Ons elftal van de week speeldag 21

Sport | De kroketten zijn verteerd, de Drie Koningen zijn alweer vertrokken en de kerstboom is weer afgebroken. Tijd dus voor voetbal. Na één speelweekend liggen de kaarten in de tweede periode weer helemaal anders. Het verschil tussen de leider en hekkensluiter is nog kleiner geworden.

Beerschot en Roeselare gaven vrijdag de aftrap van het nieuwe jaar. De Ratten begonnen in eigen huis uitstekend. Al na vier minuten deed Dom de netten trillen met een plaatsbal. Een paar minuten later was het bijna 2-0, maar Noubissi stuitte op de paal. De thuisploeg kon het razende tempo niet volhouden en zo kwam Roeselare beter in de wedstrijd. Maar de 1-0 stond ook met de rust nog op het bord. Na de thee bleven de bezoekers zoeken naar de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd werd hun geduld ook beloond. Een erg bedrijvige Camargo zorgde voor de 1-1-uitslag.

Lommel kon met een gerust gemoed trainen tijdens de winterstop. De Limburgers kampeerden op de tweede plaats en toonden dat ze moeilijk te ontwrichten zijn. Dat ondervond ook Westerlo aan den lijve. De Kemphanen hadden het in eigen huis moeilijk tegen Lommel. Het was wachten tot minuut 72 voor de bal er voor het eerst inging. Brüls bracht goed voor en Van Eenoo gleed de 1-0 binnen. Nog geen tien minuten later deed Brüls het zelf. De 30-jarige middenvelder haalde uit van buiten de zestien en zorgde met een mooi doelpunt voor de dubbele voorsprong. Het antwoord van Lommel volgde snel. Ozer schudde eerst nog een puike redding uit zijn mouwen maar Krizan schoot de bal in de herneming tegen de netten. Westerlo won met 2-1 en stijgt naar de tweede plaats.

Spanning, doelpunten en plotwendingen, Union-OHL had het allemaal. De Leuvenaars stonden met de rust 0-2 voor. Henry kopte al na vier minuten de 0-1 binnen en een half uur later bediende hij Maertens voor de 0-2. In de tweede helft sloeg Union terug. Tabekou kopte na een rommelige fase de aansluitingstreffer tegen de touwen. Vier minuten later kopte Perdichizzi de gelijkmaker binnen vanop een hoekschop. Union had vertrouwen en zocht naar de voorsprong. Teuma dwong al snel Henkinet tot een goede redding. De winning goal viel uiteindelijk aan de andere kant. In het slot zorgde Perbet voor de verlossende 2-3.

De Lokerensupporters hebben nog maar weinig redenen tot feesten gehad dit seizoen. Maar de Waaslanders begonnen wel goed aan het nieuwe jaar. Na vijf minuten zette Benchaib Lokeren op voorsprong in Virton. Nog geen half uur later was het feest helemaal compleet. Benchaib ving een afvallende bal na een hoekschop op en jaagde de bal in de zestien. Amano stond goed opgesteld om zijn voorzetschot binnen te tikken. Virton liet het daar niet bij en zette alles op alles om terug te knokken. Defourny werd de hele wedstrijd onder vuur genomen maar de Franse doelman speelde zeer goed. Pas in de 90e minuut werd hij geklopt door een mooi geplaatst schot van invaller Costa. De zege ontglipte Lokeren echter niet meer en zo kruipen de clubs nog wat dichter bij elkaar in de rangschikking.