Blijft het sprookje van de Titans duren tot in de Super Bowl?

Sport | Zondag worden in de NFL de finales in de Conferences gespeeld. De Titans klopten de titelhouder en de beste ploeg uit het reguliere seizoen en staan nu tegenover de Chiefs. Kunnen zij opnieuw voor een stunt zorgen? In de NFC krijgen de Packers van Aaron Rodgers de sterke 49ers tegenover zich.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Krijgen de Tennessee Titans na de Patriots en de Ravens ook de Chiefs klein? Ze zijn zeker niet de favorieten, maar de troepen van Mike Vrabel voelen zich opperbest in de rol van outsiders. In de andere match wil Aaron Rodgers de Packers naar de Super Bowl leiden en revanche nemen op de 49ers.
 
Kansas City Chiefs – Tennessee Titans

Het duel in Kansas City wordt een echte clash tussen verschillende stijlen. Offensief opereert Tennessee volgens een duidelijk en eenvoudig plan: lopen, lopen en nog eens lopen. Sinds enkele weken is running back Derrick Henry (foto) heer en meester: hij leidt het team met de steun van zijn aanvallende linie die bergen werk verzet. Iedereen weet dat het gevaar van hem komt, maar niemand is in staat hem af te stoppen. En als de Titans op voorsprong komen, consolideren ze hun spel, maken ze geen fouten en laten ze de klok het werk doen dankzij hun running game.

De Chiefs na 50 jaar nog eens in de Super Bowl?

Bij de tegenstanders is de aanval van Kansas City sterk in de lucht. Vorige week heeft Patrick Mahomes tegen de Titans nog maar eens bewezen dat hij een fenomeen is en met spelers als Travis Kelce en Tyreek Hill heersen de Chiefs in de lucht. Vorig seizoen was de verdediging het zwakke punt van de ploeg, maar dit seizoen acteert die veel beter. Het monster Derrick Henry zal die verdediging toch aan het werk zetten. Falen de Chiefs voor de tweede keer op rij in de finale van de Conference?

Onze prognose: zege van de Chiefs
 
San Francisco 49ers – Green Bay Packers

Ook de wedstrijd tussen de 49ers en de Packers kondigt zich veelbelovend aan. Van de vier ploegen die nog altijd in de running zijn voor de Lombardy Trophy is San Francisco wellicht de meest complete ploeg. San Francisco gaf het hele seizoen present, met een uitstekend running game en uitstekende receivers. Vaak maakte de ervaring van Richard Sherman achteraan in de defensie het verschil.

Aaron Rodgers heeft nog een eitje te pellen met de 49ers

Green Bay presteerde dit seizoen met ups en downs. Soms kon het wedstrijden nogal kleurloos winnen, maar op karakter haalden de Packers toch de tweede plek in de NFC. Het team zit vol talent en dat maakte soms het verschil. Op zijn 36e krijgt Aaron Rodgers misschien zijn laatste kans om een tweede Super Bowl te winnen. Deze Californiër heeft nog een extra motivatie: in zijn jeugd was hij een grote fan van San Francisco, maar de 49ers verkozen bij de draft in 2005 Alex Smith als hun first pick. 15 jaar later kan hij revanche nemen als hij zich met zijn team op het veld van de 49ers weet te plaatsen voor de Super Bowl.

Onze prognose: zege van de 49ers
 
Het programma van de finales van de Conference op Eleven Sports 3:
Zondag 19 januari om 21.05 uur
Kansas City Chiefs – Tennessee Titans
Maandag 20 januari om 0.40 uur
San Francisco 49ers – Green Bay Packers

Geniet nu één maand gratis van de tv-optie All Sports. Op het einde van de proefperiode wordt het abonnement betalend (€ 16,99/maand) of kan je de optie kosteloos opzeggen via de MyProximus app. Klik hier voor meer info.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top