Gaat Hans Vanaken opnieuw met de Gouden Schoen naar huis?

Jupiler Pro League | Wie wordt de opvolger van Tessa Wullaert en Hans Vanaken en mag de Gouden Schoen bij de vrouwen en de mannen dit jaar in ontvangst nemen? Wie wordt de belofte van het jaar? En wie mag zich beste doelman van het jaar noemen? Dat zijn alvast 4 van de 7 prijzen die Het Laatste Nieuws uitreikt tijdens het 66e gala van de Gouden Schoen op woensdag 15 januari bij VTM.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Studio 100 Pop-Up theater wordt op woensdagavond het epicentrum van de Belgische voetbalwereld. Alle hoofdrolspelers verruilen de groene grasmat voor de glamour van de Rode Loper op een spetterend galafeest waarin de voetbalhoogtepunten van 2019 de revue zullen passeren. De Belgische voetbalbond viert in 2020 zijn 125e verjaardag en dat wordt tijdens het gala ook op gepaste wijze gevierd.

Nieuwsanker Birgit Van Mol, sportjournalist Maarten Breckx en voetballiefhebber Niels Destadsbader presenteren de televisieshow bij VTM. Huisanalisten Jan Mulder en Marc Degryse gaan als enthousiaste voetbalwetenschappers in hun voetballaboratorium aan de slag om in enkele categorieën hun superkandidaat samen te stellen.

Net zoals vorig jaar worden er in zeven categorieën prijzen uitgereikt. Naast de Gouden Schoen voor mannen en vrouwen is er ook de prijs voor de Goal van het jaar, Belofte van het Jaar, Doelman van het Jaar, Coach van het Jaar en Beste Belg in het buitenland. De winnaars krijgen hun award uit handen van een reeks grote namen in de Belgische voetbalwereld.

Maarten Breckx, sportjournalist: "Hans Vanaken lijkt voor velen de grote favoriet om zichzelf op te volgen. Maar ook enkele bepalende spelers van Genk gaan punten krijgen voor hun landstitel en is er íemand zo bepalend en belangrijk geweest voor zijn ploeg als Dieumerci Mbokani bij Antwerp? Het zou wel eens de spannendste editie ooit kunnen worden..."

Bekijk het 66e gala van de Gouden Schoen woensdag vanaf 21u15 op VTM of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Bekijk ook:
Wie pakken de prijzen bij het Gala van de Gouden Schoen 2019?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top