Deze voormalige kindsterren kwamen op een tragische manier aan hun einde

Kindster zijn, het is niet meteen het ideale recept voor een gelukkig leven. Meer nog, heel wat voormalige kind- en tienersterren kwamen op latere leeftijd in de problemen te zitten. Bij meer dan één eindigde dat in een dramatisch, veel te vroeg afscheid. Denk maar aan Judy Garland, over wiens nadagen nu een film in de zalen loopt met een schitterende Renée Zellweger in de hoofdrol.

Judy Garland tekende op haar dertiende een contract bij de filmstudio MGM en werd wereldberoemd dankzij haar hoofdrol in The Wizard of Oz. Garland schitterde later nog in films als Meet Me in St. Louis, The Harvey Girls, A Star is Born en Judgment at Nuremberg en kreeg haar eigen televisieshow The Judy Garland Show. Een pillen- en alcoholverslaving, eet- en slaapproblemen en faalangst deden haar echter de das om: op haar 47ste overleed ze aan een overdosis aan barbituraten.

Ontdek hier nog enkele bekende namen voor wie het sterrendom fataal afliep!

Bekijk ook:
Judy: het tragische leven van een Hollywoodlegende

River Phoenix

River Phoenix was de oudere broer van Joaquin Phoenix en een heus tieneridool in de jaren tachtig dankzij rollen in Stand by Me en The Mosquito Coast. Voor zijn rol in Running on Empty (foto) werd hij op amper 17-jarige leeftijd genomineerd voor een Oscar. In 1991 schitterde hij ook nog naast Keanu Reeves in My Own Private Idaho van regisseur Gus Van Sant. Twee jaar later stierf hij aan een overdosis heroïne en cocaïne voor de deur van nachtclub The Viper Room. Waarschijnlijk per ongeluk, omdat hij door zijn ontwenningskuur voor de opnames van Dark Blood niet meer bestand was tegen zijn 'normale hoeveelheid' drugs.

Corey Haim

Ook Corey Haim was een tieneridool in de jaren tachtig dankzij films als Lucas en The Lost Boys (foto). Het geld en de roem, maar zeker ook het misbruik door producers in Hollywood, dreven hem op zijn vijftiende al richting drank en drugs. Toen hij in de jaren negentig uit de spotlights verdween, raakte hij bankroet en verslaafd aan pillen. In 2007 was hij wel nog te zien met zijn voormalige collega Corey Feldman in de realityreeks The Two Coreys. Uiteindelijk kwam hij in 2010 op 39-jarige leeftijd om het leven, vermoedelijk door verkeerd medicijngebruik.

Brittany Murphy

Brittany Murphy begon op haar veertiende met acteren in tv-series en brak door dankzij haar rol in Clueless (foto), naast onder andere Alicia Silverstone. Daarna was ze te zien in films als Girl Interrupted, 8 Mile, Don’t Say a Word en Just Married. Ze leende haar stem aan pinguïn Gloria in Happy Feet. Murphy overleed op amper 32-jarige leeftijd aan een overdosis geneesmiddelen in combinatie met een longontsteking en bloedarmoede. Vijf maanden later overleed ook haar echtgenoot Simon Monjack in gelijkaardige omstandigheden.

Dana Plato

De Amerikaanse sitcom Diff’rent Strokes uit de jaren tachtig lijkt wel vervloekt. Zo stierf hoofdpersonage Gary Coleman na een val op het hoofd aan een hersenbloeding op 42-jarige leeftijd. Ook met co-ster Dana Plato liep het verkeerd af. Op haar veertiende raakte Dana Palto verslaafd aan drugs. Financiële problemen dreven haar later tot een gewapende overval en fraude met medische voorschriften. Uiteindelijk overleed ze in 1999 op 35-jarige leeftijd aan een overdosis.

Brad Renfro

Brad Renfro was elf jaar toen hij in 1994 doorbrak dankzij zijn rol in de thriller The Client (foto), naar het boek van John Grisham. Daarna was hij ook te zien in films als Sleepers en Apt Pupil. Renfro’s druggebruik kelderde al snel zijn veelbelovende carrière: hij werd verschillende malen gearresteerd en probeerde tevergeefs af te kicken. Op zijn achttiende probeerde hij samen met een vriend een luxueus jacht te stelen. Uiteindelijk stierf hij op zijn 25ste aan een overdosis heroïne en morfine. Zijn dood deed in Hollywood vragen oproepen over de begeleiding van jonge acteurs.

Sawyer Sweeten

Sawyer Sweeten was amper twee jaar toen hij samen met zijn tweelingbroer Sullivan en zijn zus Madilyn werd gecast voor de sitcom Everybody Loves Raymond. Negen seizoenen lang speelden ze de kinderen van hoofdpersonage Raymond. In 2002 was de dan zevenjarige Sawyer ook te zien in de komedie Frank McKlusky, C.I. Op 19-jarige leeftijd maakte hij een einde aan zijn leven door zichzelf door het hoofd te schieten voor z’n ouderlijk huis.

Johnny Lewis

Johnny Lewis begon met acteren op 5-jarige leeftijd en had als tiener gastrollen in 7th Heaven en Malcolm in the Middle. Ook in de populaire series Boston Public, Smallville en The O.C. (foto) maakte hij zijn opwachting. Het meest bekend is hij omwille van zijn rol in Sons of Anarchy. Na een motorongeval in 2011 kwam Lewis meerdere malen in aanraking met de politie en raakte hij verslaafd aan marihuana. Vijf dagen nadat hij in 2012 werd vrijgelaten uit de gevangenis overleed hij na een val of sprong van een dak.

Skye McCole Bartusiak

Skye McCole Bartusiak was amper acht toen ze het jongste dochtertje van Mel Gibson speelde in The Patriot (foto). Later was ze ook nog te zien in Don’t Say a Word, 24 en Boogeyman. Op haar 21ste stierf ze in haar slaap aan een overdosis medicijnen.

Films

Bekijk alles
Top