Preview speeldag 22 Proximus League: kelderkraker en strijd om grootste belager van Beerschot te worden

Sport | We zijn alweer toe aan de 22e speeldag van de Proximus League. De teams die vorig weekend het nieuwe jaar moesten inzetten met een tegenvaller azen ongetwijfeld op revanche terwijl de winnaars van speeldag 21 maar wat graag willen bevestigen. Logisch, want zowat elk team maakt nog steeds kans op de tweede periodetitel. En dan is er natuurlijk ook nog de razend spannende degradatiestrijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

17/01 - 20u30: Lommel SK - Sporting Lokeren

Die degradatiestrijd wordt vrijdag al meteen mee uitgevochten in het Soevereinstadion waar het nummer zes uit de stand (Lommel) de rode lantaarn (Lokeren) ontvangt. Lommel sloot 2019 uitstekend af, maar liep op de openingsspeeldag van het nieuwe jaar wel tegen een uitnederlaag bij Westerlo. Lokeren won dan weer op Virton en liet zo zien dat het nog lang niet uitgeteld is in de strijd tegen de degradatie. Bij winst in Noord-Limburg komen ze meteen op gelijke hoogte van Lommel, maar de thuisploeg is in eigen huis al ongeslagen sinds eind oktober.

18/01 - 17u00: KSV Roeselare - Excelsior Virton

Roeselare weet bij aanvang van haar duel al hoe de strijd tussen de twee degradatieconcurrenten verlopen is. Minstens één concurrent pakt punten waardoor ze zelf best ook iets rapen tegen Virton. Dat moet mogelijk zijn, want Roeselare weet al zes duels niet meer wat verliezen is. Toch kon het in de laatste drie matchen ook niet meer winnen. Virton sloot 2019 af als leider in de Proximus League, maar ging vorig weekend wel ietwat verrassend thuis ten onder tegen Lokeren. Eerherstel voor de mannen van Bracconi of een nieuwe nederlaag tegen een kelderploeg?

18/01 - 20u30: Beerschot VA - Union SG

Beerschot leek 2020 slecht in te zetten met een puntendeling tegen Roeselare, maar mocht zichzelf na het weekend toch bij de winnaars van de speeldag zetten. De Antwerpenaren staan ondanks een magere één op zes nog altijd afgetekend eerste in de tweede periode, maar dat wil niet zeggen dat de troepen van Losada zich stilaan moeten herpakken. Ook Union kan wel een zege gebruiken. De Brusselaars pakten hun laatste driepunter meer dan een maand geleden bij Westerlo, maar zijn toch nog steeds in de running voor de periodetitel.

19/01 - 16u00: OH Leuven - KVC Westerlo

OHL en Westerlo mochten zich de grootste winnaars noemen van het openingsweekend van 2020. Beide teams wonnen nipt hun wedstrijd en kropen zo weer wat dichter in het spoor van Beerschot. Een nieuwe overwinning zou wel eens vleugels kunnen geven én bovendien wordt dan een concurrent voor de tweede periodetitel meteen weer met de voetjes op de grond gezet. Wie zondag als winnaar het veld afstapt zal zich mogelijk de grootste concurrent van Beerschot mogen noemen in het verdere verloop van de tweede periode.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top