Euvrard (OHL) niet tevreden na "onnodige nederlaag", Peeters zag voor het eerst "een volwassen Westerlo"

Sport | OH Leuven heeft thuis een nieuwe nederlaag geïncasseerd. De eerste periodekampioen ging met 1-3 ten onder tegen KVC Westerlo, dat zich zo naast Beerschot en Lommel op de eerste plaats van het tweede periodekampioenschap nestelt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

OHL-coach Vincent Euvrard zag twee verschillende helften van zijn team. "Ik ben heel tevreden over de eerste 45 minuten. We domineerden die volledig, we kregen vier grote kansen en we misten een strafschop. Bij hen ging dan het eerste schot op doel binnen, maar we vochten ons meteen terug in de match en we scoorden op een ideaal moment de 1-1. Na de pauze kregen we dan door een individuele fout een corner tegen waarop zij de 1-2 scoren. Op dat moment keerde de match omdat we te onrustig werden aan de bal en we te veel onnodig balverlies leden."

Dat resulteerde uiteindelijk in een 1-3 nederlaag. "Die nederlaag was totaal onnodig tegen een Westerlo dat niet beter was als ons. We hebben hoge ambities en het spelpeil beantwoordt momenteel niet aan die ambities. Er zitten te veel spelers onder hun niveau op dit moment. Maar er is maar één manier om het tij te keren en dat is hard blijven werken."

Bal uit het stadion

Bob Peeters was heel tevreden met de manier waarop zijn team de match op Den Dreef had aangepakt. "We pakken ons moment via een afgeweken bal die voor de 0-1 zorgt. Daarna wilde ik wat zaken bijstellen, maar scoorde Mercier toch de 1-1. Onder de rust heb ik geduld gepredikt omdat ik wist dat onze momenten wel zouden komen. We hebben de bal goed rond gespeeld en zochten op de juiste momenten de diepte. Bovendien waren we veel balvaster en trapten we de bal uit het stadion als dat nodig was. In de tweede helft heb ik voor het eerst een heel volwassen Westerlo gezien."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top