maken met het feit dat je niet weet welke uitdagingen en moeilijkheden een film het hoofd moest bieden vooraleer hij een succes werd. Toch hangt alles soms van een detail af. Oké, we geven toe dat het gewichtsverlies van Joaquin Phoenix niet echt een klein detail is. Maar soms kan een improvisatie of een onzichtbaar hulpmiddel een film naar een heel ander niveau tillen!

Gewichtsverlies voor 'Joker'

Voor deze rol is Joaquin Phoenix zomaar eventjes 24 kilo vermagerd. Een bravourestukje dat hem een Golden Globe voor beste acteur in een dramafilm opleverde! Dat gewichtsverlies was nodig voor het personage van Arthur Fleck in 'Joker' want de antiheld van deze film van Todd Phillips zit in een hachelijke situatie. Het is trouwens niet de eerste keer dat Joaquin Phoenix zoveel moest vermageren voor een rol. Ook voor 'The Master' verloor hij zo'n tien kilo. Zoals je kon zien tijdens de uitreiking van de Golden Globes stelt Joaquin het goed en is hij alweer 12 kilo aangekomen.

'Joker' is vanaf 5 februari te bekijken in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!

'Now You See Me': bijna verdronken

Bij de opnames van de aquariumscène in 'Now You See Me' is de hele filmploeg heel hard geschrokken. Actrice Isla Fisher is bijna verdronken voor de ogen van het hele team. In deze indrukwekkende scène moest ze de ketens aan haar voeten en handen losmaken met één magische truc. Normaal gezien zijn de ketens ook gemakkelijk te openen. Maar tijdens de opnames wilden de ketens aan haar voeten niet opengaan. Het hele team was zo onder de indruk van het ongelooflijke acteertalent van Isla dat ze niet door hadden dat ze eigenlijk aan het verdrinken was ...

'A Star is Born', accent inbegrepen!

Voor de Oscarfilm 'A Star is Born' heeft Bradley Cooper maandenlang aan zijn accent gewerkt. De acteur-regisseur wilde absoluut dat Sam Elliott ('The Ranch') zijn broer zou spelen en dus moest aan zijn accent worden gewerkt. Bradley Cooper werkte zes maanden lang, vier uur per dag, met een coach om de stem en het accent van Sam Elliott te leren. Gelukkig aanvaardde Sam Elliott de rol. "Gelukkig ging hij akkoord. Anders hadden we zes maanden voor niks gewerkt."

'Us' en de symbolische handschoen

Als je 'Us' niet hebt gezien, volstaat het even naar de affiche te kijken waarop je ziet dat het personage een unieke lederen handschoen draagt. Regisseur Jordan Peele heeft onthuld dat deze lederen handschoen geïnspireerd is op drie belangrijke persoonlijkheden: O.J. Simpson, Freddy Krueger en Michael Jackson. Een combinatie waardoor je je moeiteloos de sfeer van de film kan voorstellen!

Spider-Man in de ruimte

In 'Spider-Man: Far From Home' improviseerde Samuel L. Jackson een zinnetje dat is blijven hangen! Wanneer Captain Fury Spider-Man vraagt hen te komen helpen, blijft Peter Parker bescheiden en zegt hij dat hij niet meer is dan een sympathieke buur. Waarop Samuel L. Jackson spontaan zegt: "Bitch, please, you've been to space." Een repliek die ondertussen een cultstatus in de Marvel-saga heeft verworven!

'Call Me by Your Name' en het oortje

Om direct te kunnen reageren op de muziek van de credits van 'Call Me by Your Name' droeg Timothée Chalamet een oortje. In postproductie werd dit uit het beeld gewerkt. Wanneer Elio bij het vuur gaat zitten aan het einde van de film begint 'Visions of Gideon' van Sufjan Stevens te spelen. Om deze prachtige scène te spelen, droeg Chalamet dus een oortje en reageerde hij emotioneel op de muziek. "Het was als een drama-oefening waarbij men je vraagt te spelen zoals de muziek je doet voelen", zei hij nadien.

'Avengers: Endgame', afscheid van Tony Stark

Spoiler alert voor wie 'Avengers: Endgame' nog niet zou hebben gezien. De scène waarin Tony Stark sterft, was niet echt uitgeschreven en moest tijdens de opnames worden gespeeld. De acteurs kenden enkel de grote lijnen: ze wisten wat er moest gebeuren, maar al de rest was improvisatie. Het enige wat ze wisten, was dat Iron Man zou sterven. Tom Holland (Spider-Man), Don Cheadle (Colonel Rhodes), Gwyneth Paltrow (Pepper) en Robert Downey Jr. (Iron Man/Tony Stark) improviseerden dus voor deze belangrijke scène van de film. Een emotioneel geladen moment!

'A Quiet Place': een ander gebaar

Tijdens de opnames van 'A Quiet Place' voerde actrice Millicent Simmonds een paar belangrijke wijzigingen door aan de film. En dan vooral in de laatste scène. Spoiler alert: om zijn familie te redden maakt het personage dat wordt gespeeld door John Krasinski een afleidingsmanoeuvre. Op het moment dat hij als lunch voor het monster dient, maakt Kraniski het gebaar voor 'Ik hou van jou' naar zijn dochter. De dove actrice Millicent Simmons maakte dan de suggestie om dat te vervangen door het gebaar voor 'Ik heb altijd van je gehouden'. Een belangrijke verandering waardoor John Krasinski ging huilen. En dus bleef die in de film!

'Moonlight' in drie dagen

Al je scènes in drie dagen opnemen: van een uitdaging gesproken! En toch is dat wat Naomie Harris voor 'Moonlight' heeft gedaan. De Britse actrice had een visumprobleem en moest drie dagen later de VS verlaten. Daarom besliste de regisseur alle scènes waarin zij te zien is in recordtijd op te nemen. Naomie Harris had zoveel te doen dat ze niet kon stressen tijdens het draaien. Haar prestatie ging trouwens niet onopgemerkt voorbij, want het leverde haar een Oscarnominatie op.

'La La Land': een nagespeelde anekdote

Herinner je je de mislukte auditie van Emma Stone in 'La La Land' nog? Dat was een idee dat Damien Chazelle door Ryan Gosling had gekregen! De acteur had zijn ergste castingervaring met de regisseur gedeeld. Chazelle was zo gek op deze anekdote dat hij hem in de film heeft verwerkt. Wat was er gebeurd? Ryan Gosling moest tijdens een auditie een heel emotionele scène spelen waarin hij moest beginnen te huilen. Een van de aanwezigen kreeg telefoon, nam op en ging naar buiten. De regisseur liet Emma Stone deze onaangename ervaring naspelen. Voor de verwonderde ogen van Ryan Gosling ...

Films

Bekijk alles
Top