Stats of the week 1B: Holzhauser, Svedkauskas en Moris winnaars van het weekend

Sport | Met nog zes speeldagen te gaan stijgt ook de spanning aan de top van de individuele klassementen. Wie wordt topschutter van 2019 - 2020, wie ontpopt zich tot koning van de assists en welke doelman mag samen met zijn verdediging het grootste aantal clean sheets claimen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het rechtstreekse topschuttersduel tussen Henry en Abrahams baarde een muis. De huidige topschutter miste een strafschop terwijl zijn naaste achtervolger nooit echt in scoringspositie kwam. In het achterveld scoorde Brüls wel weer waardoor hij nu op een gedeelde derde plaats staat.

11. Henry (OHL) 
9. Abrahams (Westerlo)
7. Holzhauser (Beerschot), Maertens (OHL), Bruls (Westerlo)
6. Hendrickx (Lommel), Couturier (Virton), Tabekou (Union)
5. Nielsen (Union), Naessens (Roeselare), Cruz (Virton)

Diezelfde Brüls kwam vorige week wel al mee aan kop van de assistenranking, maar de middenvelder van Westerlo kon tegen OHL geen zevende assist van het seizoen afleveren. Holzhauser profileerde zich wel weer in de rol van aangever en staat nu naast Nielsen en Brüls mee op kop van het klassement.

6. Nielsen (Union), Brüls (Westerlo), Holzhauser (Beerschot)
5. Teuma (Union), Mercier (OHL)
4. Rommens (Roeselare), Jordanov (Virton), Aguemon (OHL), Abrahams (Westerlo)
3. Henry (OHL), Lecomte (Virton), Saviour (Roeselare), Van Hyfte (OHL), Van Eenoo (Westerlo), Dewaele (Westerlo), Nouri (Roeselare), Marecek (Lokeren), Fixelles (Union), Krizan (Lommel)

In het najaar leek Henkinet vlotjes op weg naar de winst in het clean sheet-klassement, maar de laatste acht wedstrijden slaagde OHL er niet in om de nul te houden. Hierdoor kon Vanhamel eerder al in het kielzog van Henkinet kruipen; afgelopen weekend deden Svedkauskas en Moris hetzelfde.

7. Henkinet (OHL)
6. Vanhamel (Beerschot), Svedkauskas (Lommel), Moris (Virton)
5. Özer (Westerlo), Saussez (Union)

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top