Maes zag nog een groot werkpunt bij Lommel; Vreven vond dat Lokeren "verloor op passie en mentaliteit"

Sport | Lommel SK won vrijdagavond met het kleinste verschil van Sporting Lokeren. De vroege goal van Beka Vachiberadze leverde de Limburgers een gouden driepunter op in de strijd tegen de degradatie. Lokeren telt nu weer zes punten minder dan Lommel; de club heeft nog zes duels om die achterstand op te halen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lommelcoach Peter Maes was tevreden met de prestatie van zijn team. "De wedstrijd lag in de lijn van de wedstrijden van de laatste weken. We speeldne controlevoetbal met heel wat goede combinaties en we verdienden dan ook om deze match te winnen. Dit is onze vierde thuiszege op een rij en dat sterkt het geloof in de groep dat we thuis alles kunnen winnen. Toch blijven we enkel bezig met het essentiële, en dat is het behoud. Al de rest is meegenomen."

De Limburgers wonnen dit seizoen nu zes duels maar konden geen enkele keer met meer dan één goal verschil winnen. "We hebben nog heel wat werk in de omschakelmomenten", beaamt Maes. "We zijn te slordig op de momenten dat we kunnen omschakelen en slagen er zo nooit in om de tegenstander vroeg dood te doen. Daardoor is het altijd bibberen tot op het einde. We lieten de bal ook te weinig rond gaan waardoor we onder druk kwamen te staan. Maar we hebben goed verdedigd als blok en zijn uiteindelijk niet in de problemen gekomen."

Achter de feiten aan

Voor Stijn Vreven kwam de nederlaag bij zijn ex-club hard aan. "Als je de match begint zoals wij begonnen, dan loop je de hele match achter de feiten aan. Ons herwonnen vertrouwen kreeg al heel snel een knauw en we konden ons pas in de tweede helft herpakken. Toen werden we dominant, maar dan wel zonder kansen te creëren. We verloren deze match op passie en mentaliteit. Als we dezelfde passie en mentaliteit als de tegenstander aan de dag leggen, dan kunnen we van iedereen winnen. Helaas lukte dat alweer niet."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top