Lokeren zet achtervolging op concurrenten in na zege bij Virton: "Durf niet zeggen dat we nu gelanceerd zijn"

Sport | Sporting Lokeren heeft 2020 ingezet met een knappe 1-2 overwinning bij Excelsior Virton. Door deze zege doen de Waaslanders plots weer mee in de strijd tegen de degradatie. Voor Virton werd het een ontgoochelende namiddag waarin de kans gemist werd om bovenin het periodeklassement te verschijnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"We hadden kansen genoeg om er meer te scoren", schokschouderde Christian Bracconi na de match. "Ik denk dat onze statistieken in het aanvallende compartiment redelijk fenomenaal waren. Vooral in de eerste helft kregen we heel wat kansen die we eigenlijk binnen hadden moeten leggen. Maar we botsten op een schitterende Theo Defourny. Als die zijn dagje heeft, dan stop die werkelijk zo goed als alles. Toch is er nog niet echt iets verloren met deze nederlaag. Alles blijft dicht bij elkaar gepakt in het klassement."

Voor Lokeren betekenen de drie punten in Virton een serieuze boost. Samen met de terugkeer van aanvoerder Overmeire moet de 1-2 de basis gaan vormen voor de wederopstanding. "We lopen drie punten in op de concurrenten en we zitten terug in de race", bevestigde Stijn Vreven. "Ik denk dat niemand dit verwacht had voor de match begon. Deze zege doet heel veel deugd. Dit is wat je verwacht van een ploeg die begrijpt in welke situatie ze zit. Iedereen moet nu overleven en er alles aan doen om in 1B te blijven. Daar past een bepaalde manier van spelen én een bepaalde attitude bij. De jongens hebben dat hier fantastisch gedaan."

Een opsteker met de match in Lommel in het vooruitzicht. "Als we daar niet winnen, dan zijn deze drie punten voor niks geweest. Ik durf niet zeggen dat we nu gelanceerd zijn. Dat dachten we na Union ook..."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top