Uittocht bij Lokeren: Marecek en Habibou zijn al weg; Tirpan zondag naar Turkije

Sport | Sporting Lokeren heeft enkele uren voor de levensbelangrijke uitmatch bij Lommel noodgedwongen nog wat transfernieuws gekaderd. De club vond het nodig om te reageren op berichtgevingen die eerder in de media verschenen waren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lokeren bevestigde dat Lukas Marecek niet langer rondloopt op Daknam, maar betreurt wel de manier waarop de middenvelder zijn vertrek geregeld heeft. "Al in oktober 2019 heeft Lukas Marecek zijn appartement opgezegd waardoor hij er nog slechts tot 31/1/2020 in kon verblijven. Het verraste de clubleiding dan ook niet dat hij net na de jaarwisseling om familiale redenen een transfer kwam vragen naar een club in zijn thuisland (waarmee blijkbaar overigens alles al in kannen en kruiken was). Een vraag waar de club niet positief tegenover stond maar waar ze gezien zijn aandringen toch is op ingegaan."

De club bevestigt dat Marecek transfervrij vertrokken is en deelde nog even een por uit aan de Tsjech. "Mogen we erop wijzen dat Marecek met Sporting Lokeren van 1A naar 1B is gezakt en ook dit seizoen de bakens niet heeft kunnen verzetten… Met 2 goals en 3 assists op 38 wedstrijden bij Sporting Lokeren kan Marecek bezwaarlijk een sterkhouder worden genoemd."

Unieke kans

Ook Mickaël Tirpan lijkt op weg naar de uitgang. De verdediger vliegt zondag naar Turkije om er een financieel aantrekkelijke deal af te ronden. "Hij zou er ‘financieel zijn verder leven kunnen veiligstellen’ en heeft voorzitter de Vries gesmeekt om te mogen vertrekken", meldt de club. "Ook hier stond en staat de club erg weigerachtig tegenover een transfer. Bovendien is er geen enkele officiële aanvraag van een Turkse club of gemandateerde. Maar de club kan niet anders dan Tirpan zondag naar Turkije te laten vertrekken voor gesprekken. Dan staan we als club machteloos."

Ook Habib Habibou is verdwenen van de Lokerse loonlijst. Mogelijk komen er weldra nog wel nieuwe namen op die lijst, want de club is ervan overtuigd dat het in de loop van volgende week het lopende transferverbod kan wegwerken.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top